Dünya Kupası Lionel Messi rekor kırdı! Dünya Kupası tarihine geçti

Lionel Messi rekor kırdı! Dünya Kupası tarihine geçti

18.12.2022 - 18:38 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Heyecan dolu dev müsabaka Lusail Iconic Stadyumu'nda oynandı. Kritik mücadelede Szymon Marciniak düdük çaldı. Arjantin Milli Takımı'nın yıldızı Lionel Messi rekor kırdı ve tarihe geçti.

Lionel Messi rekor kırdı Dünya Kupası tarihine geçti

Arjantin ile Fransa, 2022 Dünya Kupası Finali'nde karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak görev aldı. Fransa - Arjantin karşılaşması Lusail Iconic Stadyumu'nda oynandı.

Haberin Devamı

Zorlu mücadele öncesi stadyumda Dünya Kupası'nın kapanış seremonisi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da karşılaşmayı tribünden takip eden isimler arasında yer aldı. Dev müsabakaya büyük bir ilgi gösterildi ve tüm tribünler doldu. Lionel Messi, Fransa maçıyla birlikte rekor kırdı ve Dünya Kupası tarihine geçti.

LLORIS SAKATLANDI

Heyecan dolu karşılaşmanın 9'uncu dakikasında Arjantin'de Rodrigo De Paul sağ ayağıyla ortasını yaptı. Fransa ceza sahasında yaşanan karambolde takım arkadaşıyla çarpışan Hugo Lloris sakatlık geçirdi. Tecrübeli kaleci bir süre yerden kalkamadı. Sağlık ekiplerinin tedavisi sonrası Hugo Lloris oyuna devam etti.

Lionel Messi rekor kırdı Dünya Kupası tarihine geçti

DI MARIA GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Müsabakanın 17'nci dakikasında Theo Hernandez'e baskı yapan Rodrigo De Paul rakibinden topu kaptı ve Lionel Messi'ye pasını aktardı. Lionel Messi, Rodrigo De Paul ile paslaştıktan sonra topu kontrol edemedi ve Angel Di Maria şutunu çekti. Angel Di Maria'nın şutunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta gitti.

Haberin Devamı

PENALTI KARARI

Zorlu mücadelenin 21'inci dakikasında Angel Di Maria, Ousmane Dembele'yi çalımladıktan sonra rakip ceza sahasında yerde kaldı. Müsabakanın hakemi Szymon Marciniak tereddüt etmeden penaltı kararı verdi. Fransa cephesi penaltı kararı sonrası itirazlarda bulundu.

Lionel Messi rekor kırdı Dünya Kupası tarihine geçti

MESSI HATA YAPMADI

Arjantin'in kazandığı penaltıda topun başına Lionel Messi geçti. Dünyaca ünlü futbolcu sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve fileleri havalandırdı. Arjantin, Lionel Messi'nin penaltıdan attığı golle Fransa karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Lionel Messi rekor kırdı Dünya Kupası tarihine geçti

MESSI REKOR KIRDI

Arjantin Milli Takımı'nın kaptanı Lionel Messi, Dünya Kupası'nda en fazla maça çıkan futbolcu unvanına sahip olmasının ardından rekorları üst üste kırdı. Lionel Messi, Dünya Kupası'nın her eleme turunda gol atan ilk oyuncu oldu. Dünya Kupası tarihinde bir turnuvada en fazla penaltı golü atan oyuncular arasına Lionel Messi de dahil oldu. Yıldız futbolcu, Rob Rensenbrink ve Eusebio'nun ardından bir turnuvada penaltıdan 4 gol atan 3'üncü futbolcu oldu.