Basketbol NBA yıldızı Antetokounmpo'dan Ergin Ataman'a itiraf! 'Gelmek istiyorum'

NBA yıldızı Antetokounmpo'dan Ergin Ataman'a itiraf! 'Gelmek istiyorum'

07.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes ile iki kez üst üste THY Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan başantrenör Ergin Ataman, NBA yıldızı Giannis Antetokounmpo ile yaşadığı diyaloğu anlattı. Atman, Yunanlı yıldızın teklifine yanıt verdi.

NBA yıldızı Antetokounmpodan Ergin Atamana itiraf Gelmek istiyorum

Son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman'ın NBA yıldızı Giannis Antetokounmpo ile yaşadığı diyalog gündeme oturdu. Ataman, Antetokounmpo'nun kendilerine yaptığı teklifi açıkladı.

Haberin Devamı

HEDEFLERİ ÜST ÜST 3. AVRUPA KUPASI
Basketbol 36. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe Beko'yu 71-62 yenerek kupayı kazanan Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, sezona kupayla başlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Büyük bir sorumluluk taşıdıklarını belirten Ataman, "Tarihte ilk defa bir takımın üst üste Avrupa Ligi'nde 3. kez şampiyon olması için çalışacağız." dedi.

İLK HAFTA GALATASARAY'I YENDİLER
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonunun ilk haftasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray Nef'i ağırlayan Anadolu Efes sahadan 77-68'lik galibiyetle ayrıldı.

NBA yıldızı Antetokounmpodan Ergin Atamana itiraf Gelmek istiyorum

MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRDI
Başantrenör Ergin Ataman, yaz döneminde Türk Basketbol Milli Takımı ile EuroBasket 2022 ve FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri'nde boy gösterdi. EuroBasket 2022 öncesinde Akropolis Turnuvası için Yunanistan’ın başkenti Atina’ya yol alan Ergin Ataman ve 12 Dev Adam, Yunanistan Milli Takımı ile karşılaşmıştı.

Haberin Devamı

NBA YILDIZINDAN İTİRAF
Ergin Ataman turnuva esnasında yaşadığı ilginç bir olayı S Sport'a açıkladı. Dünya yıldızı Antetokounmpo'nun Ataman'a yaptığı itiraf gündem oldu.

GIANNIS'TEN ATAMAN'A: "BİR GÜN SENİN TAKIMINDA OYNAMAK HAYALİM"
Yunan süper yıldız Giannis Antetokounmpo, Ergin Ataman’a hayalinin onun takımında oynamak olduğunu söyledi. Ataman konuyla ilgili olrak, “Milli takımla Atina’daki Akropolis Turnuvası’na gittiğimizde Giannis Antetokounmpo ile karşılaştık. Hemen yanıma geldi ve sağ olsun ‘Koç, müthiş bir basketbol oynuyorsunuz. Sizin takımı ve seni çok takdir ediyorum. Hayalim bir gün senin takımında oynamak’ dedi. Ben de ona ‘Bekliyorum’ dedim. Buraya gelen tüm oyuncular gibi Giannis Antetokounmpo’ya da kapımız açık olacak.”

NBA yıldızı Antetokounmpodan Ergin Atamana itiraf Gelmek istiyorum

"İSTEDİĞİN ZAMAN BEKLİYORUM"
İki kez NBA MVP’si, bir kez NBA şampiyonu ve bir kez Finaller MVP’si seçilen Yunanlı yıldızın bu sözleri geniş yankı uyandırdı. Öte yandan Ataman da Giannis Antetokounmpo’nun NBA kariyerinden sonra koçluğunu yapacağını düşünüyor:

“Oyuncuların benim takımımda oynamak istemeleri güzel bir şey. Sonuçta bir iş yapıyoruz ve yaptığımız işten keyif almamız lazım. Giannis ile de böyle güzel bir muhabbetimiz oldu. Orada ona da bir teklifte bulundum, ‘istediğin zaman bekliyorum’ dedim. Bir gün onu da çalıştırdığım takımda -orası hangi takım olur bilemiyorum, profesyonellikte ne zaman ne olacağı belli olmuyor- görmek istiyor, Giannis’in NBA sonrası koçluğunu yapacağımı düşünüyorum.”

Haberin Devamı

GIANNIS: AVRUPA'DA BASKETBOL NBA'DEN DAHA ZOR
Milwaukee Bucks‘ın yıldız oyuncusu Giannis Antetokounmpo, Avrupa basketbolunun NBA'den daha zor olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Avrupa’daki basketbol NBA’den daha zor. NBA’de yetenek seviyesi kesinlikle çok daha yüksek. Fakat sanırım Avrupa’da basketbol daha yoğun oynanıyor. Rakipler size tam saha baskı yapıyor, drive koridorlarını kapatıyorlar ve çok daha fiziksel oynuyorlar. Bu fizikselliğin düşük yetenek seviyesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilemiyorum. Fakat NBA’in benim gibi hiçlikten gelen bir çocuğu biraz şımarttığını düşünüyorum. Yurtdışına çıktığınızda işler aynı değil… Burada işler kolay, size zarar vermiyor.”

Haberin Devamı

EuroBasket’te toplam 6 karşılaşmada süre bulan Giannis Antetokounmpo, maç başına 29.3 sayıyla turnuvanın maç başına en çok sayı atan oyuncusu oldu.

Turnuva öncesinde EuroBasket’in en büyük şampiyonluk adayları arasında gösterilen Yunanistan Milli Takımı, çeyrek finalde karşılaştığı ev sahibi Almanya’ya mağlup olunca organizasyona beklenenden çok daha erken veda etmek durumunda kaldı.

NBA yıldızı Antetokounmpodan Ergin Atamana itiraf Gelmek istiyorum

Yazarlar