Fenerbahçe Mehmet Özdilek: Fenerbahçe, Galatasaray gibi değildi

Mehmet Özdilek: Fenerbahçe, Galatasaray gibi değildi

04.04.2024 - 08:37 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcusu ve yorumcu Mehmet Özdilek, Fenerbahçe'nin 4-2 kazandığı Adana Demirspor maçını değerlendirdi.

Mehmet Özdilek: Fenerbahçe, Galatasaray gibi değildi

Yorumcu Mehmet Özdilek, Fenerbahçe'nin Adana Demirspor ile oynadığı karşılaşmayı TRT Spor'da yorumladı. İşte Mehmet Özdilek'in maç değerlendirmesi: "Fenerbahçe'nin belki de uzun zamandır ilk defa tempo ve oyun olarak en istekli iç saha müsabakasıydı. Çok etkili oynadılar. Maç öncesinde Fred, İsmail olmaması insanların kafasında soru işaretleri oluşturmuştu. Çünkü oturmuş bir kadrosu vardı Fenerbahçe'nin. Ki onların eksikliklerini de hissettiler oyun içinde. Zajc ve Krunic ofansif anlamda çok etkili olamadı.

Haberin Devamı

'İLK 15 DAKİKADA FİŞİ ÇEKEBİLİRDİ'

Fenerbahçe oyuna iyi başladı. İlk 15 dakika itibariyle fişi çekebilirdi Fenerbahçe. Ama işler iyi giderken yenilen bir gol bütün dengeyi bozuyor. Fenerbahçe'nin bütün dengesini bozdu o gol. Ama genel hatlarıyla bakılınca yaşadıkları, milli takım arası, 14 günlük araya rağmen çok iştahlı ve kazanma arzusu yüksek Fenerbahçe vardı. Sol kanadı Ferdi ve Tadic ile çok etkili kullanan bir Fenerbahçe vardı. Szymanski'nin uzun zaman sonra ilk defa bu kadar hareketli oyunu, aralara koşuları önemli etkendi. 

Mehmet Özdilek: Fenerbahçe, Galatasaray gibi değildi

Dzeko'nun ileride topu tutması, arkadaşlarına duvar olması etkinliği ön plana çıktı. İyi oyunu golle de süsledi. İrfan Can topla çok hareketliydi. Savunmaya da destek verdi ancak Mert ve İrfan arasındaki bağlantı Tadic ve Ferdi arasındaki bağlantı kadar etkili olmadı. Ferdi ve Tadic sol kanatta inanılmaz ezbere oynuyor. Dolayısıyla oyun içinde tek taraflı oynayan bir Fenerbahçe vardı. 2-1'den sonra rakip oyun içinde olur çünkü maç kopmadığı sürece oyunda dirençli kalır. Adana Demirspor, Fenerbahçe'nin çok rahat oynamasına izin verdi. Çok baskı yapmadı, çok temaslı oynamadı. Geniş alanda rakibini karşıladı. Bunu çok doğru değerlendiren Fenerbahçe oldu. Milli takımlardan sonra dönüşler zordur diyoruz.

Haberin Devamı

'GALATASARAY ZORLANDI AMA FENERBAHÇE O ZORLUĞU YAŞAMADI'

Galatasaray oyunsal anlamda zorlandı ama Fenerbahçe o zorluğu yaşamadı. Fenerbahçe seyircisiyle birlikte bütünlüğünü çok net şekilde sahaya yansıttı. Hak ettiği bir galibiyet oldu. Tadic'in attığı fantastik gol müthişti. Oyun içinde de hareketliliği, akıl dolu pasları fark yaratan isimlerin başında oldu."

 

Yazarlar