Milli Takım Letonya - Türkiye maçı sonrası uyardı! 'Umutlarımız iki katına çıkar, unutmayın!'

Letonya - Türkiye maçı sonrası uyardı! 'Umutlarımız iki katına çıkar, unutmayın!'

17.06.2023 - 07:34 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'ndaki üçüncü maçında Letonya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Milliler deplasmanda karşılaştığı Letonya'yı 90+5. dakikada İrfan Can Kahveci'den gelen golle 3-2 mağlup etmeyi başardı. Maçın ardından spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi.

Letonya - Türkiye maçı sonrası uyardı Umutlarımız iki katına çıkar, unutmayın

Stefan Kuntz yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 3. maçında Letonya'ya konuk oldu. Skonto Stadyumu'nda oynanan ve Macar hakem Tamas Bognar'ın yönettiği maçı 3-2 kazanan Ay Yıldızlılar, Galler maçı öncesi kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

Haberin Devamı

Nefes kesen maçta Milli Takım, 22. dakikada Abdülkerim Bardakcı ile öne geçerken Letonya 51. dakikada Eduards Emsis ile eşitliği sağladı. 61. dakikada Cengiz Ünder sahneye çıkarak bir kez daha Ay-Yıldızlıları öne taşıdı. Ancak Letonya 90+4. dakikada Kristers Tobers ile yeniden maça dengeyi getirdi. Buna rağmen pes etmeyen Milli Takım son sözü söyledi ve 90+5. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle sahadan galip ayrıldı.

Heyecan dolu maçın ardından spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi:

Haberin Devamı

İrfan CAN verdi! / Bilal Meşe

Bu tip dev organizasyonlarda ne hikmetse bir türlü devamlılığı sağlayamadık maalesef! Demem o ki, bir varız, bir yokuz. Elbette ülkemiz adına üzülüyoruz elbette. Neyse, geçmişi masaya yatırmak istemiyorum. Günümüzde dönersek, yani 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne...
Gurubumuzda fotoğraf çok net, yan yollara sapmanın anlamı yok. Finallere bir ve iki gidecek, favoriler arasında biz de varız. Hırvatistan bu tip turnuvaların neredeyse gediklisi sayılır ki, öyle... Geriye Galler, Ermenistan ve Letonya kalıyor.

Haberin Devamı

Ancak makasın daraldığını biliyoruz. Herkes birbirini yenebilir, bunu da görüyoruz, yaşıyoruz. Bu şartlar ne olursa olsun rakibi hafife almaya yer yok arkadaş! Çünkü hedef o kadar büyük ki, orada ülkemizin bayrağını sallamak istiyoruz. Onun içindir ki, rakip kim olursa olsun, Letonya da olsa, ayağımızı yere sağlam basmak zorundayız.

Letonya - Türkiye maçı sonrası uyardı Umutlarımız iki katına çıkar, unutmayın

HHH Tamam, gurubun en zayıf halkası kuşkusuz Letonya’dır. Böylesi hedeflerde iyi oyundan çok, skor tabelası bizi ilgilendiriyor. Ne var ki, böylesi zayıf bir rakip karşısında bir türlü senkron tutturamadık, yani gerçek oyunumuzun bir hayli uzağındaydık.
Rakibin dağınık futboluna ayak uydurduk, ilk yarıda Abdülkerim’in golü dışında öyle aman aman bir pozisyon üretemedik. Kanatlardan yüklendik, ancak golü de duran toptan bulduk.

