Karagümrükspor Mbaye Diagne çılgına döndü! Fabio Borini rekor kırdı

Mbaye Diagne çılgına döndü! Fabio Borini rekor kırdı

18.04.2023 - 22:15 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fatih Karagümrük, Ümraniyespor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta kırmızı-siyahlıların İtalyan golcüsü Fabio Borini rekor kırarken, takım arkadaşı Mbaye Diagne adeta çılgına döndü.

Mbaye Diagne çılgına döndü Fabio Borini rekor kırdı

Fatih Karagümrük, Süper Lig'in 30. hafta maçında Ümraniyespor ile kozlarını paylaştı. Müsabaka Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı. Kritik müsabakada Karagümrük'ün yıldız futbolcusu Fabio Borini, attığı gollerle maça damgasını vurdu ve rekor kırdı. Öte yandan takımın bir diğer golcü ismi olan Mbaye Diagne, maçta adeta çılgına döndü.

Haberin Devamı

PİRLO’DAN KADRODA 3 DEĞİŞİKLİK

Teknik Direktör Andrea Pirlo, son oynadıkları Fenerbahçe maçının kadrosuna göre Ümraniyespor karşısında sahaya sürdüğü 11’de 3 değişikliğe gitti. İtalyan teknik adam, Salih Dursun, Matteo Ricci ve Ebrima Colley’in yerine Davide Biraschi, Bertolacci ve Lobjanidze’ye görev verdi.

Kırmızı-siyahlılar, Ümraniyespor karşısına şu 11 ile çıktı:

"Batuhan Şen, Davide Biraschi, Rayyan Baniya, İbrahim Dresevic, Levent Mercan, Magomed Ozdoev, Matteo Ricci, Andrea Bertolacci, Saba Lobzhanidze, Fabio Borini ve Mbaye Diagne"

Mbaye Diagne çılgına döndü Fabio Borini rekor kırdı

ZORUNLI DEĞİŞİKLİK KARARI

Karşılaşmanın 21. dakikasında Karagümrük'ün file bekçisi Baktuhan Şen, belinden yaşadığı sakatlık sonrası hakem oyunu durdurdu. Batuhan'ın tedavisi için sağlık ekibi oyuna girdi. Tedavisi yapıldıktan sonra maç kaldığı yerden devam etti. Kaleci Batuhan Şen, kısa tedavi sonrası kendisini denedi ancak yeniden kendini yere bıraktı. Teknik adam Ersun Yanal, zorunlu bir değişikliğe gitti ve Viviano'yu oyuna aldı.

Haberin Devamı

PENALTI KARARI

Müsabakanın 34. dakikasında Avounou'nun yayın üzerinden sağ ayağıyla çektiği şutta top Shukurov'un eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Karagümrük'te penaltıya neden olan Shukurov, sarı kart gördü ve Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

UMUT NAYİR HATA YAPMADI

Penaltıda topun başına geçen Umut Nayir, sağ ayağıyla sert ve havadan gönderdiği topu kalecinin sağ üstüne vurup fileleri havalandırdı.

Mbaye Diagne çılgına döndü Fabio Borini rekor kırdı

SKORA DENGE GELDİ

45+1. dakikada Lobjanidze'nin orta sahada kazandığı Bertolacci sol kanattan bindirme yapan Levent'e bıraktı. Levent'in sol kanatta yerden içeriye çevirdiği topu Lobjanidze, kontrol edip sol çaprazda dar açıdan şutunu çekti ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

BİR PENALTI DAHA

Heyecan dolu maçın 45+3. dakikasında Karagümrük'te Diagne, ceza sahası içerisinde Glumac'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Pozisyonu devam ettiren hakem oyunu durdurup Diagne'nin yanına gitti.

Hakem Ali Şansalan, Diagne'nin Glumaz'ın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyon için VAR uyarısıyla kenardaki monitöre gitti. Hakem kenarda izlediği pozisyon için Karagümrük lehine penaltı verdi. Ümraniyespor'da ise Glumac yaptığı penaltı sonrası sarı kart gördü.

