Fenerbahçe Livakovic, yine kalesinde devleşti! Luka Modric'ten övgü dolu sözler

Livakovic, yine kalesinde devleşti! Luka Modric'ten övgü dolu sözler

09.09.2023 - 14:14 | Son Güncellenme:

Real Madrid forması giyen Hırvat efsane futbolcu Luka Modric, Fenerbahçe'nin yeni file bekçisi Livakovic'in Ballon d'Or en iyi kaleci adayları arasında gösterilmesi hakkında konuştu. Aynı zamanda Hırvat kaleci, Milli Takım'daki performansıyla da övgü topladı. İşte detaylar...

Livakovic, yine kalesinde devleşti Luka Modricten övgü dolu sözler

Fenerbahçe'nin uzun uğraşlar sonunda renklerine bağladığı Dominik Livakovic, Ballon d’Or’da yılın en iyi kalecisine verilen Yashin Ödülü'ne aday gösterildi. Hırvat eldivenin Milli Takım'dan arkadaşı Luka Modric de konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASINI SALLADI

Özellikle Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda kalesinde devleşen ve Hırvatistan'ın yarı final oynamasında başrolü alan tecrübeli file bekçisi, bu turnuva sonrasında Avrupa ekiplerini peşine takmıştı. Dominik Livakovic, yarı finale yükselen Hırvatistan'ın 5 maçına da ilk 11'de başlayarak forma giydi. Grup etabında takımının oynadığı 3 maçta sadece 1 gol yiyen Livakovic, eleme etabına ise damga vurmuştu.

Livakovic, yine kalesinde devleşti Luka Modricten övgü dolu sözler

YILIN KALECİSİNE ADAY GÖSTERİLDİ

Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe'nin yeni file bekçisi, Ballon d’Or’da yılın en iyi kalecisine verilen Yashin Ödülü'ne aday gösterildi.

Hırvat kalecinin yanı sıra aday gösterilen diğer isimle şu şekilde: Ederson, Emiliano Martinez, Courtois, Mike Maignan, Andre Onana, Ramsdale, Brice Samba, Ter Stegen, Yassine Bounou.

Haberin Devamı

Ballon d’Or ödül töreni, 30 Ekim’de Paris’te gerçekleştirilecek.

MODRİC'TEN ÖVGÜLER

Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb'den kadrosuna kattığı Hırvat kaleci Dominik Livakovic'e, Real Madridli Luka Modric'ten övgü geldi. Hırvatistan'ın EURO 2024 elemelerinde Letonya'yı 5-0 mağlup ettiği karşılaşmada her iki futbolcu da ilk 11'de görev aldı ve Nova Tv'ye açıklamalarda bulundu.

Livakovic, yine kalesinde devleşti Luka Modricten övgü dolu sözler

'LİVAKOVİC ADINA ÇOK MUTLUYUM'

Modric takım arkadaşı hakkında maçtan sonra açıklamalarda bulundu, Ballon d'Or en iyi kaleci adayları arasında gösterilmesi ile ilgili düşüncelerini aktardı. Modric "Livakovic adına çok mutluyum, müthiş bir sezon geçirdi. Bu listede yer alması Hırvat futbolu adına harika" dedi.

'BENİ DAHA ÇOK MOTİVE EDECEK'

Tecrübeli kaleci de Ballon d'Or'da yılın en iyi kalecisine verilen Lev Yashin Ödülü'ne aday gösterilmesiyle ilgili duygularını açıkladı. Livakovic bu durumun kendisini daha çok motive ettiğini belirterek "Böyle kaleciler arasında adımı görmek benim için çok anlamlı, ilerlemek için güzel bir motivasyon unsuru" diye konuştu.

Livakovic, yine kalesinde devleşti Luka Modricten övgü dolu sözler

KALESİNİ GOLE KAPADI ÖVGÜ TOPLADI

EURO 2024 elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alan Hırvatistan, Letonya'yı 5-0 mağlup ederken Dominik Livakovic performansıyla öne çıkan isimlerden oldu. İlk yarıda karşı karşıya bir pozisyonda yüzde yüzlük bir golü çıkaran deneyimli file bekçisi, ikinci yarıda da önemli kurtarışlar yaparak kalesini gole tamamen kapadı ve performansıyla ülkesinde övgü topladı.

Haberin Devamı

Yazarlar