Demir Grup Sivasspor Mühendislik harikası Sivasspor!

Mühendislik harikası Sivasspor!

21.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’i sallayan lider Demir Grup Sivasspor özellikle son 2 yılda yaptığı yatırımların meyvelerini topluyor, başarıdan başarıya koşuyor.

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Beşiktaş’ı yenerek şampiyonluk yarışında çok kritik bir engeli daha aşan Yiğidolar son 2 sezonda hiç bonservis ödemedi. Samassa, Caner Osmanpaşa, Yatabare, Uğur Çiftçi, Hakan Arslan, Erdoğan Yeşilyurt ve Fernando’yu bedelsiz kadrosuna katan kırmızı-beyazlı takım, Mert Hakan’ı 90 bin euro, Emre Kılınç’ı ise 225 bin euroya transfer etti.

Süper Lig’in lideri Demir Grup Sivasspor’da, Beşiktaş deplasmanında elde edilen 2-1’lik galibiyetin ardından şampiyonluk iddiası daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Son 10 maçın 9’unu kazanan ve 1 beraberlik alan kırmızı-beyazlılar, ekonomik anlamdaki hamleleri, kadro mühendisliği ve oyuncularının yakaladığı çıkışla başarıya koşuyor. Teknik Direktör Rıza Çalımbay liderliğinde doğru işlere imza atan Yiğidolar’ın son 2 yıllık transfer politikası da dikkat çekiyor. Son 2 yılda transfer dönemlerinde kasasından hiç para çıkarmayan ve yalnızca bedelsiz oyunculara yönelen Sivasspor herkese örnek oldu.
Sivasspor’un başarısında büyük pay sahibi olan Samassa, Caner Osmanpaşa, Yatabare, Uğur Çiftçi, Hakan Arslan, Erdoğan Yeşilyurt ve Fernando gibi isimler bedelsiz geldi. Yine bu kadronun belkemiği isimlerinden Mert Hakan’a 90 bin euro ve Emre Kılınç’a da 225 bin euro ödeyen Yiğidolar, ayrıca son 4 yılda 3 milyon euro bonservis gelirini de kasasına koydu.
Hem ekonomik anlamda hem de sportif başarısıyla bu sezon maddi sıkıntı yaşayan büyük kulüplere örnek olan Mecnun Otyakmaz başkanlığındaki Sivasspor, 18. hafta sonunda 40 puanla en yakın rakibi Başakşehir’in 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Puan farkları
Kırmızı-beyazlılar; Trabzonspor’un 5, Fenerbahçe’nin 6, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ise 10’ar puan önünde bulunuyor. UEFA Finansal Fair Play ve TFF’nin harcama limitleriyle başı dertte olan zirve takipçilerini yanına yaklaştırmayan Sivasspor şampiyonluk koşusuna emin adımlarla devam ediyor.

Haberin Devamı

10 maçta 9 galibiyet
Beşiktaş’a karşı alınan 2-1’lik galibiyetle son 10 lig karşılaşmasında 9. kez kazanan lider Demir Grup Sivasspor, yenilmezlik serisini de 10 maça yükseltti.
Ligde son olarak 8. haftada deplasmanda Galatasaray’a 3-2 yenilen kırmızı-beyazlılar, bu maçın ardından çıktığı karşılaşmalardan 9 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılarak önemli bir seri yakaladı.
Demir Grup Sivasspor, bu periyotta Antalyaspor ve Beşiktaş’ı 2-1, Yukatel Denizlispor, İttifak Holding Konyaspor ve Kasımpaşa’yı 2-0, Hes Kablo Kayserispor’u 4-1, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Fenerbahçe’yi 3-1, Göztepe’yi 1-0 yenmeyi başardı. Sivas temsilcisi, ligin 16. haftasında ise deplasmanda Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Doğru yabancılar
Kadro mühendisliği bakımından herkesin takdirini toplayan Demir Grup Sivasspor ve Teknik Direktör Rıza Çalımbay, doğru yabancı tercihleriyle de öne çıkıyor. Porto’dan bedelsiz gelen Fernando, kaleci Samassa, Süper Lig’i iyi bilen forvet Yatabare gibi isimler herkesin alkışını topluyor.

Samassa kaleyi koruduğu 18 lig maçında 17 gole izin verdi. Konyaspor’dan bedelsiz transfer edilen Yatabare 8 gol-3 asiste imza atarken, Fernando ise 5 gol-2 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

Yerli yıldız katkısı
Süper Lig’i sallayan Demir Grup Sivasspor’un yerli futbolcularından aldığı verim gözlerden kaçmıyor. İlk 11’in önemli isimleri Mert Hakan Yandaş, Emre Kılınç, Hakan Arslan, Erdoğan Yeşilyurt, Uğur Çiftçi, Caner Osmanpaşa ve Ziya Erdal takıma çok büyük katkı veriyor.
Artık Sivasspor’la özdeşleşen ve 15 senedir takımda olan kaptan Ziya, teknik patron Rıza Çalımbay’ın sol bek, stoper, sol açık ve orta saha olarak kullandığı bir joker oldu.
Mert Hakan, Hakan Arslan, Erdoğan Yeşilyurt ve Emre Kılınç da orta saha-hücum arasındaki bağlantıyı sağlarken takımın omurgasını da oluşturuyor.

Sivas’tan çıkış yok!
Beşiktaş’ı Vodafone Park’ta dize getiren Sivasspor bu sezon dış sahada 4. kez kazandı. Deplasmanda Yukatel Denizlispor, Hes Kablo Kayserispor, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Beşiktaş’ı yenen kırmızı-beyazlı takım, Çaykur Rizespor ve Galatasaray’a mağlup olurken, Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor ve Gençlerbirliği ile berabere kaldı. Yiğidolar iç sahadaki 9 maçta ise 8 galibiyet ve 1 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı

Golcü Yiğido
Süper Lig’de tarihinin en başarılı sezonlarından birini geçiren Demir Grup Sivasspor, 18 lig maçının tamamında gol sevinci yaşayarak önemli bir istatistiğe imza attı. Kırmızı-beyazlı takımın en golcü oyuncusu ise 8 kez fileleri sarsan Mustapha Yatabare oldu. Kırmızı-beyazlılar, geride kalan haftalarda 37 gol kaydederken, kalesinde ise 17 gol gördü.

Büyükleri seviyor
Sivasspor bu sezon büyük takımlara karşı etkili bir görüntü çizdi. Beşiktaş’ı her iki maçta yenen Yiğidolar, Fenerbahçe ve Trabzonspor’u da evinde mağlup etmişti. Zirve yolunda bir tek Galatasaray’a deplasmanda 3-2 kaybeden Sivasspor, Fenerbahçe’yi 3-1 yenerken, Trabzonspor’u da 2-1’lik skorlarla geçti. Beşiktaş’a karşı elde edilen galibiyetler ise 3-0 ve 2-1’lik skorlar geldi.