Milli Takım Milli Takım son saniyede İzlanda'yı yıktı! Tarık Biberovic sahnede

Milli Takım son saniyede İzlanda'yı yıktı! Tarık Biberovic sahnede

25.02.2024 - 17:42 | Son Güncellenme:

Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu’nda mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, ikinci maçında İzlanda ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta A Milli Takımımız, İzlanda'yı Biberovic'in son saniye basketiyle 76-75 mağlup etti.

Milli Takım son saniyede İzlandayı yıktı Tarık Biberovic sahnede

Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu'nda ilk olarak İtalya ile mücadele eden ve mağlup olan A Milli Erkek Basketbol Takımı, ikinci maçta İzlanda ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

SON SANİYE GELEN ZAFER

Son anına kadar kıran kırana geçen mücadelede İzlanda, bitime 3.6 saniye kala Gudmundsson'un panyalı isabetiyle öne geçti. Pes etmeyen Milli Takım'da sahneye çıkan Tarık Biberovic son saniye basketiyle galibiyeti getirdi. Milli Takım parkeden 76-75 galip ayrıldı.

BAKAN BAK YALNIZ BIRAKMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye-İzlanda karşılaşmasını tribünden takip etti. Bu önemli maçta millileri yalnız bırakmayan Bak, karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ile birlikte izledi.

1. PERİYOT SONUCU: 16-16

2. PERİYOT SONUCU: 35-30

3. PERİYOT SONUCU: 54-47

MAÇ SONUCU: 76-75

İLK GALİBİYET

Bu sonuçla birlikte 12 Dev Adam elemelerde ikinci maçında ilk galibiyetini alırken ilk maçta Macaristan’ı mağlup eden İzlanda ise ilk yenilgisini yaşamış oldu.

Haberin Devamı

SERTAÇ ŞANLI'DAN DOUBLE DOUBLE

Milli Takım'da Ercan Osmani 14 sayı, 5 ribaund, Sertaç Şanlı 20 sayı, 12 ribaund ve 8 asist, Şehmus Hazer 8 sayı, Tarık Biberovic ise 11 sayı ve 4 ribaund ile mücadele etti.

MAÇTA YAŞANANLAR

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya A Milli Takım, Kenan Sipahi, Şehmus Hazer, Tarık Biberovic, Yiğitcan Saybir ve Sertaç Şanlı ilk 5’iyle başladı. İzlanda’nın ilk 5’i ise Elvar Fridriksson, Jon Axel Gudmundsson, Martin Hermansson, Kristinn Palsson ve Tryggvi Hlinason’dan oluştu. Karşılaşmaya Şehmus ve Kenan’dan bulduğu sayılarla başlayan milli takım, mücadelenin ilk 5 dakikasını 7-5 önde geçti. Kalan bölümde Hermansson ve Hlinason ile etkili olan İzlanda’ya milli takım, Melih ve Ercan ile karşılık verince ilk periyot 16-16 sona erdi.

İkinci periyoda hücumda daha etkili başlayan milliler, Ercan ve Sertaç’ın hücumda bulduğu sayılarla farkı açmayı başardı ve periyodun bitimine 4:35 kala farkı 6’ya çıkardı: 30-24. Kalan bölümde aradaki farkı koruyan milli takım, ilk yarıyı 35-30 önde tamamladı.

İkinci yarıya hücumda etkili başlayan milli takım, Tarık Biberovic ve Melih’ten bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı. Periyodun bitimine 5.36 kala Erten Gazi’den bulduğu 2 sayılık isabetle milli takım, farkı çift haneye çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 50-39. Periyodun kalan bölümde skor bulmakta zorlanan Türkiye, rakibine kolay sayı imkanı tanımadı ve son periyoda 54-47 önde girdi.

Haberin Devamı

Son periyoda etkili başlayan İzlanda oldu. Hermansson ile hücumda etkili olan İzlanda, karşılaşmanın bitimine 7.29 kala farkı 3’e indirdi: 56-53. Karşılaşmanın son 2 dakikasına milliler, 68-64 önde girdi. Son 3 saniyeye 75-74 geride giren A Milli Basketbol Takımı, Tarık Biberovic'in bulduğu basketle mücadeleden 76-75 galip ayrıldı.