İspanya La Liga Milli Takım'ın eski doktorundan Arda Güler yorumu: Bilim ve tıp ışığında asla faka basmazlar!

Milli Takım'ın eski doktorundan Arda Güler yorumu: Bilim ve tıp ışığında asla faka basmazlar!

05.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler yaşadığı sakatlık şoku nedeniyle henüz yeni takımında forma giyemedi. Milliyet Gazetesi yazarlarından Cemal Ersen, 18 yaşındaki on numaranın sakatlığına dair Prof. Dr. Mehmet Binnet ile konuştu.

Milli Takımın eski doktorundan Arda Güler yorumu: Bilim ve tıp ışığında asla faka basmazlar

Fenerbahçe'den rekor bedelle Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'le ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Milliyet Gazetesi yazarlarından Cemal Ersen, A Milli Futbol Takımı'nın eski doktorlarından Mehmet Binnet ile genç oyuncunun durumu hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Cemal Ersen, Mehmet Binnet'in Arda Güler'le ilgili yorumlarını köşesine taşıdı. Prof. Dr. Mehmet Binnet, genç oyuncunun Fenerbahçe'den ciddi bir şekilde sakatlığı olmadan Real Madrid'e gittiğini düşündüğünü belirtti.

İşte Arda Güler'in sakatlığıyla ilgili yapılan uzman yorumu...

Prof.Dr. Mehmet Binnet. Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bilim insanlarından biri. Uzmanlık alanı Ortopedi ve Travamatoloji. Uzun yıllar FIFA ve UEFA Sağlık kurullarında görev yaptı. Bir dönem A Milli Futbol Takımı doktoru idi. Türkiye spor yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği kurucularından. Türkiye Futbol Federasyonu sağlık kurulu onursal üyesi. TMOK azası. Kartvizitindeki unvanlar saymakla bitmez.

Milli Takımın eski doktorundan Arda Güler yorumu: Bilim ve tıp ışığında asla faka basmazlar

Mehmet hocaya Arda Güler’in durumunu sordum. Bir ay öncesine kadar Real Madrid gibi bir dünya devine transferi ile anılıyordu. İspanyol kulübü onu asrın yatırımı olarak görmüş ve rekor bir bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı. Hepimiz genç yıldızı La Liga’da izleyeceğimiz günleri iple çeker olmuştuk.
Lakin futbolda yarını konuşmak erken. Arda yeni takımında resmi maç oynamadan sakatlandı. 

Haberin Devamı

Mehmet Binnet’e danıştım; “Bu sakatlık normal mi?"
Belli ki Arda’nın durumu ile yakından ilgileniyordu; “Haberi okuduğumda o anki düşünceyi söyleyeyim. Bu zaman diliminde ‘böyle sakatlık olmaz’ dedim. Sanırım geçmişten kaynaklanan bir problemi vardı ve biraz yüklenince arttı. Menisküs yırtığı başta küçüktür sonra büyür, tekrarlayıcı yaralanmalarla sakatlığa dönüşür.”

Milli Takımın eski doktorundan Arda Güler yorumu: Bilim ve tıp ışığında asla faka basmazlar

Kılı kırk yararlar 

“Fenerbahçe’den sakat mı gitti yani? Madrid’de sağlık kontrolünden geçti oysa?” dedim.

“Önce şunu söyleyeyim; Real Madrid dünyanın en iyi sağlık ekiplerinden birine sahiptir. Onlarla uzun süre çalıştım. Bilim ve tıp ışığında asla faka basmazlar. Kontrolde bunun gözden kaçması mümkün değil. Göze alınacak bir risk olarak değerlendirmiş olabilirler. Böyle ciddi bir kulüp bu kadar pahalı yatırım yaparken kılı kırk yarar.”
Ve devam etti: “İspanyol doktorların yaklaşımını çok mantıklı buluyorum. Tamamen Arda’yı koruyucu bir tutum içindeler. Tedavi sürecinde tekrarlayıcı yaralanmalardan ve risk içeren hareketlerden uzak tutmak adına antrenman programına ara verdiler. Ameliyatsız iyileşme olasılığı yüksek. Menisküsün yüzde 30’luk bölümüne kan gider. Biz buna “red red zon” diyoruz. O bölgeye kan akışı varsa iş kolaylaşır. Hem çocuğu koruyor, hem cerrahi müdahaleden uzak tutarak iyileşme şansı tanıyorlar. Arda genç olduğu için acele etmiyor, sıkıntıya sokmuyorlar. Ameliyata gerek kalmadan, ki öyle görünüyor; üç ay içinde sahalara dönebilir.”

Haberin Devamı

Milli Takımın eski doktorundan Arda Güler yorumu: Bilim ve tıp ışığında asla faka basmazlar

Nerede oynarsa oynasın Arda hepimizin göz bebeği. Umarım Mehmet hocanın öngördüğü gibi en kısa sürede sakatlığı atlatıp gözümüzün pasını silmeye devam eder.

Yazarlar