Galatasaray Okan Buruk'tan Fenerbahçe derbisinde sürpriz karar! Galatasaray'da bu sezon bir ilk

Okan Buruk'tan Fenerbahçe derbisinde sürpriz karar! Galatasaray'da bu sezon bir ilk

08.01.2023 - 19:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında Fenerbahçe deplasmanında sahaya çıktı. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk'un sürpriz kararı dikkat çekti. Okan Buruk bu sezon bir ilke imza attı.

Okan Buruktan Fenerbahçe derbisinde sürpriz karar Galatasarayda bu sezon bir ilk

Spor Toto Süper Lig'in 18'inci haftasında dev derbi heyecanı yaşandı. Galatasaray, Fenerbahçe'ye konuk oldu. Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'ndaki müsabakada Okan Buruk'un kararı dikkatlerden kaçmadı. Okan Buruk tercihiyle bu sezon bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe deplasmanında forvetsiz bir dizilişle sahaya çıktı. Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, Fenerbahçe deplasmanında şu 11'le başladı: Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Leo Dubois, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Dries Mertens, Milot Rashica, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz.

Galatasaray'da sezon başında Benfica'dan kiralanan Haris Seferovic, Fenerbahçe deplasmanı kadrosunda yer almadı. Sarı-kırmızılılarda Bafetimbi Gomis, taktik gereği yedek kulübesinde oturdu. Sakatlıktan yeni dönen Mauro Icardi de Bafetimbi Gomis gibi yedek kulübesinde Okan Buruk'tan forma şansı bekledi.

SEZONA SEFEROVIC'LE BAŞLADI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sezon başında oynanan maçlarda hücum hattının en ilerisinde Haris Seferovic'e forma şansı vermişti. İsviçreli golcü bir türlü beklenen etkiyi yaratamadı ve formasını Bafetimbi Gomis'e kaptırdı. Mauro Icardi sakatlığı sebebiyle genellikle kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

Okan Buruktan Fenerbahçe derbisinde sürpriz karar Galatasarayda bu sezon bir ilk

ICARDI VE GOMIS DEĞİŞİMİ

Sarı-kırmızılıların daha sonra oynadığı müsabakalarda Bafetimbi Gomis yeniden kulübeye çekildi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Arjantinli golcüsünün forma giyebileceği maçlarda Mauro Icardi'yi ilk 11'de sahaya sürdü. Bafetimbi Gomis, Dünya Kupası arasında sakatlanan Mauro Icardi'den de formayı kapma başarısı gösterdi.

Fransız santrfor, Okan Buruk'un taktiksel tercihi nedeniyle Fenerbahçe derbisinde yedek kulübesinde oturdu. Sarı-kırmızılılar, dev derbiye ilk 11'inde forvet olmadan başladı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk bu sezon ilk kez bu karara imza attı.

Okan Buruktan Fenerbahçe derbisinde sürpriz karar Galatasarayda bu sezon bir ilk

BARIŞ ALPER DİKKAT ÇEKTİ

Galatasaray'ın genç yeteneği Barış Alper Yılmaz ve Dries Mertens, Fenerbahçe derbisinde zaman zaman yer değiştirerek en uçta görev yaptı. Sarı-kırmızılılarda Barış Alper Yılmaz son haftalarda gösterdiği performansla forma savaşında yeniden rotasyona dahil oldu. Barış Alper Yılmaz bu sezon Süper Lig'de oynadığı maçlarda 3 gol ve 1 asist üretti.

Sarı-kırmızılılarda santrforların Fenerbahçe derbisi öncesinde Süper Lig'de gösterdiği performanslar şu şekilde:

Haberin Devamı

Haris Seferovic: 0 gol, 0 asist
Mauro Icardi: 4 gol, 3 asist
Bafetimbi Gomis: 7 gol, 0 asist