Levent Kalkan

Levent Kalkan

leventk@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başakşehir’in tüm hatlarıyla mükemmele yakın bir oyun şablonu var. Bu sezon özellikle öne geçene kadar ofansif açıdan kusursuz oynuyorlar...

Caiçara-Mossoro-Visca üçlüsü sağ kanadı parselleyip, ustaca harmanlıyor, en tehlikeli ataklar hep bu kulvardan geliyor. Bu üçlü henüz 2. dakika dolmadan, rakibi çaresiz bırakan ezbere paslaşmalarla atağı olgunlaştırdı, Visca’nın karşı karşıya pozisyondaki şutunda Beto başarılıydı.

Başakşehir için her şey yolunda giderken, Titi’nin sırtı dönük Bajic’e yaptığı ‘acemi işi’ penaltıyı VAR hakemi Ali Palabıyık yakalayınca Visca, rekortmen Beto’yu terse yatırıp, takımını üstünlüğe taşıdı.

Haberin Devamı

“Bu ligde yapılacak en büyük hatalardan biri nedir?” diye sorarsanız, benim cevabım, “Başakşehir’e karşı geriye düşmek” olur. Göztepe daha 9. dakikada bu yanlışı yaptı ve savunma ustası rakibine çok büyük bir koz verdi. 12 maçta kalesinde yalnızca 5 gol gören Başakşehir tek golle kazandığı Erzurum, Kayseri, Konya ve Beşiktaş maçlarındaki gibi topu rakibine bırakıp, çok sevdiği kontratak düzenine geçti.

Evinde oynadığı son 5 lig maçını kazanırken rakip ağlara 10 gol gönderen Göztepe ilk yarım saat dolana kadar özellikle Yasin’le etkili geldi. Öyle ki henüz 23. dakika sonunda İrfan Can, Epureanu ve Da Costa sarı kart gördü. Ancak Başakşehir 30’dan sonra sazı yeniden eline aldı... Önce Visca, ardından Bajic ile İrfan Can net fırsatları kolayca harcadı, fark ikiye çıkmadı.

Maçın başında olduğu gibi ikinci devreye de coşkulu başlayan Başakşehir üst üste gollük şanslar yakaladı. Fakat bu kez de Gökhan, Visca, Bajic ve Napoleoni adeta gol kaçırma yarışına girince Göztepe oyunun içinde kaldı. Abdullah Avcı’nın 65’te yaptığı İrfan Can-Emre değişikliği ilk bakışta skoru korumaya yönelik görünse de orta saha ve hücumda kaliteyi artıran bir faktör oldu. Nitekim Emre ile başlayan atakta ‘sorun çözen adam’ Mossoro tüm defansı tek başına delerek, arka direkteki Bajic’e asistini yaptı, farkı ikiye çıktı, sistem ve kalite yine kazandı.

Göztepe maçı şampiyonluğun en ciddi adayı Başakşehir için “erken bir final” gibiydi. Galatasaray’la farkı 6’ya çıkarıp, Beşiktaş’la 9 puanlık farkı korudular. Cumartesi Sivas’ı da yenerlerse, pazar günü derbiyi büyük bir keyifle izleyecekler...