Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Spor Toto Süper Lig’de yine bol sürprizli, bol heyecanlı ve hakem hatalarıyla dolu bir haftayı geride bıraktık.
Sanica Boru Elazığspor ligdeki ilk galibiyetine Gençlerbirliği deplasmanında imza atarken, ortaya koyduğu pozitif futbolla gelecek haftalar için umut verdi. Yılmaz Vural’ın kısa sürede ayağa kaldırdığı bordo-beyazlı takımda özellikle genç oyuncu Aydın Karabulut’un performansı müthişti. Son 3 maçta 4 asist yapan Aydın’ın, Gençlerbirliği maçında önce Sedat’a ardından Sinan’a verdiği gol pasları şapka çıkarılacak cinstendi.
Bursaspor’u deplasmanda devirerek haftanın ikinci büyük sürprizini gerçekleştiren Kasımpaşa, Şota Arveladze yönetiminde ilk galibiyetine ulaştı. Fenerbahçe’de hiç kimseye kendini beğendiremeyen Özer Hurmacı attığı 2 golle kritik galibiyette başrolü oynadı.
Galatasaray, Büyükşehir karşısında zorlanmadan kazandı. Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu önünde ilk yarıdaki müthiş futboluyla gülerken, Oğuzhan Özyakup alkışları topladı. Akhisar’da sezonun ilk deplasman galibiyetini elde eden Fenerbahçe ise futbol olarak yine sınıfta kaldı.
Bu hafta; Trabzonspor’u da yenerek 5’te 5 yapan zirve ortağı Medical Park Antalyaspor ile gözünü liderlik koltuğuna diken Eskişehirspor’da, teknik direktörlerin geçtiğimiz günlerde yaşadıkları sıkıntılara dikkatinizi çekmek istiyoruz. Futbolda istikrarın ne anlama geldiğini bilmeyenlere, “taraftar her zaman haklıdır” diyerek tribüne oynayanlara bir mesaj göndermeyi arzuluyoruz!
Küme düştüler!
2008-09 sezonunun 9. haftasında Josef Jarabinsky’nin yerine Antalyaspor’da göreve getirilen Mehmet Özdilek, kırmızı-beyazlı takımda 5. sezonunu geçiriyor. 2008-09’u 12’inci, 2009-10’u 9’uncu, 2010-11’i 11’inci, 2011-12’yi 15’inci bitirdi. Bu sezon ise Başkan Hasan Akıncıoğlu’nun liderliğinde Antalyaspor’u zirveye ortak etti.
Ligin 4. haftasında Galatasaray’a 4-0, 5. hafta Karabük’e 1-0 mağlup olan Antalyaspor, 6. maçını sahasında Elazığspor’la oynamıştı. Kırmızı-beyazlılar maçı 4-0 kazanmasına rağmen tribündeki bir grup Mehmet Özdilek’i istifaya çağırıyordu. Hangi hakla, hangi akılla, nasıl bir vefasızlıkla yapıyorlardı bu çağrıyı bilinmez ama Antalyaspor bugün Galatasaray’la birlikte Süper Lig’in zirvesinde yer alıyor. İstifa çığlıkları atanlar ise çoktan küme düştüler!
Eskişehirspor’da, Ersun Yanal’ın yaşadıkları, “çok bilen istifacıların” Türkiye’nin her tarafına yayıldıklarını net bir şekilde gösteriyor. Es-Es ilk hafta evinde Akhisar’ı ağırlarken daha maçın başlama düdüğü bile çalmadan tribünden, “Yanal istifa” sesleri yükselmişti. Tam 24 yıl sonra Avrupa kupalarına katılan Eskişehir’in, Fransa’nın en önemli takımlarından Marsilya’ya elenmesini içlerine sindiremeyen (!) bir grup, Yanal’dan bırakıp, gitmesini istiyordu.
Ersun Yanal ve Başkan Halil Ünal bu garip çağrılara kulak verseydi bugün Eskişehirspor ligin tozunu atabilir miydi? Ediz Bahtiyaroğlu’nun herkesi şoke eden vefatından sonra kırmızı-siyahlılar bu kadar kısa sürede ayağa kalkabilir miydi? Akhisar maçından önce Ersun Yanal’ı istifaya çağıranların hangi hesapları yaptıklarını net olarak bilemiyoruz ancak Eskişehirspor’un bugün zirveye göz dikmesini nasıl içlerine sindiriyorlar bunu da doğrusu çok merak ediyoruz!

