Galatasaray Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız!

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız!

17.12.2022 - 11:16 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Mauro Icardi belirsizliği sürüyor. Erden Timur, Arjantinli yıldız için 'Cumartesi günü dönecek' ifadelerini kullanmıştı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise "Icardi'nin sakatlığı var. Doktorlarımızın ve bizim gözümüz kör değilse Icardi'nin sakatlığı var." demişti. Milliyet yazarlarından Mustafa Anıklı, Icardi'deki son gelişmeleri kaleme aldı.

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız

Dünya Kupası öncesi Galatasaray'ın en çok konuşulan isimlerinden olan ve performansıyla sarı-kırmızılılara hayat veren Mauro Icarsi sakatlık sebebiyle İstanbul'daki çalışmaları yarıda bırakmış ve Antalya kampına katılamamıştı. Hazırlık karşılaşmalarında da forma giyemeyen Icardi'nin tedavisine Arjantin'de devam ediliyor.

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR: CUMARTESİ DÖNÜYOR

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Antalya'da basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında Mauro Icardi'nin Cumartesi günü İstanbul'a geleceğini ve tedavisine İstanbul'da devam edileceğini açıklamıştı.

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız

OKAN BURUK'TAN ÇIKAN HABERLERE TEPKİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise medyada çıkan haberlere tepki gösterek "Arjantin'de magazin çok ön planda. Magazindeki haberi alıp Türkiye'de servis etmek... Sanki BBC'nin haberiymiş gibi vermek saçma oluyor. Icardi'nin sakatlığı var. Doktorlarımızın ve bizim gözümüz kör değilse Icardi'nin sakatlığı var. Gelip çalışmalara başlayacak inşallah 1-2 hafta içerisinde. Icardi'nin ne kadar karakterli, kaliteli, düzgün bir insan olduğunu her seferinde söylüyoruz. Bu tür şeyler çıkıyor. Bu tip şeyler Galatasaray aleyhinde çıkartılıyor ve bizi üzüyor. Ben oyuncuma güveniyorum, yanındayım. Geldikten sonra onu en iyi şekilde hazırlayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

 

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız

"OKAN BURUK VE ERDEN TİMUR BU DURUMDAN RAHATSIZ"

Milliyet yazarlarından Mustafa Anıklıi sakatlığı sebebiyle Arjantin'de bulunan Mauro Icardi hakkında son gelişmeleri kaleme aldı.

Mustafa Anıklı'nın yazısı şu şekilde;

Mauro Icardi olmak kolay değil tabii ki... Icardi iseniz dünyanın her yerinde habersiniz; Türkiye'de de, Arjantin'de de... Hele yanı başınızda Wanda Nara gibi bir eş varsa, o zaman iki kere habersiniz.

Hem Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hem de Sportif AŞ Başkan vekili Erden Timur, bundan son derece rahatsız belli ki... Okan Hoca, "Elimizde robotlar yok" diyerek, bazı sakatlıkların (!) bulunduğunu itiraf ediyor adeta... "Her şey kontrolüm altında" diyerek de sanki, "Ben izin verdim, size ne?" edasında...

 

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız

Timur da, "Sakatlanan adama, takım Antalya'dayken, İstanbul'da tek başına dur denmez" diyor. Doğru ama, sahaya çıkmasa bile takımla olabilirdi, o havayı teneffüs edebilirdi, kamptaki 15 gence "akıl hocalığı" yapabilirdi, kulüp doktoru Yener İnce'nin kontrolünde tedavisi olabilirdi pekâlâ... Yani İstanbul'da değil, Antalya'da olabilirdi. Ama kendi burada olsa ne olurdu, aklı Arjantin'de olduktan sonra...

Haberin Devamı

Ya dünyanın öbür ucunda konuşulan ne sizce? Arjantin menşeili El Trece TV'ye çıkan gazeteci Rodrigo Lussich, "Türk kaynaklarına göre Mauro Icardi bir sakatlık yaşadı ve tedavi olmak için Arjantin'e geldi. Bu, Wanda Nara'nın yanına gelmek için icat edildi" diyor. Elin oğlu da, böyle söylüyor.

Vay arkadaş, bu ne aşk, bu ne tutku... Takvim'in başlığındaki ifadesiyle; resmen "Nara"sist!

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız

"MUSLERA GİTTİĞİNDE 'BEN NE YAPARIM' DEMELİ"

Galatasaray'ın Dünya Kupası arasındaki hazırlık maçlarında 1 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlik; gerek kaleci Okan Kocuk, gerekse genç oyuncuların sahada yaptıklarıyla kamufle oldu. Beylik laftır; "Hazırlık maçlarında sonuca bakılmaz." Öyleyse; Cim-Bom, bu 5 maçından hangi dersi çıkarmalı?

