Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Akhisar Belediyespor; centilmen başkanıyla, güler yüzlü teknik direktörüyle ve saygılı seyircisiyle benim de en takdir ettiğim kulüplerden biri. Futbol kaliteleri yüksek, tek olumsuz tarafları berbat zeminleri. Ve maalesef bir yanlış, bütün doğruları gölgeliyor, hatta silip atıyor...

Yazmaktan yorulduk ama yamalı bohçaya benzeyen bu zemin; Türkiye'ye, Manisa'ya, Süper Lig'e yakışmıyor. Ne oynayan ne seyreden keyif almıyor, pas hataları birbirini kovalıyor, kalite yükselmiyor... Şu zeminde Barcelona-Real Madrid, Bayern Münih-Borussia Dortmund, Manchester United-Arsenal maçları oynanır mı? Sahaya çıkmayı kabul ederler mi? Artık herkes üzerine düşen görevi yapmalı, Türk seyircisi böyle zeminlere mahkum edilmemeli...

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Akhisar karşısına cezalılar Caner ve Alves'den yoksun çıktı ancak hiç kimse bunu dert etmedi! Önceki yıllarda olsa, "Savunma çöktü" başlıkları atılır, hafta arasında alternatif isimlerin performansları için fal bakılırdı.

Bu düzeni değiştiren isim Pereira oldu. Geride kalan dönemde hem Şener'i hem Hasan Ali'yi mümkün olduğu kadar kullandı, bu oyuncuları hep hazır tuttu, hiç küstürmedi. İşte o Şener, hocasının güvenine Manisa'da çok güzel bir karşılık verdi. Attığı şık gol ve yaptığı mükemmel asistle hem kalitesini hem de çok doğru bir transfer olduğunu bir kez daha herkese gösterdi. Hasan Ali de her zamanki gibi savunmada gayretli, hücuma çıkışlarında becerikliydi.

Fenerbahçe son 11 günde üç farklı kulvarda 4. maçını oynadı. 25 Şubat'ta Lokomotiv (D), 29 Şubat'ta Beşiktaş, 3 Mart'ta Amed'le karşılaşmıştı, 4. sınavını Akhisar karşısında verdi. Kadro ne kadar geniş, kaliteli ve küstürülmemiş oyunculardan oluşsa da 2.7 gün arayla (yaklaşık 64 saat) resmi maça çıkmak kolay değil. Bu nedenle fark 2'ye yükseldikten sonra tamamen kontratak düzenine dönülmesini anlayışla karşılamak lazım.

Neticede Fenerbahçe çok değerli bir galibiyete daha imza attı. Şener bir gol, bir asistle maça damgasını vurdu ama Simon Kjaer'e ayrı bir parantez açmak zorundayız. Son yıllarda izlediğim en iyi stoper, gerçek bir savunma lideri. Karşısına kim çıksa sıradanlaşıyor. Rodallega gibi bir yıldız bile kayboldu sahada, Kjaer ise yine devleşti, yine büyük güven verdi.