İki takım da beklenen ilk 11’le sahadaydı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, dev maçta sakatlıktan geri dönen Ferdi’yi sol bekte tercih etmişti. Geri kalan isimler ise son haftalarda kazanan kadronun bire bir aynıydı.

Son 6 yılda ezeli rakibini yenemeyen, hatta Kadıköy’de oynanan son 2 maçta da yenilen Fenerbahçe, taraflı tarafsız gecenin favorisiydi. Her zaman deriz ya, ‘derbinin favorisi’ olmaz diye. O söz bu derbi için geçerli değildi.

Maçın ilk düdüğü ile son haftaların ısıran, baskılı oyununu iyi bir şekilde sahaya yansıtan Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren ezeli rakibini adeta boğdu. Sahada 11’e 11 bir oyun oynanıyordu ama sarı-lacivertlilerin taraftar gücü takıma itici güç olmuştu. 90 dakika boyunca da taraftar baskısını hissetti.

Haberin Devamı

Galatasaray ise orta sahası tamamen teslim olmuş, sadece savunma hattında pas yaparak oyun kurmaya çalıştı. Son haftaların yıldızları Zajc, Crespo ve Mert Hakan üçlüsü konuk takıma ilk yarı hiç şans vermedi.

Fenerbahçe kariyeri kanat oyuncusu olarak başlayan ama Pereira dönemi ile birlikte sağ bekte görev yapan Osayi Samuel derbinin de yıldızıydı. Hem Trabzonspor hem de Galatasaray derbisinde ligin en formda iki kanat oyuncusu Nwakaeme ve Kerem Aktürkoğlu’na karşı kusursuz bir savunma yapıp, hücumda da müthiş işlere imza attı. Bu akşam da Fenerbahçe adına kilidi açan golün asistini yaptı.

26 numara Zajc, 26. dakikada Osayi’nin kanattan getirdiği müthiş pası penaltı noktası üzerinden affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın en ilginç anlarından biriyse 30. dakikada yaşandı. Galatasaray savunmasının uzaklaştırdığı top tam dışarı çıkarken rüzgarında etkisiyle oyun sahasında kaldı. Kerem’in önünde kalan top sarı-kırmızılılar adına büyük bir şanstı ancak değerlendiremediler.

Fenerbahçe ikinci yarıya da etkili başlayan isim oldu. Sarı-lacivertlilerde savunma ikinci yarıda daha da sertleşti. İleri uçtaki Mert Hakan ve Serdar Dursun’un ön alan baskısı ilk devrede olduğu gibi, ikinci yarıda da sarı-kırmızılıların oyun kurmasını engelledi.

Haberin Devamı

Barcelona maçındaki gibi oyunu sahasında kabul eden ve kontra bulmaya çalışan Galatasaray, bırakın kontrayı sadece bir isabetli şut atabildi. Şu an sarı-kırmızılı oyunculara, “Camp Nou’da mı maça çıkmak isterseniz Kadıköy de mi?” diye sorsanız, hepsi bir kez daha Barça ile karşılaşmak ister.

Yıllarca büyük bir çekişmeye sahip olan Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde ilk sarı-kırmızılılar tehdit unsuru değildi. Fenerbahçe’nin gerçekçi bir oyunu vardı ve sarı-lacivertliler ne istediyse sahada o oynandı.

Rakibi karşısında varlık gösteremeyen Galatasaray, 68. dakikada kalesinde 2. golü gördü ve maçı tamamen kafalarında bitirdi. Maçın 2-0 olmasına rağmen oyuna hiç müdahale etmeyen Torrent de, Burak Elmas’ın ibra edilmemesi sonrası gönderileceğinden emin olmalı ki, bu kadar maçı rahat takip etti.

Derbi Galatasaray’ın tek hedefi maçıydı ancak İspanyol teknik adam bu maçta da sınıfta kaldı. Fenerbahçe 2. golden sonra iyice rahatladı ve maçı 3 puanla tamamladı. Bu sezon ezeli rakibini hep içerde hem de dışarıda yenmiş oldu.

Haberin Devamı

İsmail Kartal göreve geldikten sonra büyük bir iş başardı. Son 8 maçta alınan 7 galibiyet ve 1 beraberlik, Konyaspor’un puan kaybettiği haftada sarı-lacivertlileri ikinciliğe taşıdı. Hep dediğimiz söz, “Fenerbahçe kaliteli ayaklara sahip, ancak takım olamıyor.” İşte Fenerbahçe artık takım oldu.

İrfan Can ve Mert Hakan, özellikle tüm takıma bu ruhu yeniden hissettiren baş karakterler. İsmail Kartal’ın öğrencileri formunu sürdürecek ve artık ikinciliği bırakmayacaktır. Ayrıca Fenerbahçe taraftarı da içerdeki maçlarda eski yıllarda olduğu gibi yeniden etkisini göstermeye başladı.