Hani, herkes gider Fatih Terim kalırdı! Hani, tribünü arkasına alan Terim’i Galatasaray’dan kimse uzaklaştıramazdı. Rahmetli Mustafa Cengiz, Fatih Hoca'nın kalemini kırdığında, ilk karşı çıkanlar kimler olmuştu acaba? Hatta, Başkan Burak Elmas’ın 25 Mart 2019’da attığı bir tweette şu yazıyordu: “Fatih Hocayı göndermek için kimsenin gücü yetmez. Hepimiz karşısında oluruz.”

Büyük lokma ye, büyük söz söyleme!

21 yıl öncesinde, Faruk Süren ve içinde Burak Elmas'ın da bulunduğu yönetime, deyim yerindeyse, kan kusturmuştu Fatih Hoca... "Hadi bana eyvallah" derken bile, "Ne haliniz varsa görün!" modundaydı hem de...

Haberin Devamı

Bugün yaşananlara baktıkça, "2000'in rövanşı mı?" demek, çok fazla olmasa gerek... O günleri, ancak bugün 30 yaşının üzerinde olanlar bilebilir. Onların da, çok azı hatırlayabilir.

Seçimde Burak Elmas'ın kozu olan Terim, geçim derdinden dolayı mı nedir, hiç saadeti bulamamıştır. Galatasaray, 20 maçta 7 yenilgiye ulaşmışsa, Fatih Terim, maç başına 1.35'lik puan ortalamasında kalmışsa, bunu ne yönetim açıklayabilir ne de kendi...

Fatih Terim'in söyleyeceği bir şey olsa, ayrılığının dakikasında, sosyal medyadan Burak Elmas'a doğru kükrerdi. Ortamın yatışmasını bekliyor belli ki... Üç vakte kadar söyleyeceği bir şeyler olacaktır.

Giresun maçının ardından, basın toplantısını izlemeyenlere söyleyelim; önündeki metni satır satır okuyordu Fatih Terim... Belli ki; kendini tutamayıp, farklı bir şeyler söylememenin derdindeydi. Metnin dışına çıkıp, çizgiyi aşmamanın telaşındaydı. Ama bu bile kurtaramadı hocayı...

* * *

Bu sezonun favori kelimesiydi "proje"... Ancak proje, Altınordu gibi sıfırdan bulduğu gençleri vitrine sunmak demekti. Üç-beş kuruş harcayıp, zirveye çıktığında da, hemen satan Başakşehir demekti.

Milyon euroları verip, Becali'nin servetine biraz daha katkı sunmak değildi. Yoksa Nelsson'a 7, Cicaldau'ya 6.5, Morutan'a bonuslarıyla 5-5.5, Berkan Kutlu'ya 4 milyon euro vermek değildi. Toplamda, bonservislere 25 milyon euro harcayıp, bunun ancak yüzde 2'si kadarını gelir hanesine yazabilmek hiç değil...

Haberin Devamı

Kaç tanesini, ne kadara satıp para kazanacaksın?

"Hesapsız kasap, ne satır bırakır ne de masat" misali Galatasaray, bugün yine para darboğazından kurtulabilmek için, mart ayında gelecek UEFA gelirinin peşine düştü. Bu para, ne kadarını kapatacaksa...

* * *

Şimdi sıra, Fatih Terim'in koltuğuna oturacak adayda... Gerçekten öyle bir yer ki, gelecek kişinin şanssızlığı; Terim gibi bir futbol adamının yerinde oturacak olması... Ama şansı da; Galatasaray gibi bir takımın bundan daha kötü yerde durmayacak olması... Az bir şey de üstüne koysa, Terim'den daha başarılı olacak!

Bir de, Galatasaray'a Okan Buruk yakıştırması var. Kimin geleceği bilinmez ama Buruk'un gelemeyeceği aşikâr... Bunu öngörebilmek için, futbolcu Okan'ın Cim-Bom'dan nasıl gittiğine bakmak yeterli olacaktır.

