Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Zirve yarışından daha fazla uzaklaşmak istemeyen Ajax, Heracles’i konuk ediyor. Mücadelede ilk seçenek olarak 4-6 gol düşünülmeli. W.Bremen-Stuttgart maçında ise bol gol denenebilir

177 W.Bremen-Stuttgart Üst

Almanya’nın iki devi Werder Bremen ile Stuttgart, kabus gibi bir sezonun ardından kendilerini kümede kalmamücadelesinin içinde buldu. Bremen, aldığı Nürnberg galibiyetiyle rakibine göre daha iyi bir konuma gelse de bu üç puan onlar için geçici bir önlem. Stuttgart ise son haftalarda çıkış yakaladı ve 3 galibiyet, 1 beraberlikle düşme hattından kurtuldu. Bu maçı kazanan kalan haftalara daha umutlu girecek. Bu yüzden iki taraf da galibiyet golü için ilk dakikadan itibaren pozisyon arayacaktır. Bu yüzden ağlar boş kalmaz. Sürpriz sonuca açık mücadelede ilk tercihim 2,5 gol üstü.

344 Ajax-Heracles 4-6 gol

Zirvenin 6 puan gerisinde olan Ajax’ın çok iyi işleyen bir forvet hattı var. Mounir El Hamdaoui ve De Jong takımın gol yükünü sırtlamış durumdalar. Dış sahada çok kötü bir performans ortaya koyan ve çıktığı 14 maçta sadece bir galibiyet alabilen Heracles’in ise tek amacı orta sıralardaki yerini korumak. İki takım arasında bu sezon oynanan ilk maçı deplasmanda olmasına rağmen Ajax 4-1 kazanmıştı. Ev sahibi ekibin ligde oynadığı 28 karşılaşmadan 11’inin 4-6 gol aralığında geçtiğini göz önünde bulundurursak, bu seçenek yine iyi bir tercih olacaktır.

300 Villarreal-Barcelona 1-0

Valencia ile 3.’lük yarışına giren Villarreal bu yolda büyük çaba harcıyor. Lider Barcelona’nın ise aldığı gollü galibiyetler son haftalarda yerini tek farklı zaferlere ya da beraberliğe bırakmış durumda. Barça’nın bu karşılaşmadaki en önemli eksiği Messi’nin forma giyemeyecek olması. Ayrıca takımın diğer yıldızları Xavi, Pique ve David Villa milli takım kampından çok yorgun döndüler. Son haftalarda bekleneni veremeyen ve çıkış arayan Villarreal, güçlü rakibinin bu eksilerini iyi kullanır ve sahada avantajıyla haftayı en az bir puanla kapatmayı başarır.

375 Wolfsburg-Frankfurt 1

Ligde oynadığı son 8 maçta bir galibiyet alabilen Wolfsburg, yıldız forveti Dzeko’yu satmanın cezasını küme düşme potasına girerek ödedi. Yıldız golcü sezon ortasında satılmasına rağmen hala takımın en golcü oyuncusu konumunda. Frankfurt ise St Pauli galibiyetiyle düşme hattından kurtulmayı başardı. Ancak konuk ekip tecrübeli golcüsü Gekas gününde olursa kazanabiliyor. Çünkü takımın 27 golünden 16’sında onun imzası var. Rakibinden daha çok galibiyete ihtiyacı olan ve taraftar avantajıyla sahaya çıkan Wolfsburg üç puanı alacaktır.