Mesut Aydın Kale

Mesut Aydın Kale

mesut.kale@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor maçında Mert Hakan ve İrfan Can’ı kaybeden İsmail Kartal, bu iki ismin yerine Ozan Tufan ve Mesut Özil’i ilk 11’e yazdı. Ozan maçta sağ bekte, Mesut ise 10 numaradaydı.

Sakin ve ön alan baskısı yaparak maça başlayan Fenerbahçe ilk 7 dakikada 2 net pozisyon kaçırdı. Dakikalar ilerledikçe Alanyaspor da oyun planını sahaya yansıtmaya başladı.

Son haftaların formda ismi Altay Bayındır, dakikalar 21’i gösterirken 3 tane net gol pozisyonuna izin vermedi. Maçın 26. dakikasında bir kez daha Altay sahneye çıkarak kariyerindeki ilk asistini Rossi’ye yaptı. İsmail Kartal’ın son haftalarda ilk 11’de şans verdiği Rossi, Altay’ın muhteşem asistini affetmedi. Golden sonra karşılıklı ataklar yaşanırken, Fenerbahçe bir de Serdar Dursun’la net gol pozisyonundan yararlanamadı ve şutu direkten döndü. İlk yarının son dakikalarında Altay bir kez daha sahneye çıktı ve devre Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile bitti.

Haberin Devamı

İkinci yarıya İsmail Kartal’ın oyuna müdahale etmesini bekledim ancak yine aynı 11’le sahaya çıktı. İlk yarı sağ bekte aksayan Ozan Tufan ve sahada varlığı yokluğu belli olmayan Mesut Özil 2. yarıda da sahadaydı. İkinci 45’e etkili başlayan Fenerbahçe, Rossi’nin direkten dönen şutu sonrası Zajc’la penaltı kazandı. Fenerbahçe’nin ‘yıldızı’ Mesut Özil penaltıdan takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

2. golden hemen 3 dakika sonra Alanyaspor, Tayfur Bingöl ile farkı 1’e indirdi. Bundan sonra Alanya atakları daha da ciddileşmeye başladı. İsmail Kartal tam Ozan Tufan’ı oyundan alacakken, Akdeniz ekibi 2. golü yine Ozan Tufan’ın bölgesinden Tayfur’la buldu. Alanyasporlu futbolcu kariyerinde ilk kez 2 gol birden kaydetti.

Alanyaspor’da yeniden doğan Ozan Tufan, bugün ne kadar gerilediğinin umarım farkındadır. Yıllardır hepimiz ondan bir patlama bekliyoruz ancak o neyi bekliyor anlamış değiliz.

Maç 67. dakikadan sonra yeniden başlamıştı Alanya’da… İsmail Kartal, Watford’dan geldiği günden beri tanıyamadığımız Ozan Tufan’ı çıkartıp Pelkas’ı oyuna almıştı. Sağ beke Osayi’yi çekti. Ama Fenerbahçe’nin kazanması için bu değişiklik yetmezdi. Dakikalar sonra İsmail Kartal, Mesut Özil ve Serdar Dursun’u çıkartıp genç yıldız Arda Güler ve Berisha’yı sahaya sürdü.

Fenerbahçe’nin genç yeteneği kendisinden beklendiği gibi oyuna girmesinden sadece 4 dakika sonra takımını öne geçiren golü kaydetti. Fenerbahçe, yapılan oyuncu değişiklikleri ve gelen 3. gol sonrası oyunu yeniden kendine lehine çevirdi. Kalan dakikalarda karşılıklı ataklarla geçerken, gecenin diğer bir yıldızı Rossi, Pelkas’a 3 puanı perçinleyen 4. golün asistini yaptı ve bu gol Fenerbahçe’yi rahatlattı.

Haberin Devamı

Tam maç bitti derken, Fenerbahçe uzatma dakikalarında yakaladığı bir kontratakta Arda Güler’in müthiş asistinde Berisha ile 5. golü buldu ve maçın skorunu belirledi.

5. goldeki Arda Güler’in topu önüne alışı, kafasını kaldırıp Berisha’ya attığı adrese teslim asisti, korunmaktan çok ‘Oynamaya ihtiyacım var’ serzenişi gibiydi.

Arda Güler’in sadece 17 dakikada gösterdiği katkı, bu takımın ‘gerçek yıldızı’ olduğunun kanıtıdır ve korunmaya ihtiyacı yoktur. Arda’nın, Fenerbahçe A Takımı ile yaşadığı maç tecrübesi yüzlerce idmana bedeldir. Umarım bundan sonra daha çok sahada görürüz.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, İsmail Kartal’la son 5 maçta 13 puan topladı. Tek beraberliği de Trabzonspor karşısında aldı. O maçta da nerdeyse 75 dakika 10 kişi oynadı. Alınan sonuçlar Fenerbahçe için sezonun geri kalanı ve gelecek sezon adına olumlu mesajlar içeriyor. Altay Bayındır, son haftalarda olduğu gibi 5 golle kazanılan maçta bile ne kadar değerli bir kaleci olduğunu gösteriyor.