Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

143 Yunanistan-Arjantin 2
Arjantin, Nijerya karşısında üç puanı alırken çok zorlanmıştı. Ancak beklenen patlamayı Güney Kore’ye yaptılar ve rakiplerini 4 golle mağlup ettiler. Özellikle Real Madrid’de iyi bir sezon geçiren Higuain, üç kez ağları havalandırarak ne kadar iyi bir forvet olduğunu herkese gösterdi. İkincilik için mücadele eden Yunanistan ise çok zorlanıyor. Nijerya karşısında da galibiyeti geriden gelerek aldılar. Arjantin’in yıldızları bir şov da Yunanistan’a yapacaktır.

147 Avustralya-Sırbistan Alt
Grupta 1 puanla son sırada bulunan Avustralya’nın ikinci tur biletini alma şansı artık mucizelere kaldı. Sırbistan ise Almanya karşısında kendisinden beklenen futbolu ortaya koymayı başardı ve üç puanı cebine koydu. Takımın yıldızı Krasic de ilk maçın ardından iyi bir performans gösterdi. Avustralya’nın en büyük eksiği iyi bir golcü. Ayrıca Kewell da cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Sırbistan da ilk golü bulduktan sonra çok iyi kapanan bir takım. Bu yüzden zorlu maçta 2,5 barajının aşılması sürpriz olur.

149 Paraguay-Y.Zelanda 1
Gruptaki en ciddi rakibi İtalya’nın kötü bir turnuva geçirmesini fırsat bilen Paraguay, son maçında Slovakya’yı yenerek 4 puanla liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Yeni Zelanda ise İtalya karşısında çok iyi mücadele etti ve hakkı olan bir beraberlik aldı. Ancak aynı sürprizi Paraguay’a yapmaları zor gözüküyor. Güney Amerika temsilcisi rakibini mağlup ederek ikinci tur biletini alacaktır.

151 Kamerun-Hollanda 2
Afrika temsilcisi Kamerun, Danimarka’ya da mağlup olarak turnuvaya erken veda etti. Hollanda ise 2’de iki yaptı ve gol bile yemedi. Dünya Kupası’nda gizli favori olarak gözüken Hollanda, prestij maçına çıkan Kamerun’u da yenerek namağlup olarak Güney Afrika’da yoluna devam eder.