Skorer Meclisspor Azerbaycan'a hazırlanıyor

Meclisspor Azerbaycan'a hazırlanıyor

23.11.2008 - 21:37 | Son Güncellenme:

.

Meclisspor Azerbaycana hazırlanıyor

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi 23’üncü dönem Meclisspor Takımı, Azerbaycan Parlamentosu ile 20 Aralık tarihinde yapacağı maç öncesi iki günlük kamp yaptığı Afyonkarahisar’da, eski futbolculardan oluşan Afyonkarahisar Masterler Futbol Takımı ile dostluk maçı yaptı. İlk yarısı şiddetli rüzgar altında oynanan maçın ikinci yarısında yağmur da eklendi. Kendisine göre oldukça genç ve sık sık oyuncu değiştiren Masterler’e 3-2 yenilen Meclisspor’da sahaya kaptan olarak çıkan Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan penaltı kaçırdı.
Meclisspor Takımı, Azerbaycan Parlamentosu ile 20 Aralık'ta yapacağı maça Afyonkarahisar'da 2 günlük kamp yaparak hazırlandı. Milletvekilleri, eski futbolculardan oluşan Afyonkarahisar Masterler Futbol Takımı ile Atatürk Stadyumu'nda dostluk maçı yaptı. İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Kocakulak, AKP İl Başkanı Burhanettin Çoban ve 200 kadar meraklı vatandaşın izlediği maça, olumsuz hava koşulları damgasını vurdu. Rüzgar ve soğuk havanın toplu hatıra fotoğrafı çektirmesini bile zorlaştırdığı maça, Afyon Masterleri atak başladı. Masterler’in organize gelişen atağında ceza sahası içinde oluşan karampolde topa son dokunan Yener, Masterleri 1-0 öne geçirdi. Maçın 18’inci dakikasında Meclisspor’un oyun kurmaya çalıştığı bir sırada topu kaptıktan sonra yaklaşık 30 metreden kaleye gönderen Kamuran, Masterler’i 2-0 öne geçirdi. Meclisspor takımı milletvekillerinin sadece izledikleri bu golden sonra toparlandıkları görüldü.
35 dakikalık iki yarı halinde oynanan dostluk maçının ilk yarısında Meclisspor’un en etkili atağı 24’üncü dakikada Antalya MHP Milletvekili Mehmet Günal’ın topunun direkten dönmesi oldu. Sık sık oyuncu değiştirerek sahaya sürekli dinç oyuncular süren Masterler karşısında Meclisspor'un kondisyonunun da iyi olduğu görüldü.
Maçın ikinci yarısında etkisini arttıran Meclisspor 42’nci dakikada Davut’un topu ağlara bırakmasıyla 3-0 yenik duruma düştü. Bu dakikadan itibaren daha atak oynayan Meclisspor’da 51’inci dakikada kazanılan penaltıyı Afyonkarahisar AKP Milletvekili Zekeriya Aslan kullandı. Aslan’ın gönderdiği topu, kaleci dışarı çeldi.
Meclisspor’un fark yiyeceğini düşünenler Ordu AKP Milletvekili Enver Yılmaz’ın sahneye çıkmasıyla değişti. 56 ve 64’üncü dakikada iki şık gole imza atan Milletvekili Yılmaz, Masterler’in de hızının kesilmesini sağladı. Milletvekillerinin illerinin plaka kodunun yazılı olduğu formayla oynadığı Meclis takımında Afyonkarahisar Milletvekili Zekeriya Aslan, Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Samsun Milletvekili Fethi Öztürk, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Gümüşhane Milletvekili Kemalletin Aydın, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Edirne Milletvekili Necdet Budak, Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ve İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert yer aldı.