Tenis Novak Djokovic'ten 'muafiyet' savunması

Novak Djokovic'ten 'muafiyet' savunması

09.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Novak Djokovic krizinde yeni gelişmeler dikkat çekti. Avustralya Federal Mahkemesi’ne yapılan savunmada ünlü tenisçinin ‘muafiyet belgesi’ aldığı bildirildi

Novak Djokovicten muafiyet savunması

Dünyaca ünlü tenisçi Novak Djokovic’in Avustralya’daki süreci sürüyor. Ünlü isim, ülkeye giriş yaparken Covid-19 kurallarını yerine getirmediği için hali hazırda bir göçmen gözaltı merkezi olarak belirtilen otelde gözetim altında tutuluyor. Avustralyalı yetkililer Djokovic’in gözaltında olmadığını, istediği zaman ülkesine geri dönebileceğini ve kendi güvenliği için polisin koruma sağladığını belirtti.

Öte yandan Djokovic’in avukatları Avustralya Federal Mahkemesine başvuru yaparak ünlü tenisçinin serbest bırakılması için uğraşıyor.
Avustralya Federal Mahkemesi de Novak Djokovic’in avukatları tarafından mahkemeye sunulan savunmasını yayınladı. Savunmaya göre, Djokovic, 16 Aralık’ta Covid-19 geçirdi ve Avustralya Tenis Federasyonu olarak görev yapan “Tennis Australia” tarafından gönderilen mektupla Covid-19’a karşı tıbbi muafiyeti olduğu vurgulandı.

Başarılı tenisçinin, Covid-19’la ilgili muafiyet belgesinin Avustralya Tenis Federasyonu tarafından görevlendirilen bağımsız uzman tıbbi heyeti tarafından verildiği aktarıldı. Heyet kararının, Avustralya’nın Victoria Eyalet Hükümeti’nin bağımsız bir ‘Tıbbi Muafiyet İnceleme Heyeti’ tarafından incelendiği ve onayladığını kaydediliyor.

Haberin Devamı

Seyahat belgesi aldı

Novak Djokovic’in avukatları tarafından sunulan savunmada birçok detay yer aldı. Djokovic’in 1 Ocak 2022’de Avustralya İçişleri Bakanlığı’ndan seyahat belgesi aldığı ve bu seyahat belgesinde Djokovic’in karantinasız giriş için gereksinimleri karşıladığı belirtildi.