Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçkin kurulları, PFDK ile Tahkim Kurulu, genellikle uyum içerisinde! Tahkim, çoğu olayda onama makamı... Ama, bazen takdir hakkını kullanmıyor da değil... Önceki yazılarımızda Sumudica'nın cezasından söz etmiştik ya... Şimdi de, Alanyaspor Teknik Sorumlusu (!), pardon Antrenörü Çağdaş Atan... "Olayın oluş şekli dikkate alındığında" alt sınırı iki maç olan 'hakaret' cezasını bire indirdiler; helal olsun... Şu olayın oluş şeklini anlatsalar da, biz de bilsek... Hakaretin mazur görülecek ne yanı olabilir ki! 

Haberin Devamı

Aynı Tahkim, Beşiktaş'a verilen "flaş röportajların 30 dakika içinde tamamlanmamasından dolayı" 150 bin lira para cezasını da onadı. Neden? Aboubakar röportaja 2-3 dakika geç gelmesi yüzünden... Talimata göre doğru mu? Doğru... Ama siyah-beyazlılar, beIn Sport ile konuşup süre almış. TFF'ye göre, "BANA NE!"  

Beşiktaş, bununla ilgili yayıncı kuruluştan yazı istemiş, Hande Sümertaş ise, resmi olarak TFF'den bir talep beklediğini iletmiş. O da demiş, "BANA NE!" Tahkim Kurulu isteme gereğini bile duymamış. Onun da söylediği, "BANA NE!" 

İki dakika için 150 bin lira yazan Federasyon, pardon PFDK, Fenerbahçe maçında Denizlispor'un protokol tribününe talimatta belirlenen sayıdan fazla kişi alınmasından dolayı, 24 bin lira ceza veriyor. Dikkat edin, sayı önemli değil; 24 bin lira... Ama, akredite edilmediği halde, bu tribünde yer alan Fenerbahçe görevlisi Emre Belözoğlu ile Selçuk Şahin'e ihtar! Evet evet, ihtar! Futbol tartısında adalet bu mu? 

 

VAR'dır bir şikayet 

Suçu gelin etmişler de, kimse güvey olmamış. Varsa bir yenilgi, VAR'dır bir şikayet! Son olarak Sergen Yalçın... "VAR'ı istemiyoruz" derken, aslında "Doğru ortaya çıksın" demiyor, "Futbol yanlışlarla güzel" diyor. Ama nasıl? Benim lehime yapılırsa! 

Aslında, çok da yeni değil bu... Değersiz kalan bir sızlanma biçimi... Mağlubiyetin yükü hakeme, gücü gücü yetene... Hakem de olmadı, yeni versiyon şikayet VAR'dan... Sergen Yalçın, dördüncü hakemin sürekli uyardığını söylüyor, kendince hakemin yanlışını yüzüne vuruyor. Sen, saha çizgisi üzerinde top bile sektiriyorsun Sergen Hoca... Sözlü değil kartlı uyarı gerekiyordu. Bu nedenle doğru, hakem hatalı! 

Haberin Devamı

 

Her şey müstahak 

Çağdaş Atan, yeni neslin parlayan yıldızı... Antrenörlük kariyerine, TFF marifetiyle, "Teknik Direktör" olarak devam ediyor. Talimatların harfiyen uyulmasını isteyen TFF, "Aytemiz Alanyaspor'un Teknik Sorumlusu Semih Tokatlı nerede?" demiyor. Raporlu mu yoksa kulübede bulunmasına gerek yok mu? İşte bu boşluktan faydalanıp, teknik direktör olarak basın toplantısına çıkıyor Atan... Bir de, toplantıda bulunan gazetecilere gider yapıyor, soru sorulmadığı için el, kol hareketleriyle çekip gidiyor... 

Kimi, "Soru soracak gazeteci bile kalmamış" derken, pandemi sürecinde basın toplantılarına kısıtlı gazeteci alındığını bilmiyor. Bazı meslektaşlarım da, "Bundan önce hiç soru almıyordu", "Zaten röportaj tekliflerimizi kabul etmedi", "Orada bulunanlar, Atan'a tepki olarak soru sormadı" gibi çeşitli sözlerle olayı savunuyor. 

Ama, kimse, "Çağdaş Atan zaten konuşamaz. Basın toplantısına katılması gereken teknik sorumludur. Atan'ın teknik direktör diploması da yoktur. Bugün yapılanlar suçtur. Kılı, tüyü, her şeyi gören TFF disiplin müfettişliği, nedense bunları görmüyor" demiyor, demek istemiyor. Bunun ötesinde, "Binlerce üyemiz var" diye övünen Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği de, teknik direktörlerin hakkını korumuyor. Her şey müstahak size... Ve de "bize"... 

Haberin Devamı

 

Karagümrük yanıyor (du) 

Fatih Karagümrük, Hatay deplasmanında... Ama o bildiğimiz, her zaman övdüğümüz çizgisinden uzak... Avrupa'nın ünlü liglerinde oynayan futbolcular topluluğunda öyle profesyonellik dışı hareket gördük ki, anlaşılır gibi değil... 84. dakikada Ndiaye, sarı kart görüyor. 85'te hemen oyundan alınıyor. Neden? İkinci sarıdan kırmızı görmesin diye? Ama, canı Galatasaray maçında oynamak istemiyor anlaşılan... Kulübeden yapacağını yapıyor ve 86'da ikinci sarıyla atılıyor. Allah'tan, sahada atılmadı da, takımını 10 kişi bırakmadı. Ama, eski ekibine karşı oynamayacak olması da, mide bulandırdı. 

 

Kendileri bilir! 

Şansal (Büyüka) Ağabey'in, bugün Fenerbahçe ile ilgili yazdıklarını, daha doğrusu sorduklarını okudunuz mu? Görmediyseniz mutlaka bakın. Bu soruların onda biri bile doğru olsa, Fenerbahçe'nin vay haline... Yönetimdekilerin bunları, tek tek cevaplandırması, üzerlerine farzdır. Bilmemezlikten, görmemezlikten gelmek ise, sarı-lacivertlilerin üzerine yapışacak kötü bir yafta olarak kalır. Kendileri bilir! 

 

HAFTANIN TAKIMI: Yeni Malatyaspor 

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Hamza Hamzaoğlu (Y.Malatya Teknik Direktörü) 

HAFTANIN FUTBOLCUSU: Bakasetas (A.Alanya) 

 

HAFTANIN 11'İ 

Samassa (Demir Grup Sivas) 

Lobzhanidze (MKE Ankaragücü), Edgar Ie (Trabzonspor), Arda Kızıldağ (Gençlerbirliği), Tayfur Bingöl (Aytemiz Alanya) 

Youssouf (Yeni Malatya) 

Michalak (Çaykur Rize), Bakasetas (Aytemiz Alanya), Boupendza (Atakaş Hatay) 

Koita (Kasımpaşa), Muhammet Demir (Gaziantep FK)