Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Saygı, saygı, saygı...
Kendine saygın olacak, işine saygın olacak, karşındakine saygın olacak. Rotasyon diye etiketlenen “küçük görme” alışkanlığı, hem takımın dengesini bozuyor hem de rakibini hırslandırıyor.
Tam da bu şekilde başladı maça Manchester United... Burun kıvıran, dudak büken, hani deyim yerindeyse küstahlıkla... Leipzig’e 5 gol atan takıımın yarısını yedek kulübesine çekmek, ligde ve Avrupa’da bir maçı bile olmayan kaleci Henderson’a ilk kez şans vermek, Solskjaer’in cesareti değil, başka bir şeyiydi. Gençlere şans tanımak cesaretini göstermek başka, rakibe tepeden bakmak başkaydı.
Tam da bu düzlemde cezayı kesen 35’lik Demba Ba oldu. Öyle bir top aldı, öyle bir gitti ki... Tabii ki aldığı pasın isabeti, tabii ki vuruşunun kalitesi... Ama cümbür cemaat Başakşehir ceza alanının önüne giden rakip oyunculara ne demeli...
İkinci golde de yine Başakşehir’in hızlı hücumu, Demba Ba’nın aklı ve Edin Visca’nın bazukası vardı. Martial’in sayısı sadece rahatsızlık verdi.
Ancak Solskjaer, ikinci yarıyla birlikte işin o kadar kolay olmadığını gördü ve Mc Tominay, Pogba, Cavani, Greenwood ile Mensah’ı sahaya sürdü ancak nafile... Tüm mahalle yüklendi, bizimkiler ise hep birlikte perdeledi. Zaten Başakşehir de ilk yarıdaki o boş alanları bulamadı.
Takımımızın genel görüntüsü, galibiyeti koruma içgüdüsü şeklinde olsa da, İngilizler aradığı golü bir türlü bulamadı. Hele son dakikada, hatta son saniyelerde Manchester United’ın başaramadığını gerçekleştirip kendi kalemize atıyorduk ki, Allah korudu...
Ama tüm bunların ötesinde, değişik bir Başakşehir vardı dün... Şampiyonlar Ligi’nin geçen maçında eğreti duran Rafael, kimliğini bulmuş, Skrtel duvar olmuştu. Mert’in her ne kadar öyle bir aman aman bir kurtarışı olmasa da iyi bir güvenlik elemanıydı.
Hep deriz ya, Edin Visca varsa Başakşehir de var diye... Bu adam futbolu bırakırsa ne olacak! Kaptan iyi olduğunda takım da iyi, kötü olduğunda Başakşehir de kötü... Dün hem asist yaptı, hem de gol attı. Daha ne yapsın?
Deniz Türüç de günden güne kimliğini buluyor. Visca ile sürekli yer değiştirdi ancak futbol kalitesini hiç değiştirmedi. Böyle devam ederse onu takımdan kimse koparaz.
Demba Ba, gol atsa da, pozisyon bulsa da hala bu takımın kaliteli bir forvete ihtiyacı var. 90 dakikayı çıkaramayan bir ihtiyar delikanlıdan zaten daha fazlasını beklemek haksızlıktı.
Paris Saint Germain ve Leipzig’i topa tutan, grup liderliğinde bulunan bir takıma karşı, henüz gol bile atamayan bir Başakşehir sahaya çıktı. Her ne kadar iki maçında da iyi futbol oynayıp skor bulamamışlardı ama bu kez her yönden büyük oynadılar. Öyleyse saygı duyun Başakşehir’e...