Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

153 Everton-ManU G.Var
İngiltere Premier Lig’de haftanın en önemli maçlarından biri Goodison Park’ta oynanacak. Fulham’ı deplasmanda 3-1 mağlup ederek, 3 haftalık yenilgi serisini noktalayan ev sahibi Everton’da moraller yerinde. Geçtiğimiz hafta Manchester derbisinde ezeli rakibi City’ye 6-1 yenilen United ise bu kritik maçtan galibiyetle ayrılarak tarihi darbenin yaralarını sarmak istiyor. Geçen sezon Everton’un sahasında oynanan ilk karşılaşma 3-3 bitmişti, mutlaka kazanmak isteyen taraflar bu kez de en az birer gol atar.

272 Valencia-Getafe 1
La Liga’da şampiyonluk mücadelesi veren milli yıldızımız Mehmet Topal’ın forma giydiği Valencia iç sahadaki namağlup unvanını sürdürüyor. Yarasalar ilk üçle arasındaki farkın daha fazla açılmasını istemiyor. Ev sahibi ayrıca hafta içi oynadığı Zaragoza maçını deplasmanda olmasına rağmen kazanarak moral buldu. Çıktığı 9 maçta sadece bir kez zafere ulaşan Getafe ise rakibinden koparacağı bir puanı kâr sayıyor. Rakip ağları 6 kez havalandırarak takımını sırtlayan Soldado’nun önderliğinde Valencia, Gatafe’yi eli boş gönderecektir. Ev sahibi haftanın favorilerinden biri.

318 Twente-PSV 0
Hollanda Ligi’nde lider AZ Alkmaar’ın puan farkını daha fazla açmasına izin vermek istemeyen Twente, en yakın rakibi PSV Eindhoven’i konuk ediyor. Hollanda’da haftanın maçında iç sahada namağlup unvanını koruyan Twente, tek yenilgisini dış sahada alan güçlü rakibi PSV’yi ağırlayacak. İki takımın 2007’den bu yana kendi aralarında oynadığı 9 karşılaşmanın tam 7’sinde eşitlik bozulmamış. Bu kez de ilk seçenek olarak beraberlik düşünülmeli.

281 Gaziantep-Trabzon 1
Gençlerbirliği ve Galatasaray galibiyetleri ile çıkışa geçen Gaziantepspor, seriye devam etmek istiyor. Ev sahibinde özellikle 2 maçta 3 kez ağları havalandıran Muhemmet Demir çok formda. Ayrıca elde edilecek hasılatın da Van’daki depremzedelere verileceği için tribünlerin dolu olması bekleniyor. Bu yüzden Gaziantep taraftarı oyuncuları ateşleyecektir. Trabzonspor’da ise işler pek yolunda gitmiyor. Bordo-mavililer, önce Bursaspor, ardından da Medical Park Antalya önünde bir puanı zor da olsa kurtardı. Takımın tek göze batan ismi gollerine ara vermeyen Burak. Konuk ekipte ayrıca Zokora cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Bu yüzden formda Gaziantep, güçlü rakibi Trabzonspor’u eli boş gönderecektir.

Haberin Devamı

Sahasında Gaziantep