Skorer Londra 2012 artistik jimnastik için Google Doodle

Londra 2012 artistik jimnastik için Google Doodle

31.07.2012 - 09:20 | Son Güncellenme:

Londra 2012 artistik jimnastik için Google özel bir Doodle hazırladı

Londra 2012 artistik jimnastik için Google Doodle

Londra 2012 artistik jimnastik için doodle
Londra 2012 Olimpiyat Oyunları için her gün özel bir Doodle hazırlayan Google'da, bugünün özel logosu artistik jimnastik için sunuldu.
Özel gün ve tarihlerde ana sayfa logosunu değiştiren arama devi Google, 26 Temmuz'da başlayan Olimpiyat Oyunları için her gün yeni bir Doodle tasarlıyor.
Google, 30 Temmuz'da Eskrim sporu için bir logo hazırlamıştı. Şimdi de artistik jimnastik için özel bir "doodle" hazırlayan arama devi, isminin harflerine tutunmuş bir sporcuyu resmeden yeni logosu ile kullanıcılarını karşılıyor.

Artistik Jimnastik nedir?
Artistik jimnastik, jimnastik sporunun bir dalıdır. Artistik jimnastik, yaz olimpiyatlarında yer alan bir spordur.
Bu branşta her ülke kendi yarışma kurallarını belirlemektedir. Genel jimnastik, müzik eşliğinde serbest spor giysileri ve taşınabilir her türlü aracın kullanılabileceği, içerisinde dans, çeşitli jimnastik hareketleri olan, hatta belli bir temayı işleyen ve estetik görünümü ağır basan bir grup jimnastiğidir. Gruplar yalnız bay, yalnız bayan olabileceği gibi, karma da olabilir. Her alette serbest ve zorunlu hareketler vardır. Zorunlu hareketler önceden belirlenmiş hareketlerdir. Serbest hareketler, jimnastikçilerin kendilerinin düzenledikleri hareketlerdir ve yarışmacıların en başarılı yönlerini gösterebilmek amacını taşırlar.

Kulplu Beygir
Atlama beygirine benzer. Ancak bunun üzerinde iki kulp vardır. Kulplar 41-44 cm mesafededir. Kulpların üstünün yerden yüksekliği 1.22 m'dir.

Halka
Yukarıdan sarkan tellere asılı yerden 2.55 m yükseklikte ve 13 cm çapında serbestçe sallanan iki halkadan oluşur. Jimnastikte en fazla kuvvet gerektiren branştır.

Barfiks
Çelikten yapılmış, yerden 2.55 m yükseklikte direkler üzerinde yerleştirilmiş, 2.40 m uzunluğunda bir bardan oluşur.

Kadınlar
Atlama Masası

Yerden yüksekliği bayanlarda 1.25 m, erkeklerde 1.35 m'dir. Erkeklerin aksine yan olarak kullanılır. Yarışma 1 A Zorunlu Seridir ve bir atlayış yapılır. Yarışma 1 B Serbest seridir ve iki atlayış yapılır.

Asimetrik Paralel
2.40 m uzunlukta birbirine paralel barlardan oluşur.Bunlardan alt bar 155-160 cm,üst bar 225-235 cm,bar açıklıgı ise 90-140cm arasındadır.Paralel serisi,en az 10 deger bölümü,en az üç bar değişikliği,en az bir yön değişikliği içerir.

Denge
Yerden yüksekliği 1.10 m, uzunluğu 5 m genişliği 10 cm'dir. Seri süresi 1.10'dan az, 1.30 sn'den fazla olamaz.

Yer Hareketleri
12 x12 m'lik yer minderinde yapılır. Seri süresi 1.10'dan az 1.25 den fazla olamaz. (Bilgiler wikipedia.org'dan alınmıştır.)