Haberin Devamı

Rakibimizin en büyük özelliği, oyun disiplini, alan daraltması ve adam markajı... Hücuma çıkarken yaptığımız pas hataları ve top kayıpları, pozisyon üretimini aza indiren en büyük faktördü idi kuşkusuz. Cenk’in alternatifi Umut Nayır, rakip savunmanın markajında kaldı, ilk yarıda pek varlık gösteremedi. Bu yarıda Abdülkerim’in karambolde topu çizgi üzerinden çıkardığını da anımsatalım.
HHH Tamam, kadroya bakıyorum, ofansif ağırlıklı, eyvallah... Ancak savunma disiplinini asla kaybetmeyeceksiniz. 51’de hucüma çıktığımız anda kaptırılan top, Emsis’in kafa vuruşuyla kalemize gol olarak döndü. Olacak iş mi arkadaş? Neyse ki 61’de Cengiz Ünder, klasına yakışır bir gol atarak, yeniden ay-yıldızlı ekibimizi öne geçirdi.

Sevincimiz uzun sürmedi. Üstelik rakip on kişiyken, 90 artı 4’de Tobers yeniden skoru eşitlerken içimiz cız etti. On kişi kalmış, böylesi bir ekibe, bu kadar pozisyon vermek inanın size hiç yakışmadı güzel adamlar. Ancak bir dakika sonra Barış’ın ortasından gelen topu İrfan Can filelere gönderirken, gönlümüzü de aldı.
Skor tabelası bizi işaret ediyor; kalkıp, kötü oyun nedeniyle futbolcularımızı budamanın bir anlamı yok. Canları sağ olsun, biliyoruz ki sizler bu değilsiniz.

Haberin Devamı

Ancaak, 19’unda Galler maçı var. Rakibimiz sahasında Ermenistan şokunu yaşadı, bizim için büyük avantaj. Demem o ki, maçı kazanırsak, grupta söz sahibi olur, rahat nefes alırız, umutlarımız iki katına çıkar, unutmayın!

Can Yeleği / Erkan Ayraç

EURO 2024 elemeleri D Grubu’nda A Milli Takımımız, Letonya deplasmanında zaman zaman korku dolu anlar yaşasa da son dakikada bulduğu golle sahadan 3-2 galip ayrıldı.

İlk 11’lere bakıldığında tabii ki sahaya favori olan çıkan taraf A Milli Takımımız’dı. Ancak Letonya ile oynadığımız 8 maçta iki kez kazanmamız da şansımızın onlara karşı tutmadığının kanıtıydı.

Letonya - Türkiye maçı sonrası uyardı Umutlarımız iki katına çıkar, unutmayın

Önce Enes’in, ardından da Cenk’in sakatlığının ardından Umut Nayir ilk kez 11’de şans bulurken Teknik Direktör Kuntz’un diğer tercihleri beklenen isimlerdi. 4-3-2-1 dizilişi ile sahaya çıkan millilerin, defans güvenliğini bırakmayan Letonya karşısında kilidi açmak kolay olmayacaktı. Mücadelede ilk tehlikeli atak ev sahibinden geldi. 11’de önce Ciganiks’in şutunu Mert çelerken, ardından da Uldrisis’in vuruşunu Abdülkerim çizgiden çıkardı. 22’de ise milliler ilk pozisyonunda öne geçti. Ceza sahasına yapılan ortada Merih’in indirdiği topu Abdülkerim ağlara yolladı. 38’de Ferdi’nin attığı çalımların ardından bulduğu gol ise VAR’a takıldı.
İlk yarıda da zaman zaman defansımızı hazırlıksız yakalayan Letonya 51’de skore denge getirdi. Gutkovskis’in ortasında Emsis ağları havalandırdı: 1-1.

57’de şans yanımızdaydı, bu kez de topu çizgiden çıkaran Hakan oldu. Pozisyon üstünlüğünü rakibe kaptırdığımız anlarda sahneye çıkan isim Cengiz oldu.61’de tecrübeli futbolcu attığı golle tekrar öne geçmemizi sağladı: 1-2. Uzatmalarda heyecan doğruğa çıkarken, önce Letonya Tobers ile eşitliği sağladı. Ancak ‘Biz bitti demeden bitmez’ sözü yine gerçekleşti. Golden bir dakika sonra sahneye çıkan İrfan Can, kabus gördüğümüz geceyi mutlu bitirmemizi sağladı.

Yazarlar