Diğer Okçulardan 4 madalya

Okçulardan 4 madalya

16.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Gençler Açık Hava Okçuluk Şampiyonası’nda milli sporcular, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Okçulardan 4 madalya

Dünya Gençler Açık Hava Okçuluk Şampiyonası’nda milli sporcular, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Polonya’daki organizasyonda Hazal Burun, Nehir Sarıhan, Irmak Yüksel’den oluşan makaralı yay kadet kadınlar milli takımı ile Klasik Yay Kadınlarda Ceren Koçur, gümüş madalya kazandılar. Yunus Emre Arslan, Abdullah Aslım ve Eren Kırca’nın yer aldığı makaralı yay kadet erkekler takımı ile Hazal Burun ve Abdullah Aslım’ın bulunduğu makaralı yay kadet karışık takımı ise bronz madalya elde etti.

Haberin Devamı

Balkanlardan birincilik geldi
15 ülkeden 300’den fazla sporcu Şampiyonası, Sırbistan’ın Kraljevo kentinde gerçekleştirildi. Şampiyonada 16 madalya kazanan milli sporcular, madalya sıralamasının ilk sırasında yer almayı başardı.
Milli Takım, 6 altın, 2 gümüş ve 8 bronzla madalya sıralamasının zirvesinde yer aldı. Millilerde altın madalyalar, 100 metrede Taygun Artan Özcihan, gülle atmada Ali Peker ve Özlem Tohumcu, cirit atmada Muhammet Hanifi Zengin, 800 metrede Süreyya Yıldız ve 4×100 metre erkekler bayrak takımından geldi.

Kürek başarısı birleştirdi
Bulgaristan’daki Dünya Gençler Kürek Şampiyonası’nda milli sporcular, gümüş madalya kazandı. Enver Erman, Serkan Erkal, Kaan Yılmaz Aydın, Ali Ardıl İlgün ve Ege Büyükçetin’den oluşan JM4 (Genç Erkekler Dört Tek Dümencili) ekibi, 6.21.53’lük derecesiyle Fransa, ABD, Almanya ve Rusya gibi ülkeleri geride bırakarak dünya ikincisi oldu. Fenerbahçe ve Galatasaraylı sporculardan oluşan kürek milli takımı için iki ezeli rakibin sosyal medya hesaplarından ortak mesaj paylaşıldı.

Yazarlar