Fenerbahçe Fenerbahçe, Kayserispor maçında hata yapmadı! Şampiyonluk yarışına tutundu

Fenerbahçe, Kayserispor maçında hata yapmadı! Şampiyonluk yarışına tutundu

12.05.2024 - 20:58 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 36'ncı haftasında Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-0 yenen sarı-lacivertliler, zirve takibini sürdürdü.

Fenerbahçe, Kayserispor maçında hata yapmadı Şampiyonluk yarışına tutundu

Trendyol Süper Lig'in 36'ncı haftasında Fenerbahçe, Kayserispor'u konuk etti. Sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan taraf Fenerbahçe oldu.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI DERBİYE TAŞINDI

Bu sonuçla birlikte puanını 93'e çıkaran Fenerbahçe, 99 puandaki Galatasaray'ı takibini sürdürdü. Şampiyonluk yarışı gelecek hafta oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisine kaldı.

Fenerbahçe'ye kaybeden Kayserispor ise 41 puanda kaldı.

FENERBAHÇE HATA YAPMADI

Mücadelede hata yapmayan Fenerbahçe, rakibini 3-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Batshuayi, 43. dakikada Djiku ve 59. dakikada Çağlar Söyüncü kaydetti.

FENERBAHÇE YÖNETİMİNE TEPKİ

Galatasaray'ın Karagümrük maçında öne geçmesinin ardından Fenerbahçe tribünleri, "Yönetim istifa" tezahüratlarında bulundu.


Haberin Devamı
ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ SAHNEDE!

Fenerbahçe 59. dakikada Çağlar Söyüncü'nün golüyle farkı 3'e çıkardı. 

Sol kanatta topla buluşan Polonyalı yıldız Szymanski, arka direğe doğru ortasını yaptı, Çağlar Söyüncü kale ağzından topu ağlara gönderdi.


KAYSERİSPOR ETKİLİ GELDİ

Djiku ve Fred'in çarpışması sonrası 50. dakikada Kayserispor etkili geldi. Sol kanatta topla buluşan Cardoso'nun vuruşu kaleci Livakovic'te kaldı.

KALECİ ÇIKARDI

47. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Batshuayi'nin derin pasında sağ kanattan ceza alanına giren Ferdi'nin vuruşunda kaleci gole izin vermedi.

Haberin Devamı
2. YARI BAŞLADI

İlk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile geçilren karşılaşmanın 2. yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

DERBİDE CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

45+3. dakikada Becao, Mane'ye müdahalesi sonrası sarı kart gördü. Cezalı duruma düşen Brezilyalı futbolcu önümüzdeki hafta Galatasaray derbisinde takımdaki yerini alamayacak.

Haberin Devamı
FARK 2'YE ÇIKTI

Fenerbahçe 43. dakikada Djiku'nun golüyle skoru 2-0'a getirdi.

43. dakikada Oosterwolde, rakiplerini çalımlayarak sol taraftan ceza sahası içine girdikten sonra yerden pasını gönderdi. Savunmanın uzaklaştırmak istediği top Djiku’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ ayağıyla sert vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu.

Sakatlığı sonrası takımın değişmez oyuncularından olan Ganalı futbolcu, Süper Lig'de 24. kez forma giyerken, rakip filelere 3 gol gönderdi. Djiku, Başakşehir ve Adana Demirspor maçlarında gol sevinci yaşadı.


SZYMANSKİ'NİN ŞUTU AUTA GİTTİ

Fenerbahçe yine etkili geldi ve 2. gole yaklaştı. 26. dakikada Sebastian Szymanski'nin sert vuruşu yandan auta gitti.

İLK GOL GELDİ

Maçın 18. dakikasında Fenerbahçe, Michy Batshuayi'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Dusan Tadic'in sol çaprazdan sürükleyip verdiği pasta ceza alanında topu kontrol eden Batshuayi, sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Kayserisporlu futbolcular, Batshuayi'nin golden önce elle oynadığı gerekçesiyle hakem Direnç Tonusluoğlu'na itirazlarda bulundu. VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı.


Haberin Devamı
F.BAHÇE GOLE YAKLAŞTI

Mücadelenin 11. dakikasında Szymanski'den pası alan Tadic, koşu yapan Fred'e pasını aktardı. Brezilyalı yıldız çapraz pozisyonda kaleyi yokladı. Kaleci Bilal üzerine gelen topu çelmeyi başardı.

MAÇ BAŞLADI

Süper Lig'in 36. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor'u konuk ediyor. Kritik mücadelede ilk düdük geldi.

TAKIMA MOTİVASYON KONUŞMASI

İsmail Kartal ve yardımcıları Fenerbahçe-Kayserispor maçının hemen öncesinde sahaya girerek takımla motivasyon konuşması yaptı.


Haberin Devamı
'CESUR OLMALIYIZ'

Kayserispor Teknik Sorumlusu Hari Vukas, Fenerbahçe maçı öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalarda, "Ufak bir problem yaşadık. Bir yıldırım çarpması oldu uçağa. Tetkikler yapıldıktan sonra tekrar geldik İstanbul'a. Önemli bir durumumuz yok. Böyle bir maçta oyuncularımızın ilave bir motivasyona ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu stadyumda büyük ve önemli bir takıma karşı oynamak, başarılı olmak için cesur olmalı, çok iyi olmalıyız, fazla pozisyon vermemeliyiz. Bunu yapabileceğimizi düşünüyoruz. Sahada karşımıza çıkanı almak için hazırız." ifadelerini kullandı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe: Livakovic, Oosterwolde, Çağlar, Becao, Ferdi, Djiku, Fred, Szymanski, Tadic, Cengiz, Batshuayi

Kayserispor: Bilal, Carole, Arif, Kolovetsios, Gökhan, Kartal, Shukurov, Bourabia, Mane, Bao Morte, Cardoso

İSMAİL KARTAL'DAN ROTASYON AÇIKLAMASI

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, zorunlu rotasyonla maça çıkacaklarını şu sözlerle dile getirdi:

Bazı sakat oyuncularımız var, zorunlu rotasyonla maça başlayacağız. Hangi oyuncularla çıkarsak çıkalım, tek amacımız her zaman kazanmak. 3 puan almak ve yolumuza devam etmek istiyoruz. Haftaya içi bazı oyuncularımız, bazı mevkilerde denedik. İyi oyun ve iyi mücadele ile 3 puan istiyoruz.

Oyuncularımın hepsine güveniyorum. Oynayan herkes elinden gelenin en iyisini yapacaktır. İyi oyunla 3 puanı alacağımızı düşünüyorum.