Hatayspor Menajeri açıkladı! Christian Atsu hayatını kaybetti

Menajeri açıkladı! Christian Atsu hayatını kaybetti

18.02.2023 - 08:40 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan Christian Atsu'nun Türkiye haklarını elinde bulunduran Murat Uzunmehmet, Ganalı futbolcunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Menajeri açıkladı Christian Atsu hayatını kaybetti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıcı etkilere sebebiyet veren depreme Hatay'da yakalanan Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu'dan üzücü haber geldi. Depremin olduğu ilk günden bu yana kaldığı bina olan Rönesans Rezidans'ın enkaz altında kendisine ulaşılmaya çalışılan oyuncunun Türkiye temsilcisi menajer Murat Uzunmehmet 31 yaşındaki futbolcunun hayatını kaybettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Demirören Haber Ajansı'na konuyla ilgili bir açıklama yapan Uzunmehmet, "Atsu'nun cansız bedenine enkaz altında ulaşıldı. Şu anda hala daha eşyaları çıkarılıyor. Telefonu da bulundu" dedi.

Menajeri açıkladı Christian Atsu hayatını kaybetti

NANA SECHERE DE DUYURDU

Christian Atsu'nun yakın arkadaşı ve menajeri Nana Sechere sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Christian Atsu'nun cesedinin bu sabah bulunduğunu üzüntüyle duyurmak zorundayım. Ailesine ve sevenlerine en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu vesileyle herkese duaları ve destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Biz gerekli düzenlemeleri yaparken bu çok zor dönemde herkesin aile mahremiyetine saygı duymasını rica ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

HATAYSPOR'DAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Hatayspor Kulübü, Christian Atsu paylaşımında bulundu. Yapılan paylaşımda "Göçük altında kalarak hayatını kaybeden futbolcumuz Christian Atsu'nun cenazesi memleketi Gana'ya gönderilmek üzere yola çıkmıştır. Seni unutmayacağız Atsu. Mekanın cennet olsun güzel insan. Üzüntümüzün tarifi yok. Huzur içinde uyu." ifadelerine yer verildi.

Menajeri açıkladı Christian Atsu hayatını kaybetti

TFF: ATSU'YU MAALESEF KAYBETTİK

TFF, resmi internet sitesinden Christian Atsu için "Spor Toto Süper Lig kulüplerinden Atakaş Hatayspor'un futbolcusu Christian Atsu'nun ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Christian Atsu'nun ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz. Depremde kaybettiğimiz tüm canlarımızın acısını derinden yaşıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

SON MAÇTA GOLÜ ATTI, UÇAĞA BİNMEDİ

Haberin Devamı

Radyospor'a konuşan Hatayspor idari menajeri Fatih İlek, deprem anında yaşananlar hakkında açıklamalarda bulumuştu. Kendi kaldıkları otelin de yıkıldığını belirten İlek, "Bizim kaldığımız otel de yıkıldı; ama biz çıkmayı başardık. 3 kişiydik. Otelden çıktıktan sonra, tesislere gittik. Volkan hoca futbolculara sahip çıktı. Sonrasında Taner Savut'u aradı. Tam net olmamakla birlikte sesini duymuş ve telefon kapanmıştı. Bu bize çok ümit vermişti. Kâbus gibi geliyor. Futbol şube sorumlusu Mehmet Güzel çok çaba sarf etti." sözlerini dile getirdi.

'DAHA ÇOK SÜRE ALMAK İSTEDİ'

Atsu'nun daha fazla süre almak için transfer izni istediğini de belirten İlek, "Christian Atsu, depremden önce Gaziantep FK ile yaptığımız maçtan önce, hocaya daha çok süre almak istediğini söyledi. "Takım bulursam ayrılabilir miyim?" dedi. Volkan hoca da bu isteğini kabul etmişti." şeklinde konuştu.

Menajeri açıkladı Christian Atsu hayatını kaybetti

'MAÇTAN SONRA BİLETİ VARDI'

Atsu'nun Kasımpaşa maçı sonrası ailesinin yanına gideceğini söyleyen Fatih İlek, şu şekilde konuştu: "Kasımpaşa maçından sonra bileti vardı. Yurt dışına ailesinin yanına gidecekti. Kasımpaşa maçında hoca görev verdi ve Atsu çok iyi oynadı. Son saniye golünü de attı. Maçtan sonra o kadar büyük bir birliktelik oluşmuştu ki, Volkan hocanın onu kucaklaması, saha içi ve soyunma odasındaki sevinçleri gözümün önünden gitmiyor. Kader noktası burası."

Haberin Devamı

'GİTMEKTEN VAZGEÇTİ'

Tecrübeli futbolcunun gitmekten vazgeçtiğini de belirten idari menajer, "Uçak bileti vardı; ama iyi oynayıp, golü attığı için gitmekten vazgeçti. Yaşadığı coşkudan sonra 'gitmeyeyim, burada kalayım' dedi. En mutlu olduğu günde depreme yakalandı. Akşam 23.00'te uçağı vardı. İstanbul, sonrasında Fransa'ya gidecekti. Vazgeçti, tam anlamıyla bir trajedi oldu" şeklinde konuştu.

ADEKUGBE: ATSU BENİM EVİMDEYDİ

Hatayspor'dan Galatasaray'a transfer olan Sam Adekugb anını anlatırken Atsu'nun o gece evinde olduğunu duyurmuştu. Deprem gecesi arkadaşlarıyla birlikte evinde olduğunu vurgulayan Sam Adekugbe, "Akıl almaz. Gerçekten hiç beklemediğiniz bir şey. Pazar akşamı Kasımpaşa'yı konuk ettiğimiz maçtan sonra bazı takım arkadaşlarımla evinde dinleniyorduk. Atsu benim evinmdeydi. Onlar ayrılırken evi temizlemeye başladığım sırada deprem oldu" diye konuştu.

Deprem anında panik atak geçirdiğini düşündüğünü vurgulayan Kanadalı sol bek, "Her yer titremeye başladı. Panik atak geçirdiğimi düşündüm. Sonra mobilyalar ve televizyon devrilmeye başladı. Mutfakta bardaklar ve tabaklar parçalandı" ifadelerini kullandı.

Menajeri açıkladı Christian Atsu hayatını kaybetti

YAKINLARI ENKAZ BAŞINDAYDI

Depremin ardından kente gelen Atsu'nun kardeşi Isaac Twasam, menajeri Nana Sechere ile arkadaşları ve Gana Konsolosluğu görevlileri enkazın başında umutla beklemişti.

Menajeri açıkladı Christian Atsu hayatını kaybetti

CHRISTIAN ATSU KİMDİR?

Christian Atsu 10 Ocak 1992 tarihinde dünyaya geldi. Ganalı milli futbolcu Christian Atsu Hatayspor'da forma giyiyordu.

ATSU'NUN OYNADIĞI TAKIMLAR

Christian Atsu'nun altyapı kariyeri:

2009-2011 Porto

Christian Atsu'nun profesyonel futbol kariyeri

2011-2013 Porto
2011-2012 → Rio Ave
2013-2017 Chelsea
2013-2014 → Vitesse (kiralık)
2014-2015 → Everton (kiralık)
2015-2016 → Bournemouth (kiralık)
2016 → Málaga (kiralık)
2016-2017 → Newcastle United (kiralık)
2017-2021 Newcastle United
2021-2022 Al-Raed
2022- Hatayspor

Christian Atsu'nun Millî takım kariyeri:

2012- Gana

Yazarlar