Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

515 Türkiye-Avusturya 1/1
Avusturya’yı Belçika’nın devirmesi ile grupta bir anda tekrar iddialı konuma gelen milliler yeniden doğdu. Ancak o mağlubiyetin değer kazanması için ay-yıldızlıların da bu karşılaşmayı mutlak kazanması lazım. Türkiye’de Arda sakatlıktan döndü. Mehmet Topuz ve Mehmet Topal da kadroya alındı. Ayrıca Gaziantepspor’da çok iyi bir sezon geçiren Cenk Tosun ilk kez milli takım kadrosuna çağırıldı. Avusturya ise Belçika karşısında fazla üretken bir futbol ortaya koyamadı. Konuk ekip yıldız oyuncuya dayalı bir oyun sistemi yerine, fizik gücüne dayalı bir sistem benimsemiş durumda. Gruptaki en kritik maçlarından birini oynayacak olan milliler sahadan galibiyetle ayrılarak hem Kazakistan mağlubiyetini unutur, hem de ikincilik için iddialı olduğunu gösterir. Türkiye’nin ilk yarı, ikinci yarı galibiyetinin denenebileceğini düşünüyorum.
528 Belçika-Azerbaycan 1/1
Avusturya karşısında aldığı galibiyetle 2.’lik için iddialı olduğunu gösteren Belçika, bu kez Azerbaycan’ı konuk ediyor. Ev sahibi takımın tek hedefi bu kez de üç puanı kaparak çıkışını sürdürmek. Konuk ekip ise tek zaferine Türkiye karşısında ulaştı. İlk maçta rakibini 2-0 deviren Belçika, hafta sonu iki kez ağları havalandıran Axel Witsel önderliğinde kazanır. Maça hızlı başlayacağını düşündüğün ev sahibinin ilk yarı ve ikinci yarı galibiyetine oynanabilir.
556 Portekiz-Finlandiya Alt
Avrupa elemelerinde Norveç’in ardından 2. sırada bulunan Portekiz, salı günü grupları bay geçmenin avantajını Finlandiya ile hazırlık maçı yaparak değerlendirmek istiyor. Portekiz’de Beşiktaş’ın yıldızları Quaresma ve Almeida kadroda. Ancak eleme gruplarında 4 maçta 6 gol yiyen Finlandiya iyi kapanan bir ekip. Portekizli oyuncular da hazırlık maçı olduğu için golden çok performanslarını görmek isteyeceklerdir. Bu yüzden fazla gol beklemeyin.