Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Abdullah Avcı yeni sezona ideal 11’inde üç değişiklik yaparak başladı. A Milli Takım’ın birinci eldiveni Volkan Babacan’ı kulübeye çekerek kaleyi Mert’e teslim ederken, Attamah’ın yerine Da Costa’yı, Mossoro’nun yerine de İrfan Can’ı 11’e monte etti. Mert dün sınıfı geçemedi ama savunma sertliği ve pas kalitesi anlamında ben de Da Costa ve İrfan Can’ın doğru tercihler olduğunu düşünüyorum.

Isınırken sakatlanan Clichy’nin yerini Uğur’a bırakması, Başakşehir’in hücum planlarını sekteye uğratırken, Kasımpaşa’nın elini güçlendirdi. Popov ve Veigneau ile kanatları iyi kapatan Kemal Özdeş’in ekibi, Başakşehir’i sürekli merkeze yönlendirdi. Bu plan, Visca ve Kerim’i oyuna sokmamaya yönelikti ve önemli ölçüde başarılı oldu. Başakşehir ilk kanat atağını 17’de yapabildi.

Haberin Devamı

21’de iki çok zeki ve tecrübeli oyuncunun, satranç hamlelerini anımsatan hamlelerine şahitlik ettik. Başakşehir merkezden çok organize geldi ve ceza sahası çizgisinin hemen önünde frikik kazandı. Topun başına da Emre geçti. Kaptan usta işi bir vuruşla topu barajın üstünden aşırttı, Ramazan 90’a giden topu sadece izliyordu ama Veigneau izlemedi. Kalabalıktan koptu, koştu ve kısa boyuna rağmen kafayla topu uzaklaştırmayı başardı. Emre tam topa vurmak üzereyken kalesine koşan Fransız sol bekin önümüzdeki haftalarda meslektaşlarına örnek olacağını zannediyorum.

Maçta ilk yarının hakimi Başakşehir’di, 55’e kadar da görüntü değişmedi. Ancak son yarım saate girilirken Kasımpaşa kontrataklarla rakibini sürekli geriye koşturmaya başladı. Orta saha ve savunma dengesi bir hayli bozulan Burnley yorgunu Başakşehir, Diagne’nin penaltı golüyle geriye düşmekten kurtulamadı.

Golden önce İrfan Can’ın yerine Napoleoni’yi sahaya süren Abdullah Avcı Bajic ve Jojic’le de ofansif hamleler yaptı. Bu önemli dokunuşların ardından Başakşehir, Emre’nin önderliğinde oyunu adeta tek kaleye çevirdi ve hak ettiği golü de attı. Emre’nin ortası, Adebayor’un çok zor pozisyonda yaptığı asist ve Napoleoni’nin fırsatçılığı skoru dengeledi.

Uzatmada Mert’in hatasını affetmeyen Diagne, 1 puana razı görünen Kasımpaşa’yı galibiyete taşıdı. Halis Özkahya’nın VAR’dan da izlediği pozisyondaki gol kararına saygı duyuyorum ancak penaltının yanlış olduğunu düşünüyorum. Özkahya, Diagne’nin yerde kaldığı pozisyonu da VAR’dan izleseydi kararını değiştirebilirdi ama yapmadı. Oysa VAR sistemi tam da bunun için getirilmemiş miydi!...