"Muslera gittiğinde ben ne yaparım" mı demeli?

"5 maçta 10 gol yedim" diye mi dövünmeli?

"Altyapıda bu kadar genci çekip çıkardık. İşte gelecek" diyerek mi övünmeli?

Hangisi, hangisi, hangisi?

Haberin Devamı

Yine de, enseyi karartmamalı Galatasaraylı... En büyük kazancı, takımın yavaş yavaş kazanmaya başladığı oyun aklı... Bir kere, ne olursa olsun, oyuna küsmüyor, skoru düşünmüyor.

İşin zor kısmını başarıyor Okan Hoca... Pokerdeki gibi "5 benzemez"le rest çekiyor rakiplerine... Sakın "eli as dolu" demeyin... Masadakilerin hepsinde "full as" varsa, o zaman "hangisi gerçek?" diye sorarlar adama...

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız

"TFF DEVRİM HAZIRLIĞINDA"

Türkiye Futbol Federasyonu, adeta devrim niteliğinde bir hamle hazırlığında... Hakemlikten, alt yapıya, kulüplerin güçlenmesinden, marka değerinin artmasına kadar, birçok konuda önemli hamleler art arda gelecek gibi...

"Şikayet yok, çare var" mottosu içinde hareket eden Başkan Mehmet Büyükekşi ve ekibinin şevki kırılmasın ama ortaya çıkacak gerçekler de unutulmasın. Malum, doğum sancıları mutlaka olacaktır.

TFF, sahada kendi adına adalet dağıtan hakemini korumakta son derece kararlı... Futbolcuya da sopa gösteriyor, kulüp yöneticilerine de... Maç öncesi ve sonrası eleştiride bulunanlara, para cezası uygulanacağını belirtti Başkan Büyükekşi... Bunu, "sportmenlik dışı davranış veya söz" olarak değerlendirerek cezalandırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ancak şunu da ekledi:

"Hakemin yanına fazladan gelen oyuncuya para cezası vereceğiz. Aynısını hakem VAR'a giderken de yapacağız."

İşte burası biraz karışık... Saha içindeki tek yetkili hakemdir ve "suç ve ceza" onun yetkisindedir. Yanına gelen oyuncuya ya da oyunculara pekala "sarı kart"ını kullanabilir.

Eğer, TFF sahaya müdahale ederse, iş çok farklı boyutlara gider ki; yarın, "Sen beni nasıl cezalandırıyorsan, cezamı da kaldırabilirsin" pozisyonuna gelir ki; bence bu çok tehlikelidir.

Üstelik, büyük maçlarda çok, diğerlerinde az kamera ile gözlemlemek, hatta alt liglerde kamera açısı sınırlı sayıda olurken, böyle bir ceza ne kadar adil olur?

 

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız

"AKADEMİ ZORUNLULUĞU GETİRMEK GEREKLİ"

Büyükekşi'nin söylediği kulüplere "akademi" zorunluluğu getirmek de, özünde çok iyi niyetli ve de gerekli... Birçok kulüpte "akademi" tabela olarak da asılsa geçerli... Ancak içeriğini doldurabilmek önemli...

Hele, bugün asgari ücretle görev yapan birçok hocanın, maaşında iyileştirmeye gidilecek olması ve bunu TFF'nin 6 ay tolore edeceği açıklamaları, emin olun birçok kişinin ağzını sulandıracak. Bugüne kadar ahbap-çavuş ilişkisiyle görevlendirilen, bu haliyle bile birçok kişinin araya girmesiyle işi alan "işbilir" hocalar, inanın daha da çoğalacak. Hatır-gönül işleri daha fazla dönecek.

Burada, "liyakat"in ölçüsü ne olacak? Oyuncu seçmelerinde hangi kriterler sağlanacak?

Her şeyden önemlisi ne biliyor musunuz? Büyük kulüpler, hangi şehirde olursa olsun, keşfedilen yetenekleri istediği anda takımına katabiliyor. Bunların kendi il sınırlarında kalabilmesini, nasıl sağlayacaksınız? 'Menajercik'leri bu gençlerden nasıl uzak tutacaksınız? Kendinizi o çocuğun anne-babasının yerine koyun; Fenerbahçe'de, Galatasaray'da mı oynamasını istersiniz; Sakarya'da, Malatya'da, Denizli'de mi?

İşte size somut örnek; Merih Demiral, Kerem Aktürkoğlu, Gökdeniz Bayraktar, Erencan Yardımcı, Melih Bostan, Kartal Kayra Yılmaz... Hepsinin ortak özelliği Kocaelili olmaları...

Bir de olaya şu açıdan bakmak gerekir; peki kaçı Kocaelispor ile tanıştı? Ve, Kocaelispor şimdi nerede?

 

Mauro Icardi için olay sözler: Erden Timur ve Okan Buruk bundan rahatsız