Haberin Devamı

10. HAFTA PANAROMASI

Haberin Devamı

TAKIM

Haberin Devamı

M.PARK ANTALYA

Sanica Boru Elazığspor ve Kasımpaşa’ya yürekten alkışlarımızı göndererek, Medical Park Antalyaspor’u vitrine çıkarıyoruz. Ligdeki 9 maçta 5 gol yediler, Trabzonspor’a 6 dakikada 2 gol atttılar; cesaretin, kazanma isteğinin meyvelerini üst üste 5. maçta da toplamayı başardılar.

PORTRE

NECATİ?ATEŞ

ESKİŞEHİRSPOR

Rotasını zirveye çeviren Eskişehirspor’un en büyük gol kozu Necati Ateş, Gaziantepspor karşısında yine tek kişilik bir gösteriyi sahneledi. Attığı goller ustalık eseriydi, Alper’e yaptığı
asistle de ne kadar etkili bir takım oyuncusu olduğunu ispat etti.

HOCA

MEHMET?ÖZDİLEK

M.PARK?ANTALYA

Trabzonspor maçının ilk yarısındaki görüntü herkese, “5’te 5 zor olur” dedirtti, ama Mehmet Özdilek’in sürprizleri ikinci yarıda gelecekti. Son 25’te önce Murat’ı ardından Ömer’i gol kozları olarak görevlendirdi, 3 puanı getiren sayıları da bu isimler kaydetti.

HAKEM

ÖZGÜR?YANKAYA

BURSASPOR-KASIMPAŞA

Bu sezon Süper Lig’deki 6. maçını yöneten Özgür Yankaya yine alkışı hak eden bir performans sergiledi. Son derece motive ve dikkatliydi. Yüksek kondisyonuyla pozisyonları yakından takip ederken, faul yorumlarında hata yapmadı, oyunun tempo kazanması için özel çaba harcadı.

MAÇLAR

İSTANBUL B.B-G.SARAY: 1-3
Dk.11 Umut, Dk.43 Selçuk,
Dk.68 Zayatte (k.k.), Dk.61 Turgay)
KAYSERİSPOR-KARABÜK: 3-0
(Dk.10 Sefa, Dk.67 ve 88 Bobo)
AKHİSAR BLD.-FENERBAHÇE: 1-2
(Dk.18 Çağdaş, Dk.25 Dirk Kuyt,
Dk.29 Selçuk)
ESKİŞEHİR-GAZİANTEP: 4-0
(Dk.45+1 ve Dk.63 Necati,
Dk.53 Servet, Dk.88 Alper)
G.BİRLİĞİ-S.B ELAZIĞ: 1-2
(Dk.25 Aykut, Dk.27 Sedat, Dk.85 Sinan)
BEŞİKTAŞ-MERSİN İ.Y: 3-0
(Dk.6 Almeida (pen.),
Dk.31 Oğuzhan, Dk.45 Holosko)
ORDUSPOR-SİVASSPOR: 2-0
(Dk.45 Stancu (pen.), Dk.50 Hasan)
BURSASPOR-KASIMPAŞA: 1-2
(Dk.45 Batalla, Dk.25 ve 60 Özer)
M.PARK ANTALYA-TRABZON: 2-1
(Dk.86 Ömer, Dk.90+2 Murat,
Dk.9 Adrian)

CEZALILAR

KIRMIZI:?Ramazan Köse (G.Birliği), Kadir Bekmezci (Sivas), Oğuzhan (Beşiktaş)
SARI:?Josef Boum (Mersin İ.Y), Souleman Bamba (Trabzon)

İSTİFA SEVİCİLER ŞİMDİ NERDESİNİZ

İSTİFA SEVİCİLER ŞİMDİ NERDESİNİZ

İSTİFA SEVİCİLER ŞİMDİ NERDESİNİZ