 

Metin Oktay ruhu 

Fatih Terim'in biletini kimler kesti sizce... Burak Elmas mı? Yoksa Galatasaray Yönetimi mi? Bence ikisi de değil...

Biri Adana Demirspor formasıyla Cim-Bom'a iki gol atan, Terim'in kiralık gönderdiği Yunus Akgün; diğeri ise Giresunspor kalesinde kapı gibi duran, bonservisi Galatasaray'da olan Okan Kocuk...

Haberin Devamı

Kötü mü yaptılar? Asla... En güzel ifade, o dönemdeki Yunus'un konuşmasıydı: "Biz Florya'da böyle öğrendik."

İşte "Metin Oktay ruhu", bu isimler sayesinde vücut buluyor. İkisine de bravo...

 

En fiti(!) Arda

Galatasaray, Burak Elmas-Fatih Terim-yönetim sarmalında dolaşıp dururken, bugün, sisler arasında bulunan mesele gibidir Arda Turan... Giresun maçında sahaya girdiğinde, kiloları taaa İspanya'dan görülmüş, kendine göre fotoğrafın çekim açısı, bize göre daha acısı (!) ayan beyan ortaya çıkmıştır. Arda'nın bu maçtaki birçok görüntüsü, Cengiz Malgır imzasıyla Milliyet arşivlerinde yerini almıştır. Olsun varsın, biz ona inanalım; "En fiti Arda idi" diyerek, bu konuyu kapatalım.

Ancak Fatih Terim kontenjanıyla Galatasaray'da kendine yer bulan Arda Turan, geçen sezonu 4 gol, 2 asistle ve 4 milyon lira ile kapamıştır. Sözleşme yenilemesi ise 5 milyon lirayla Galatasaray'a fatura edilmiştir.

Sakatlıkla, 3-5 maçla şimdiden 2.5 milyonu hak etmiştir bile!

Son karşılaşmada sahaya çıkıp, fedakârlık yapmış, ağrılarına rağmen oynamış. Eeee, Galatasaray’a ne fayda sağlamış?

 

Ahmet Jafeli'yi tanıyor musunuz?

Siz hiç Ahmet Jafeli adını duydunuz mu? Hadi ben söyleyeyim; Türkiye liglerinde görev yapan Tunuslu bir oyuncu... Hem de hangi takımda; Galatasaray'da...

2 Ekim'de 18 yaşını doldurarak uluslararası transfere hak kazanan Jafeli, 12 Kasım'da Cim-Bom'a dahil oldu. Henüz iki aydır Florya'da... Sol açık oynamasına ve sonradan oyuna girmesine rağmen, Galatasaray U19 Takımı'nda 6 maçta attığı gol 3... Özellikle, Galatasaray TV'nin verdiği maçlarda Ahmet'i izleyin, izleyemiyorsanız da, bu ismi lütfen bir tarafa not edin derim.

 

Hiç gerek yok

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA Pro Lisans Antrenör Gelişim Semineri'nin, bu yıl “online” olarak yapılmasına karar verdi ve açıklamada şu cümle yer aldı: 

“UEFA Pro Lisans sahibi tüm adayların lisanslarının 3 yıl süre ile geçerlilik kazanabilmesi adına bu seminere katılımı zorunludur.”

Seminer için 250 liralık bir bedel de isteniyor. Bence hiç gerek yok!

Nasıl olsa Süper Lig'de teknik direktörlük için Pro Lisans şartı aranmıyor ki! Ne gerek var.

 

Limitin kadar konuş! 

Transfer dönemine bir gün kala, Türkiye Futbol Federasyonu yeniden düzenlenmiş harcama limitlerini, bugün 18.00'e kadar açıklayacak.

Sezon başında açıklanan ilk limitlerin ardından yeni geliri olanların artacak, kimisinin de rakamları aynı kalacak.

Bu değişim acaba kulüplere ne kadar yarayacak?