İtalya Serie A Maradona ruhu Napoli'ye geri döndü! Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Maradona ruhu Napoli'ye geri döndü! Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

13.10.2022 - 11:44 | Son Güncellenme:

İtalya’nın köklü kulübü Napoli, sezona fırtına gibi girdi. Hem Serie A’da hem de Şampiyonlar Ligi’nde ortaya koyduğu etkileyici oyun ve alınan başarılı sonuçlarla dikkat çeken Napoli, Avrupa’nın en formda takımlarından biri olarak öne çıktı. Deneyimli teknik direktör Spaletti önderliğinde yoluna emin adımlarla devam eden mavi-beyazlılar, yaptığı nokta atışı transferlerle de büyük takdir topladı. İşte detaylar...

Maradona ruhu Napoliye geri döndü Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Fenerbahçe’den Eljif Elmas ve Kim Min Jae’yi kadrosuna katmasıyla Türk sporseverlerin daha yakından takip etmeye başladığı Napoli, bu sezon Avrupa futbolunu adeta sallıyor. Sezon başından bu yana ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken İtalyan devi, yaptığı başarılı transfer hamleleriyle herkesin beğenisini toplarken sezonu hangi noktada bitireceği de merak konusu olmaya başladı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Eljif Elmas’a 16 Milyon Euro

Sarı-lacivertlilerde aldığı süreleri çok iyi değerlendiren ve kısa zamanda yıldızını parlatan Eljif Elmas, Avrupa devlerinin radarına girmiş ve 2019 yazında Napoli’ye transfer olmuştu. İtalyan ekibinin transferi için Fenerbahçe’ye tam 16 Milyon Euro ödediği Eljif Elmas, gelişimine yeni takımında da devam etti. Piyasa değerini 24 Milyon Euro’ya çıkaran Kuzey Makedonyalı orta sahanın adı geçtiğimiz transfer döneminde Manchester United gibi büyük kulüplerle anılmıştı.

Maradona ruhu Napoliye geri döndü Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Defansın yeni lideri Kim Min Jae

Fenerbahçe’de yalnızca bir sezon oynamasına rağmen taraftarların sevgilisi olan Kim Min Jae’nin geçtiğimiz sezonun tamamlanmasıyla birlikte Avrupa’ya transfer olacağı konuşulmaya başlanmıştı. Adı Napoli ve Rennes’le uzun süre anılan ve sonrasında tercihini İtalyan kulübünden yana kullanan Güney Koreli stoper, bu transferde Fenerbahçe’ye 18 Milyon Euro kazandırdı. Yeni takımına alışmakta hiç zorlanmayan ve İtalyan gazetelerinin manşetlerini süsleyen 25 yaşındaki oyuncu şimdiden takımın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Haberin Devamı

Maradona ruhu Napoliye geri döndü Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Efsanelerle yollar ayrıldı

Napoli yeni sezona adeta kabuk değiştirerek başladı. Takımın simge isimleriyle vedalaşan Napoli’de defansın sigortası olan ve 2014 yılından bu yana forma giyen Koulibaly, Chelsea’nın yolunu tuttu. Bu transferden 38 Milyon Euro kazanan Napoli, Lorenzo Insigne ile de yollarını ayırdı. Tam 10 sene boyunca Napoli’nin en önemli isimlerinden biri olan 31 yaşındaki İtalyan futbolcu, MLS ekiplerinden Toronto’ya transfer oldu. Fabian Ruiz ve Milik gibi isimlerin de takımdan ayrıldığı Napoli’de en önemli ayrılıklardan biri de kuşkusuz Mertens oldu.

Dries Mertens Galatasaray’a

2013 yılında İtalyan devine transfer olan Dries Mertens, burada tam 397 maça çıktı ve söz konusu maçlarda 148 gol atıp 90 asist yaptı. Kaptanlığını yaptığı kulüpten ayrılan Mertens, Galatasaray’ın bu sezonki en büyük transferlerinden biri olarak öne çıktı.

Maradona ruhu Napoliye geri döndü Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Transfer döneminde nokta atışı hamleler!

Takımın birçok deneyimli ismiyle vedalaşan Napoli, düşük bonservis ücretleri ödeyerek takımına kattığı isimlerden aldığı maksimum verimle dikkat çekti.

