Futbol Mauricio Pochettino'dan Dele Alli'ye destek sözleri! 'O harika bir adam'

Mauricio Pochettino'dan Dele Alli'ye destek sözleri! 'O harika bir adam'

09.07.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın geride kalan sezonda büyük umutlarla kadrosuna kattığı ancak hayal kırıklığıyla biten transferi Dele Alli, Everton'a geri döndü. Chelsea'nin yeni teknik direktörü Mauricio Pochettino, İngiliz futbolcu hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

Mauricio Pochettinodan Dele Alliye destek sözleri O harika bir adam

Geride kalan sezonda Everton'dan Beşiktaş'a kiralanan Dele Alli, performansı ile hayal kırıklığı yarattı. Siyah-beyazlı ekipte sözleşmesi biten İngiliz futbolcu, Evertona'a geri döndü. Chelsea'nin yeni teknik direktörü Mauricio Pochettino, Tottenham'da birlikte çalıştığı eski öğrencisi Dele Alli ile ilgili konuştu.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar, Everton'dan Dele Alli'yi sezon başında transfer etti. Beşiktaş'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Bamidele Jermaine Alli'nin geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile 25.08.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2022-2023 sezonunun sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Everton FC Kulübü'ne kiralama bedeli ödenmeyecektir. Sezon sonuna kadar kullanılmak koşulu ile oyuncunun satın alma opsiyonu Şirketimizde bulunmaktadır. Oyuncuya 2022-2023 sezonu için net 2.200.000 Avro garanti ücrete ek olarak aldığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 10.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir" denilmişti.

Mauricio Pochettinodan Dele Alliye destek sözleri O harika bir adam

SEZON PERFORMANSI

Dele Alli, geride kalan sezon siyah-beyazlı forma ile toplam 15 resmi müsabakaya çıktı. İngiliz futbolcu söz konusu maçlarda 3 kez rakip fileleri sarsmayı başardı.

Haberin Devamı

Mauricio Pochettinodan Dele Alliye destek sözleri O harika bir adam

Chelsea'nin yeni teknik direktörü Mauricio Pochettino, kendisiyle birlikte kariyerinin en iyi dönemini geçiren ancak daha sonra büyük bir düşüş yaşayan Alli'ye yardım etmek istediğini söyledi.

"NELER OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İSTİYORUM"

Pochettino, Dele Alli için, "Umarım arayıp görüşmek için biraz zamanım olur çünkü o harika bir adam ve onunla biraz konuşup, dinlemek istiyorum. Hala genç. Onunla konuşmayalı uzun zaman oldu ama onunla tekrar temasa geçmek ve neler olup bittiğini öğrenmek istiyorum" dedi.

Öte yandan Beşiktaş'tan Everton'a geri dönen 27 yaşındaki futbolcunun Merseyside ekibindeki geleceğinin belirsiz olduğu belirtildi.

Mauricio Pochettinodan Dele Alliye destek sözleri O harika bir adam

100 MİLYON EURO İSTENİYORDU

Hatırlanacağı üzere Dele Alli'nin bir dönem bonservisi için 100 milyon Euro isteniyordu. Tottenham'daki ilk yıllarında en formda dönemini yaşayan deneyimli orta saha daha sonra çok büyük düşüş yaşamıştı.

Yazarlar