Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Arda Turan, Türk Telekom Stadı'nda Fatih Terim'in eline sihirli bir öpücük kondurmuş olacak ki, Galatasaray'ın teknik direktörü her şeyi aniden sineye çekti, birden bire bağışlayıcı babaya dönüşüverdi.  Oysa EURO 2016 finallerinden beri araları felaketti, birbirlerinin isimlerini bile ağızlarına almıyorlardı.
Peki sonra ne oldu? Arda'nın sihirli öpücüğü Terim'in eline kondu ve büyü bozuldu!..

Fatih Terim önce, "Sadece benim istemem yetmez, Galatasaray camiası Arda'yı istemeli, fikir birliği oluşmalı" dedi, fakat Başkan Mustafa Cengiz oltaya gelmedi...
Terim ardından ilacın dozunu artırdı ve bu kez, "Arda'ya ikinci şansın verilmesinden yanayım" diyerek ağzındaki baklayı çıkardı, tavrını net biçimde ortaya koydu. Başkan Cengiz yine faka basmadı ama Terim'in durmaya niyeti yoktu. Arda Turan gündemiyle statta yaptıkları görüşmenin bütün detaylarını ertesi gün gazetede okuyunca kılıcını çekti ve Cengiz'e açıktan hücum etti...
Ne var ki adeta Ünal Aysal'a dönüşen Mustafa Cengiz'den hiç beklemediği sertlikte bir yanıt aldı... Terim için yapacak iki şey kalmıştı... Ya kendisine kapıyı gösteren Cengiz'e boyun eğerek baltasını toprağa gömecek ya da istifa edecekti. Birinci şıkkı tercih etti, 19.05 tweeti ile topu tribüne gönderdi ve Arda Turan defterini mecburen kapattı.
Galatasaray'ı sarsan kriz Mustafa Cengiz'in zaferiyle bitti ama Fatih Terim, Başakşehir'in güçlükle elden çıkardığı Arda'yı neden istiyordu sahi?
Cevap, "Mahalle baskısı" tabii ki...
Hem Arda'ya hem de Fatih Terim'e çok yakın olan bazı malum isimler uzun süredir hocaya ciddi baskı yapıyorlarmış meğer. Medyadaki 'akil' kişiler de büyük buluşmanın gerçekleşmesi için zaten uzun süredir zemin arayışı içindeydiler. Terim'i istedikleri zemine öyle veya böyle çektiler, nokta atışını yapmak üzereydiler ama Mustafa Cengiz'i hiç hesap edemediler ve geri çekildiler...
İyi ama her şey bir tarafa Arda Turan, Galatasaray'a dönmeyi hak edecek ne yaptı ki!
Milli Takım uçağında babası yaşındaki duayen gazeteciye saldırdı, çok ağır küfürler savurdu. Bu olayın hemen arkasından Barcelona tarafından kapıya konuldu, sabaha karşı silahla hastane basıp, sağa sola ateş etti ve son olarak Başakşehir'den gönderildi...
Serdar Aziz gibi bir stoperi tatilden zamansız fotoğraf paylaştı diye istenmeyen adam ilan eden, Süper Lig'in en pahalı oyuncusu Nzonzi'yi antrenmanda yeleğini yere attığı gerekçesiyle kadro dışı bırakan Fatih Terim'in, kariyeri dibe vurmuş 33 yaşındaki Arda'yı takımında görmek istemesi size de garip gelmiyor mu?
Uzun lafın kısası, Arda Turan, Galatasaray'a geri dönmeyi hak edecek hiçbir şey yapmamıştır. Aksi yöndeki vukuatları ise belgesel olabilecek çaptadır. Ayrıca bu işin bir de ekonomik boyutu vardır. Başkan Cengiz'in dediği gibi, teknik kadro dahil, kimsenin kanı sarı-kırmızı akmamaktadır...  

---------------------

Gökhan Gönül ne demek istedi

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın önceki hafta Demir Grup Sivas'a yenildiği maçın ardından sıcağı sıcağına yayıncı kuruluşa konuşan Gökhan Gönül'ün söyledikleri çok dikkatimi çekmişti. "Çok koşmak, çok istemek bezen kazanmaya yetmiyor" diyen Gökhan'ın sözleri medyada farklı biçimlerde algılandı...
Kimileri, Gökhan'ın takımdaki şanssızlığa vurgu yaptığını söyledi, kimileri ise bu sözlerin adresinin hatalı goller yiyen kaleci Karius olduğunu iddia etti.
Bana göre Gökhan'ın asıl hedefi sezon başından beri kaliteleri çok tartışılan yeni transferlerdi. Diaby, Rebocho, Boyd ve hatta N'Koudou'nun çok gayret göstermelerine rağmen taraftarlara hemen her maçta saç baş yoldurmaları Gökhan Gönül'ün, "Çok koşmak, çok istemek bazen yetmiyor" tespitinde çok haklı olduğunu ortaya koyuyor.
Futbol hayatın ta kendisidir ve kalite tesadüf değildir. Kurtlar sofrasına dönen futbol aleminde hedefleriniz büyükse ve gerekli kaliteniz yoksa başınız büyük dertte demektir.

---------------------

Terra Pizza'ya ayıp olmadı mı!

Haberin Devamı

Burger King, Sbarro ve Popeyes başta olmak üzere pek çok fastfood markasını bünyesinde barındıran TAB Gıda; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan sonra Galatasaray'la da "kazan kazan" formüllü bir sponsorluk anlaşması yaptı. Sezon başında Terra Pizza ile forma göğüs sponsorluğu için 2 yıllık sözleşme imzalayan ve kasasına 38 milyon lira artı KDV koyan Galatasaray'ın aynı sektörün en önemli aktörlerinden TAB Gıda ile de anlaşması herkese şaşırtıcı ve garip geldi.
Ancak asıl garip olan galiba Başkan Mustafa Cengiz'in sözleriydi: "Her menüden 1,6 lira gelir elde edeceğiz. Taraftarımız fazladan ödeme yapmayacak. Her yıl en az 2,5 milyon lira gelir hedefliyoruz. Benim taraftarımızdan ricam kafanızdaki bariyerleri kaldırın ve burger yiyecekseniz lütfen Burger King yiyin, Popeyes yiyin, Sbarro (pizza) yiyin..."
Terra Pizza 1-2 güne sözleşmeyi fesh eder mi bilmiyorum ama Başkan Mustafa Cengiz'in kendilerine tam 38 milyon lira ödeme garantisi veren şirkete ayıp ettiğini düşünüyorum. Terra Pizza'nın sahipleri, 38 milyon liralık sözleşmeyi tek taraflı fesh ederek, mahkemeye gitseler yerden göğe kadar haklılar.
Özetle bu devirde böyle paralar ödeyecek sponsor bulmak hiç kolay değil. İki düşünüp, bir konuşmakta fayda var...