Mehmet Çiftçi

Mehmet Çiftçi

mehmet.ciftci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Messi'nin son haftalarda performansında bir düşüş yaşaması ve yüzünün gülmemesi ülkesi Arjantin'de bir numaralı konu oldu.

Ülkenin önde gelen spor yazarları ve gazeteleri, Messi'nin olası bir depresyona girmesinden korktuklarını yazdılar. Arjantinli yıldızın moralsiz halinin son Real Madrid maçında El Clasico karşılaşmalarının golcüsü Di Stefano'nun rekorunu kırmasını bile ikinci plana ittiğini belirttiler.

Arjantin'de yayınlanan gazetelerden La Razon, "Rekoru bırakın Messi'ye bakın", Clarin "Cristiano Ronaldo, Messi'den daha fazla ön plana çıkmaya başladı", Ole "Mou'nun istedikleri olmaya başladı", "Direct TV "Barça hoca sorununa acil çözüm bulmalı. Messi kederli" başlıklarıyla dünyanın bir numaralı oyuncusuna dikkat edilmesini istediler.

Haberin Devamı

Arjantin'in en fazla okunan yazarlarından Marcelo Sottile, asıl depresyonu Barça'nın geçirdiğini hatırlatarak, oynadığı futbol ile aynaya bakmasının zamanı geldiğini söyledi. "Messi'nin yüzü eskisi gibi gülmüyor" demenin kolay olacağını vurgulayan Sottile, Barça'nın teknik direktörsüz kalmasından sonra herkesin strese girdiğine işaret etti. Fox TV yorumcularından Daniel Arcucci, Guardiola'lı Barça'da Messi'nin futbol oynarken zevk aldığını, sahanın her tarafına ayak basarak tam bir lider olduğuna dikkat çekerek yeni Messi için aynı şeyleri demenin imkansız olacağını ifade etti.

Clarin gazetesi spor müdürü Julio Marini ise "Unutmayalım ki futbol bir takım oyunudur, son 5 yıldır Barça bunu göstermeyi başardı. Böylesine bir kolektif oyunun oynandığı bir takımda Messi'nin de tek başına yıldızlaşmasına şapka çıkarmak lazım. İşte Messi'nin de farkı ve büyüklüğü buradan geliyor. Ancak Barça'nın düşüşü Messi'nin de düşüşünü getirir bunu da göz önünde bulundurun" uyarısını yaptı.