Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor’a eldivenlerle 18, eldivensiz 6 büyük kupa kazandıran Şenol Güneş istifa etti, yönetimden hiç kimse, “Nereye hocam” demedi. Tolunay Kafkas’a rekor sürede imza attıran Başkan Sadri Şener, B planı olduğunu çekinmeden dile getirirken bir kez daha, “Vefa semt adıymış” dedirtti.

Sneijder ile yatıp, Drogba ile kalktık geçtiğimiz hafta boyunca. Önce Sneijder rüzgarı doldurdu Süper Lig’in yelkenlerini, ardından Drogba imzayı bastı Galatasaray’a.
İki dev nikaha şahitlik ederken, iki büyük vedayı da izledik ligimizin 19. haftasında. Önce Şenol Güneş, “Vakit tamam” dedi. Sonra Ertuğrul Sağlam, “Yeniden gelebilmek için şimdi gidiyorum” diyerek veda etti.
Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz fakat, “Trabzon” denilince akla ilk gelendir Şenol Güneş. Karadeniz’den, çaydan, yağmurdan, fındıktan, hamsiden, Sümela’dan, kemençeden, Kazım Koyuncu’dan önce onu hatırlarız. Bordo-mavili takımın kalecisi ve kaptanı olarak 6 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 Başbakanlık Kupası kaldırdı. Hocalık dönemlerinde ise 2 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakanlık, 1 Süper Kupa kazandı. Toplam 24 kupaya alınteri ve mutluluk gözyaşı akıttı...
Elazığspor yenilgisinden sonra, “Üzülüyorum, utanıyorum, kahroluyorum” diyerek, istifasını açıkladı. Basın toplantısından önce telefonla görüştüğü Başkan Sadri Şener’in onayını almıştı ve görevini bıraktı. Güneş’e, Şener dahil hiç kimse, “Nereye hocam” demedi. Yönetim kurulundaki demeç rekortmenlerinin birden bire sesleri kesildi. Oyunculardan da tek ses işitilmedi. Twitter’den mesaj atan bile çıkmadı!

Haberin Devamı

Her şey ortada
Meğer herkes bavulunu toplayıp gitmesini bekliyormuş Şenol Güneş’in. Öyle olmasa Tolunay Kafkas, Güneş istifa ettikten yalnızca 3-4 saat sonra Futbol Federasyonu’ndaki görevini bırakıp, “kurtarıcı” edasıyla getirilir miydi Trabzon’a?
Başkan Şener, “B planım olmalıydı” diyor, Kafkas’a rekor sürede imza attırılmasına yönelik eleştirilere cevap verirken. Bir yandan da Güneş’in vedasındaki başaktör olduğunu unutturmaya çalışıyor adeta.
Selçuk İnan, Engin Baytar, Umut Bulut, Ceyhun Gülselam, Egemen Korkmaz, Burak Yılmaz hangi başkanın döneminde takımdan birer birer ayrıldı acaba? Çok değil 3-4 sezon önce sıradan birer oyuncu olan bu isimleri kim milli takım oyuncusu ve yıldız yaptı? Evet gitmek istiyorlardı, ama kesenin ağzını açıp, onları takımda tutabilmekti asıl marifet.
Sadri Şener, Trabzonspor’a özlenen şampiyonlukları yaşatabilecek bu beceriyi gösteremedi, Şenol Güneş’in parlattığı yerli yıldızlar birer ikişer Galatasaray’a kaptırıldıkça, isimsiz yabancıları takıma getirdi. Tarihindeki bütün büyük başarılarına Türk oyuncularla imza atan Trabzonspor’da bugün tam 12 yabancı var. Manchester City’nin Türkiye şubesi sanki!

Haberin Devamı

Sağlam bir veda
Şenol Güneş’ten birkaç saat sonra istifasını açıkladı Ertuğrul Sağlam. Başkan İbrahim Yazıcı’nın yoğun ısrarına rağmen veda etti Bursaspor’a. 2005-2006 sezonunda Bank Asya 1. Lig’de yer alan Timsah’ı, 2009-2010’da Süper Lig şampiyonu yapan Sağlam‘ı kimse yolundan çeviremedi, gözyaşları arasında ayrılık gerçekleşti.
Daum’u, Del Bosque’yi, Aragones’i, Schuster’i, Rijkaard’ı, Hagi’yi, Skibbe’yi düşünürken, yakın geçmişte Carlos Carvalhal haricinde hiçbir yabancı teknik direktörün istifa ettiğini hatırlamıyoruz. Alacaklarını kulüpte bırakarak sözleşmesini fesh eden bir yabancı futbolcu da aklımıza gelmiyor. Fakat Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam giderken bile kulüplerini düşündüler. Güneş isteseydi lig sonuna kadar görevde kalır, parasını alırdı. Sağlam’ın da Haziran 2014’e kadar sözleşmesi vardı.

Haberin Devamı

19. HAFTANIN PANORAMASI

TAKIM

S.B.ELAZIĞSPOR

Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Kanarya’yı avuçlarının içinden kaçırmıştı, fakat Trabzonspor’a acımadı. Yine hiçbir kural dışı agresifliğe başvurmadan pozitif futbol oynamaya çalıştı, bileğinin hakkıyla galibiyete ulaştı. Mücadelesiyle Süper Lig’e kolay kolay veda etmeyeceğini de kanıtladı.

PORTRE

SEMİH?ŞENTÜRK

FENERBAHÇE

Gaziantep deplasmanında Fenerbahçe’ye hayat veren isimdi. İkinci 45’te oyuna dahil olurken, mücadelesi ve isteğiyle sarı-lacivertli takımın çehresini değiştirdi, attığı golle galibiyeti getirdi. Kalan haftalarda daha fazla şans bulması halinde neler yapabileceğini Aykut Kocaman’a bir kez daha gösterdi.

HOCA

YILMAZ?VURAL

S.B.ELAZIĞSPOR

Tıpkı bir basketbol coachu gibi hırsını, heyecanını, “kırılma noktası” gördükleri Trabzonspor maçında da sahaya yansıttı. Hücum futbolundan, cesaretten yine ödün vermezken alkışları topladı. Bu sınırlı kadroyla 12 lig maçında 1,4 puan ortalaması yakalayarak adrese teslim mesajlar yolladı.

HAKEM

ÇAĞATAY?ŞAHAN

İSTANBUL?B.Ş.-BURSASPOR

Hakemlerin genelde vasat bir görüntü verdiği haftada performansıyla öne çıkmayı başardı. Hücum futbolunu seven iki takımın mücadelesine biraz da o tempo kattı. Yüksek kondisyonuyla pozisyonları sürekli yakından takip ederken, kartlarını da yerinde kullandı.

GÜNEŞ YALNIZ BAŞINABATMADI

GÜNEŞ YALNIZ BAŞINABATMADI

GÜNEŞ YALNIZ BAŞINABATMADI