Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Süper Lig’in lideri Trabzonspor, son 5 maçını kazanan Kasımpaşa’yı Edin Visca’nın tek golüyle avladı, şampiyonluk koşusunda hata yapmadı: 1-0.
Son maçta Galatasaray’ı deplasmanda deviren ve yeniden havasını bulan bordo-mavili takım kritik maça iştahlı başladı. Cornelius’un pasını alan Dorukhan topu Visca’ya aktardı. Bosnalı yıldızın 6. dakikadaki dönerek vuruşunda üst direğin altına çarpan top ağlarla kucaklaştı: 1-0.
12’de Cornelius, Ertuğrul’la karşı karşıya pozisyonda aşırtma vuruşla topu ağlara göndermek istedi ancak meşin yuvarlak auta gitti. 19’da Eren yakın mesafeden plaseledi, Uğurcan geçit vermedi. 20’de Travnik sağ çaprazda önemli bir şans yakaladı ama istediği vuruşu yapamadı.
45+1’de Cornelius ile Ertuğrul’un sahip olamadığı top Nwakaeme’nin önünde kaldı. Nijeryalı yıldız topu Cornelius’a aktarmakta çok geç kalınca araya giren Eren tehlikeyi uzaklaştırdı. 45+3’te Kasımpaşa, Ahmet’le gole çok yaklaştı ama Denswil müthiş bir müdahaleyle topun ağlara gitmesine izin vermedi. İkinci yarıya etkili giren Kasımpaşa 68’de direğe takıldı. Eysseric’in ceza alanı dışından müthiş vuruşunda Uğurcan’ı da geçen top iki direğin birleştiği noktada patladı. 79’da Serkan ortaladı, Cornelius’un kafasında top Ertuğrul’da kaldı.
75. dakikada Bruno Peres ve Eysseric’e üst üste çıkan kırmızı kartlar nedeniyle iki takım da son bölümleri 10 kişiyle oynarken, Kasımpaşa tüm riskleri alarak beraberlik sayısı için yüklendi. Savunmada çok iyi organize olan Trabzonspor üç puanı tek golle alarak şampiyonluk yürüyüşüne devam etti.