Haberin Devamı

Frank Anguissa

Yeni sezonda orta sahanın vazgeçilmez isimlerinden biri olan Frank Anguissa, geçen yıl Fulham’dan kiralık olarak Napoli’ye transfer olurken sezon başında 15 Milyon Euro’ya bonservisiyle birlikte mavi-beyazlılara katıldı. 13 maçta 3 gol atıp 5 de asist yaparak takımına ekstra hücum katkısı veren 26 yaşındaki Kamerunlu futbolcu ortaya koyduğu başarılı oyunla beğenileri topladı.

Khvicha Kvaratskhelia

Son haftalarda Haaland’la birlikte adından en çok söz ettiren oyuncu olan Kvaratshelia, kariyerinde olağanüstü bir ivme yakaladı. Temmuz ayında Gürcistan ekibi Dinamo Batumi’den 10 Milyon Euro’ya transfer edilen 21 yaşındaki sol kanat, yeni takımıyla çıktığı 13 maçta 7 gol atıp 7 de asist yaparak Napoli kariyerine üst perdeden giriş yaptı. Futbol kamuoyunun gelişimini büyük bir merakla izlediği Khvicha Kvaratskhelia'nın değeri şimdiden 35 Milyon Euro’ya çıktı.

Maradona ruhu Napoliye geri döndü Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Mathias Olivera, Giacomo Raspadori ve Giovanni Simeone gibi genç isimleri de kadrosuna katan Napoli, önümüzdeki yıllara damga vurması muhtemel isimleri transfer ederek geleceğe de yatırım yaptı.

Haberin Devamı

Luciano Spaletti ile gelen yükseliş

2019-2021 yılları arasında takımı Gattuso’ya emanet eden Napoli, 2021 yazında göreve tecrübeli teknik adam Spaletti’yi getirdi. Spaletti gelmeden önceki son iki sezonu beşinci ve yedinci sırada tamamlayan Napoli, 63 yaşındaki deneyimli hocayla birlikte ilk sezonunu 3.sırada tamamladı. Luciano Spaletti, yeni takımıyla 60 maça çıkarken 2.08’lik maç başı puan ortalamasına sahip oldu.

Maradona ruhu Napoliye geri döndü Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Şampiyonlar Ligi’nde tarihi başarı

Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nda mücadele eden Napoli, oynadığı ilk dört maçın tamamını kazanırken bu maçlarda 17 gol atarak inanılmaz bir istatistiğe ulaştı. Ajax’ı deplasmanda 6-1, kendi evinde 4-2'lik skorla geçen Napoli, Liverpool’u 4-1 mağlup ederek grupta rakiplerine ezici bir üstünlük kurdu.

Napoli rekora koşuyor

İtalya'nın ünlü haber sitesi La Gazzetta dello Sport, Napoli'nin Ajax karşısındaki 4-2'lik galibiyeti sonrası Şampiyonlar Ligi tarihinin en yüksek gol ortlamasına sahip takımı olma yoluna emin adımlarla ilerlediğini yazdı. Haberde 2017-2018 sezonunda PSG'nin 25 gol ile 4.17'lik ortalama yakaladığı fakat Napoli'nin ilk 4 maçlar sonunda 4.25 gol ortalaması ile oynadığı aktarıldı. Napoli bu gol ortalamaları ile oynadığı takdirde Şampiyonlar Ligi grup aşamalarının en yüksek gol ortalamasına sahip takım olacak ve rekorun yeni sahibi olacak.

Haberin Devamı

Bayern Münih 2019-20'de 24, Liverpool 2017-18'de 23, Bayern Münih geçtiğimiz sezon 22 ve Borussia Dortmund 2016-17'de 21 gol ile dikkat çeken gol ortalamalarına sahip olmuştu.

Maradona ruhu Napoliye geri döndü Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Serie A’da lider

Uzun yıllardır şampiyonluk hasreti çeken Napoli, Maradona’nın forma giydiği dönemlerde 1986/87 ve 1989/90 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşamıştı. 32 yıldır bu başarıyı tekrarlayamayan Napoli, bu sezon lige harika bir başlangıç yaparak zirvede yarışında ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Geride kalan 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik alarak yoluna namağlup lider olarak devam eden Napoli, bu maçlarda 22 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

Bir önceki sezonda da şampiyonluk mücadelesi veren ve çok bir ilk dönem geçirmesine rağmen 28.hafta itibariyle liderlik koltuğunu Milan’a kaptıran Napoli, sezonu Şampiyon Milan’ın 7 puan gerisinde 3.olarak tamamlamıştı.

Maradona ruhu Napoliye geri döndü Tarih yazıyorlar, rekora bir adım kaldı

Yazarlar