Haberin Devamı

BORINI GOLÜNÜ ATTI

Kazanılan penaltıda topun başına geçen Fabio Borini, sağ ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Berke Özer'in sağında köşeye yerden gönderdiği topta fileleri havalandırdı.

Mbaye Diagne çılgına döndü Fabio Borini rekor kırdı

2021'DEN SONRA BİR İLK

Opta'nın verilerine göre Süper Lig'de attığı son beş golü penaltı noktasından kaydeden Fabio Borini, Fousseni Diabate'den (Ekim-Aralık 2021) bu yana bu şekilde beş gollük seri yakalayan ilk oyuncu oldu.

BU SEZON DURDURULAMIYOR

Karagümrük'ün İtalyan futbolcusu Fabio Borini, İstanbul temsilcisi ile toplam 26 resmi müsabakaya çıktı. Golcü futbolcu, söz konusu maçlarda 17 kez rakip fileleri sarsarken takım arkadaşlarına da 9 kez gol pası verdi.

VAR KARARI VE PENALTI

49. dakikada Borini'ye yapılan faul sonrası hakem oyunu durdurdu. Borini kısa süreli bir sakatlık yaşayıp ayağa kalktı. Ali Şansalan pozisyonu izlemek için VAR monitörüne gitti ve daha sonra penaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

DIAGNE ÇILGINA DÖNDÜ

Penaltıyı atmak isteyen ancak Pirlo'nun kararıyla topu bırakan Diagne, takım arkadaşlarının gol sevincine katılmayıp yedek kulübesine tepki gösterdi.

1/4

2/4

3/4

4/4

BORINI BİR GOL DAHA ATTI

Penaltıda topun başına yine Borini geçti. İtalyan futbolcu sağ ayağıyla kalecinin sağına topu gönderip fileleri havalandırdı.

25 METREDEN ŞUT ATTI

Takımın kazandığı 2. penaltıyı kendisi atmak istemesine rağmen kullandırılmayan Diagne, 4'e 3 kontratakta kimseye pas vermeyip 15 metre topu sürüp, 25 metreden şut attı.

ÜMRANİYESPOR GOLÜ BULDU

62. dakikada savunmadan topu kontrol etmek isteyen Dresevic'e pres yapan Geraldo, topu Kayode'ye kazandırdı. Topu kontrol ettikten sonra ceza sahası dışından sağ ayağıyla plase vuruşunu yapan Kayode, kaleci Viviano'nun solundan ağları havalandırdı.

BİR GOLDE DIAGNE'DEN

Gollerin yağmur gibi geldiği maçın75. dakikasında Bertolacci'nin yayın üzerinden sağından verdiği pası ceza sahasında kontrol eden Diagne soluna döndükten sonra sağ sağ ayağıyla yere düşerken şutunu çekti ve topu filelere gönderdi.

Haberin Devamı

Mbaye Diagne çılgına döndü Fabio Borini rekor kırdı

VIVIANO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Karagümrük'te kaleci Viviano, 90+9'da sarı kart görerek Galatasaray maçında cezalı duruma düştü.

Heyecan dolu karşılaşmayı Karagümrük 4-2'lik skorla kazandı.

MAÇIN ARDINDAN PIRLO AÇIKLADI

Kazanılan ikinci penaltı sonrası Mbaye Diagne ile yaşanan gerginlik hakkında da konuşan İtalyan teknik adam, “Forvet oyuncularının gol atma isteği doğalarında var. Diagne de bugün bu tarz bir duygu içerisindeydi. İlk penaltıyı Borini gole çevirdikten sonra ikinci penaltıyı da onun kullanmasını istedim. Bu durum normal ve o da maçta gol attı. İki forvetimin de gol atmasından son derece memnunum” ifadelerini kullandı.

Yazarlar