Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bilal Kısa, Torku Konya maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşmeseydi, Hamza Hamzaoğlu 4-2-3-1'den bu kadar kolay vazgeçerek, TT Arena'daki ilk lig sınavında 4-4-2 dizilişiyle takımını sahaya sürer miydi? Hiç sanmıyorum...

Akhisar, Bilal'in cezası nedeniyle basketbol tabiriyle maça guardsız çıktı. Galatasaray Liv Hospital'ın, Arroyo'suz oynaması gibi yani...

Hamzaoğlu, 9 gollü Gekas'ın asistçisi sahada olmayınca, akılcı bir hamleyle Burak'ın yanına formda Umut'u ekledi. Hatta biraz daha ileriye giderek cezalı Melo'nun yokluğunda herkes Hamit'in oynamasını beklerken, Selçuk'un yanına Emre'yi monte etti. Yetmedi, kupadaki Eskişehir maçında çok olumlu işler yapan Bruma'ya da 11'de forma verdi. Peki Prandelli aynı hamleleri yapar mıydı? Hiç sanmıyorum...

Haberin Devamı

Mustafa Akçay, Bilal'in boşluğunu Ntibazonkiza ile doldurmaya çalıştı. Sakat olan bir başka önemli eksik Merter'in yerinde ise Zokora'ya görev verdi. İyi işleyen 4-2-3-1 dizilişini de değiştirmedi.

Bruma oyunun başında Akhisar'ın solunu müthiş harmanladı. Takım arkadaşları da formayı çok özleyen Portekizli yıldıza iyi ayak uydurunca tempo çok yükseldi, Burak'ın golü de fazla gecikmedi. Sneijder orta sahaya yaptığı verimli yardımlarla dikkat çekerken Galatasaray ikinci golü de bularak maçı koparmak için her şeyi denedi ama Akhisar savunmasından ikinci ikram gelmedi. Bilal'siz, Gekas'ı ise ilk yarıda sahada gören olmadı!

*****

Galatasaray ikinci golü atıp, maçı erken bitirme şansını ikinci yarının başında bir kez daha yakaladı fakat Sneijder, Bruma'nın allayıp, pullayıp önüne bıraktığı topu filelerle buluşturamadı. Hemen ardından Akhisar en tehlikeli atağını geliştirdi, Mehmet Akyüz çok net pozisyonda direği geçemedi. Mustafa Akçay'ın, Hamza Hamzaoğlu'ndan miras alarak geliştirmeye gayret ettiği 'pas oyunu' burada meyvesini verirken, sert bir kontra yiyen Galatasaray'ı da ciddi şekilde tehdit etti.

Güray özellikle 50'den sonra sol kanatta Sabri'ye üstünlük sağlamaya başladı, ancak arkasında da ciddi boşluklar bıraktı. Bruma bunlardan ilkinde Umut'u pozisyona soktu, ikincisinde Sneijder'in gollük pasında net fırsatı harcadı.

Haberin Devamı

Akhisar takımını belki de Mustafa Akçay'dan bile iyi tanıyan Hamza Hamzaoğlu tehlikenin farkına varınca, temposu düşen Umut'u kenara alarak, Yasin'i sahaya sürdü ve dizilişi de 4-2-3-1'e çevirdi. Galatasaray 70'ten sonra yorulunca 8'li blok halinde bekleyerek oynamaya başladı. Akhisar adına Bilal'in eksikliği de en çok burada kendini belli etti. Ntibazonkiza, 86'ya kadar Gekas'ı hiçbir pozisyonda topla buluşturamadı, Mehmet Akyüz de sadece golü düşününce Akhisar'ın beraberlik umutları suya düştü.

Galatasaray rakibine Burak'la bir fatura daha kesti ama yaşlı kurt Gekas, sarı-kırmızılı takıma ilk golünü atarak eski hocası için son dakikaları bitmek bilmeyen saatlere çevirdi. Hamza Hamzaoğlu, cesareti ve oyuncu tercihleriyle ikinci maçta da Prandelli ile arasındaki farkı gösterdi. Sistemin yanı sıra kadro istikrarını da sağlarsa Galatasaray bambaşka bir kimliğe bürünebilir.