Galatasaray'da, Jan Olde Riekerink'in emanetçi olduğu dönemde çıkmıştı sarı-kırmızılı tribünlerden bu slogan:

"Riekerink Bey diyeceksiniz!"

Beşiktaş da, aynı yolu izledi; Önder Karaveli ile "şimdilik yola devam" dedi. Tırnaklarıyla kazıya kazıya buralara gelen, birçok Süper Lig hocasında bulunmayan UEFA Prolisans'ı hak edip alan bir teknik adam Karaveli... Yedek kulübesinin önünde heybetli, söylemleri kaliteli, hiç de eğreti durmadı Önder Hoca...

Daniel Farke olmamış! İsabet olmuş. O da kim?

Norwich City'nin başında 49 maça çıkıp, rakamla 6, yazıyla "altı" galibiyet alabilmiş... 35 de yenilgi... Bir de kabul etmemiş arkadaş... Çok şükür!

Haberin Devamı

Bruno Pinheiro da varmış listede? Keşke olmasa... Ne yapmış?

Takımı Estoril, Portekiz Ligi'nde 5. sırada ama liderin 14 puan gerisinde... Beşiktaş da, Trabzonspor'un 15 puan berisinde...

Ne fark eder?

Onlar olacağına Karaveli olsun... Daha çok hak eder... Belki Beşiktaş, kendi Fatih Terim'ini piyasaya sürer.

Sergen Yalçın'ın başında, "Demokles'in kılıcı" gibi sallandığını söylediğimiz Şenol Güneş, Trabzon'dan İstanbul'a geldiğine göre, var bir şeyler!

Belki de, Slaven Bilic ikna edilinceye kadar, stepne olabilir Önder Hoca...

Ya Fenerbahçe derbisini de kazanırsa... Ardından bir de, Göztepe ve Konya'yı alt ederse... İşte, o zaman gönder gönderebilirsen!

Siz siz olun, dört gün içinde, bu işin bir yolunu bulun!

 Allahyar dönecek mi?

Fenerbahçe'ye büyük umutlarla getirilen, ancak kullanılamadığı için 1.5 yıllığına Zorya'ya kiralanan Allahyar Sayyadmanesh, ay sonunda sarı-lacivertlilere geri dönecek. Heybesinde 15 gol, 7 asistle... 50 maçta 22 gole dokunuşta bulunmak kolay değil...

Ama Fenerbahçe'de yer bulabilmek de kolay değil... 14 yabancı kuralının bulunduğu yerde, bir hakkı Allahyar için kullanırlar mı? Bilinmez... Ancak hocanın kalıp kalmayacağı, yeni bir isim gelirse onun İranlı golcüye bakış açısının ne olacağı, bunlar da bilinmez.

 

'Sözde' değil 'özde' centilmen

Galatasaray, Muslera'nın sakatlığı sırasında atılan golü, "Fair play yerle bir!" diyerek eleştiriyor. Centilmenlik mi, yoksa üç puan mı? Aynı durum, sarı-kırmızılılar için olsa ne olur, o da ayrı bir konu...

Haberin Devamı

Fakat, her şey yalan, bu gerçek: Beşiktaşlı Serdar Saatçı'nın yaptığı... Henüz 18 yaşında bir filiz Serdar... Hocası onu ilk 11 ile şereflendiriyor. O da yaptığı hareketle Beşiktaşlıları gururlandırıyor.

Beşiktaş-Yukatel Kayserispor maçında, takımı lehine verilen korner kararı üzerine, topun kendisinden çıktığını söyleyerek, hakemin doğruyu bulmasına neden olan Serdar, bu centilmenliğinden dolayı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da, takdir edildi.

İşte maçın ardından söyledikleri:

"Bize altyapımızda şerefinle oynayıp, hakkınla kazanmayı öğrettiler."

İşte Şeref Görkey'in, Hakkı Yeten'in torunu...

Alkış, alkış, alkış...

 

No limit!

Ara transfer dönemine adım adım yaklaşıyoruz. Kimi teknik adam arayışında, kimi de yeni transferler... Hatta yeni yeni yabancılar...

Özellikle, üç büyükler açısından bu sezon kara bulutlar hiç dağılmadı, Süper Lig'de... Her ne kadar teknik adamlar başarısızlığın faturasını hakemlere kesse de, yine de, yeni isimler peşindeler! Yönetim, yeni istekler için; "Hani biz iyiydik, hakem hatalıydı?" diye sorsa ne cevap verirler acaba?

Haberin Devamı

Konumuz bu değil... Ara transfer döneminde uyulması gereken yine harcama limitleri... Sezon başında kuru sabitleyerek, oradan-buradan tutarak ancak karşılanabilen limitlere, şimdi nasıl uyulacak acaba?

Belki yine, "limit düzeltme" istenecek, belki de yine talimat değişikliği zorunlu görülecek!

Yoksa;

Geliriniz mi arttı? Yeni yeni mali beklentiler içerisinde misiniz?

Rahmetli Mustafa Cengiz'in deyimiyle;

Paraları yine Leyla'ya mı basacaksınız?