Diğer Minderde büyük heyecan başlıyor

Minderde büyük heyecan başlıyor

08.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Güreş Şampiyonası bugün Romanya’da start alacak.

Minderde büyük heyecan başlıyor

Avrupa Güreş Şampiyonası bugün Romanya’da start alacak. Erkekler serbest stil, grekoromen ve kadınlarda 10’ar sıklette gerçekleştirilecek şampiyonada Türkiye, tüm sıkletlerde madalya mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

Şampiyonanın ilk gününde erkekler serbest stil 57, 65, 70, 79 ve 97 kiloda elemeler ile çeyrek ve yarı final müsabakaları yapılacak. Süleyman Atlı, Selahattin Kılıçsallayan, Mustafa Kaya, Muhammet Nuri Kotanoğlu ve Fatih Yaşarlı mindere çıkacak.

Grekoromen stil 130 kiloda Türkiye’yi temsil edecek Rıza Kayaalp, üst üste 8, toplamda ise 9. kez Avrupa şampiyonu olabilmek için mindere gelecek. Kayaalp, Bükreş’te kürsünün zirvesinde yer alması halinde en fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk güreşçi olarak tarihe geçecek. Serbest stil 125 kiloda yarışacak Taha Akgül, Avrupa şampiyonalarındaki altın madalya sayısını 7’ye çıkarmaya çalışacak. Serbest stil 74 kiloda da son üç Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Soner Demirtaş’ın yerine, dünya ve Avrupa ikinciliği bulunan Yakup Gör Türkiye’yi temsil edecek.