Fenerbahçe Fenerbahçe yeni yıldızını Arsenal'da buldu! Ayrılmak istiyor

Fenerbahçe yeni yıldızını Arsenal'da buldu! Ayrılmak istiyor

04.08.2023 - 21:24 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Trendyol Süper Lig'de hedeflediği başarılara ulaşmak isteyen Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı. Sarı-lacivertlilerin yeni yıldızını Arsenal'da bulduğu iddia edildi. Tecrübeli futbolcunun, Premier Lig devinden ayrılmak istediği belirtildi.

Fenerbahçe yeni yıldızını Arsenalda buldu Ayrılmak istiyor

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-lacivertlilerde idarecilerin gündemine sürpriz bir yıldızı dahil ettiği öne sürüldü. Fenerbahçe'nin başarılı oyuncu için temaslara başladığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin kadrosuna katmayı hedeflediği yıldız futbolcunun, Arsneal'dan ayrılmak istediği kaydedildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

ÜST ÜSTE TRANSFER HAMLELERİ

Fenerbahçe'de kurmaylar İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda orta saha kurgusuna 3 takviyede birden bulundu. Sarı-lacivertliler, Polonyalı orta saha Sebastian Szymanski'yi kadrosuna dahil etti. Süper Lig devi, 24 yaşındaki oyuncu için 9 milyon 750 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Marsilya forması giyen Bartuğ Elmaz'la 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşme imzalandı. 20 yaşındaki oyuncunun transferi için Marsilya'ya 1 milyon 400 bin euro ödendiği kaydedildi. Sarı-lacivertliler, on numara pozisyonunu Dusan Tadic'le güçlendirdi. Süper Lig devi, 34 yaşındaki on numarayla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yeni yıldızını Arsenalda buldu Ayrılmak istiyor

Sarı-lacivertliler, stoper tandemine şu ana kadar 2 takviye yaptı. Fenerbahçe'nin ilk hamlesi Alexander Djiku oldu. 28 yaşındaki stoper için herhangi bir bonservis bedlei ödenmedi. Süper Lig devinin ikinci hamlesi Rodrigo Becao oldu. Sarı-lacivertliler, 27 yaşındaki stoperle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Rodrigo Becao'nun transferi için 8 milyon 300 bin euro bonservis bedeli ödendi.

Sarı-lacivertliler santrfor pozisyonuna Umut Nayir ile Edin Dzeko'yu dahil etti. Sol kanat rotasyonuna Ryan Kent'i ekleyen Fenerbahçe, milli sağ bek Mert Müldür'ü de kadrosuna kattı.

Fenerbahçe yeni yıldızını Arsenalda buldu Ayrılmak istiyor

AYRILIKLAR ART ARDA

Fenerbahçe bu sezon toplamda 47 milyon 950 bin euro bonservis geliri etti. Sarı-lacivertlilerde genç oyuncular Tiago Çukur ve Ertuğrul Çetin'in yanı sıra Joao Pedro kiralık olarak takımdan ayrıldı. Mbwana Samatta'nın sözleşmesi feshedildi.

Süper Lig devinde Diego Rossi, 5 milyon 150 bin euro karşılığında Columbus Crew'in yolunu tuttu. Mergim Berisha, 4 milyon euro bedelle Augsburg ile anlaşmaya vardı. Braga, Bruma'nın bonservisini 6 milyon 500 bin euro karşılığında aldı. Arda Güler, 20 milyon euroluk bedelle Real Madrid'le anlaşmaya vardı. Attila Szalai ise 12 milyon 300 bin euro karşılığında Hoffenheim'a imza attı.

Fenerbahçe yeni yıldızını Arsenalda buldu Ayrılmak istiyor

JORGINHO HEDEFİ

TRT Spor'un haberine göre; Orta saha kurgusuna takviyede bulunmak isteyen Fenerbahçe, Arsenal'dan Jorginho'yu gündemine aldı. Sarı-lacivertlilerin, Premier Lig devine oyuncunun şartlarını sorduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Arsenal'ın yeni sezon planlamasında yer almayan İtalyan orta sahanın, Londra temsilcisinden ayrılmak istediğini kulübüne bildirdiği vurgulandı.

Fenerbahçe yeni yıldızını Arsenalda buldu Ayrılmak istiyor

SÖZLEŞMESİ SEZON SONUNDA BİTECEK

31 yaşındaki oyuncu geride kalan sezonda Arsenal formasını 16 resmi maçta giydi. Jorginho bu müsabakalarda 1 asist yapma başarısı gösterdi. Arsenal ile sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek tecrübeli orta sahanın güncel piyasa değeri 25 milyon euro.

Hellas Verona altyapısında yetişen Jorginho daha sonra Sambonifacese, Napoli ve Chelsea formaları giydi. Chelsea, 57 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı tecrübeli futbolcuyu, Arsenal'a geçtiğimiz sezon devre arasında 11 milyon 300 bin euroya sattı. İtalya Milli Takımı'nda 48 maça çıkan Jorginho, 5 gol atma başarısı gösterdi.