Fenerbahçe Mehmet Özdilek'ten Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ardından Fred vurgusu! 'Dengesini bozamadı'

Mehmet Özdilek'ten Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ardından Fred vurgusu! 'Dengesini bozamadı'

24.12.2023 - 22:52 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Galatasaray'la golsüz eşitlikle puanları paylaştığı maçı Mehmet Özdilek değerlendirdi.

Mehmet Özdilekten Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ardından Fred vurgusu Dengesini bozamadı

Süper Lig'in 18'inci haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki dev derbi golsüz eşitlikle sona erdi. Mehmet Özdilek, zirve yarışını doğrudan etkileyen derbinin ardından çarpıcı yorumlarda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin iç sahada her maçta farklı bir felsefeyle sahaya çıktığını belirten Mehmet Özdilek, "Fenerbahçe'nin iç saha performansına bakıyorsun çok etkili ama her maçta aynı felsefeyle oynuyor. Bugün önde basmaktan çok biraz daha bekleyen, kaptığı toplarla eksik bitirmeye çalışan bir Fenerbahçe vardı" dedi.

Galatasaray'ın Fenerbahçe'den daha toplu bir oyun anlayışı sergilediğini vurgulayan Mehmet Özdilek, "Galatasaray daha derli toplu oynadı ama Fenerbahçe oyun anlayışından feragat etti. Bir oyuncu çok oyuncudur derim her zaman. Fred, gerçekten çok etki ederdi bu derbide" diye konuştu.

Fred'in eksikliğinin Fenerbahçe'yi çok etkilediğini dile getiren Mehmet Özdilek, "Orta saha oyuncuları geriden geldiğinde önlem almak zordur. Fenerbahçe, Fred, Szymanski ile savunma arası koşularını çok iyi yapıyordu. Fred'in eksikliğiyle Galatasaray'ın dengesini bozamadı. Rakibine de oranla daha dağınık duruyordu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Ziyech'in performansını beğendiğini belirten Mehmet Özdilek, "Galatasaray ne yaptığı bilen bir takım görüntüsü çizdi. Taraftar da takımını kabul etmedi. Fenerbahçe'nin en önemli oyuncuları bekleri değil mi? Ama bugün hiç etkili olamadılar. Bunun sebebi karşısındaki oyuncuların da çok etkili olmasından kaynaklı. Ben Ziyech'i çok beğendim. Topsuz oyunda çok olmasa da toplu oyunda çok oynadı" dedi.

Hakemin ön plana çıkmadığı bir maçın geride kaldığını dile getiren Mehmet Özdilek, "Hakemin çok ön plana çıktığı bir maç olmadı. Bugün en azından bu kötü oyunda bunu görmedik. Fenerbahçe'de İsmail girince oyun biraz dengelendi. İlk yarıda Galatasaray'ın öne çıkmasında en önemli etkilerden biri orta sahadaki oyuncuların birbirini tamamlayamamasından kaynaklandı" ifadelerini kullandı.

Futbolcuların bireysel performansının sahaya etki etmediğini belirten Mehmet Özdilek, "Kerem Aktürkoğlu ve Ziyech'in rakip kanat oyuncuları durdurma anlamında etkiliydi. Kitlenen oyunda orta sahaların kalitesiyle maç çözülür. Büyük oyuncular, büyük maçları çözer deriz hep ama bu maç öyle biri çıkmadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Futbolcuların gerginliğinin kazanma arzusundan kaynaklandığını vurgulayan Mehmet Özdilek, "Kazanma arzusunun getirdiği büyük gerginlikler vardı iki takımda. Bu top kayıplarının sebebini ben buna bağlıyorum. Bu kaliteli oyuncuların üzerinde baskı olmaması lazım. İlk deneyimler hep hatalı oldu. İlk paslar hep önemlidir. Riskli paslar, top kayıpları maçın geneline işledi" açıklamasını yaptı.

Yazarlar