Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Almanya-Sırbistan 1
Avustralya karşısında oynadığı futbolla herkesi büyüleyen ve rakibini mağlup eden Almanya, birçok pozisyondan da yararlanamadı. Özellikle Mesut Özil yaptığı asist ve oynadığı futbolla tam not aldı. Sırbistan ise Gana karşısında oynadığı futbolla büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Panzerlerin tabii ki Avustralya önündeki kadar rahat kazanmasını beklemek hata olur. Ancak yine kazanırlar.

Hollanda-Japonya 1
İlk maçında Danimarka’yı mağlup eden Hollanda’da Van Persie ve Kuyt Robben’in açığını kapatmayı başardı. Japonya ise Kamerun’u ilk yarıda karambolden bulduğu bir golle yendi. İki takım arasında güç olarak fark var. Japonya’nın tek amacı kapanarak bir puan almak olacaktır. Fakat Hollanda rakibinin kilidini açar.

Gana-Avustralya 1-0
Sırbistan karşısında mücadeleci oyununu sahaya yansıtan ve üç puanı alan Gana’da özellikle Asamoah Gyan, ortaya koyduğu futbolla herkesin dikkatini çekmişti. Avustralya’nın ise tek amacı ilk karşılaşmada aldığı farklı Almanya mağlubiyetini unutmak. Tim Cahill gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşmüştü. Gana’ın fizik gücü çok yüksek bir kadrosu var. Bu kez de mücadeleci futbollarını sahaya yansıtırlar ve Avustralya’dan en az bir puan alırlar.