Diğer Olimpiyat Oyunları Nelerdir? Olimpiyatlar Kaç Yılda Bir Yapılır?

Olimpiyat Oyunları Nelerdir? Olimpiyatlar Kaç Yılda Bir Yapılır?

02.04.2021 - 03:13 | Son Güncellenme:

Olimpiyatlar Dünya genelinde ilgi ile takip edilen festivallerden olarak bilinmektedir. Pek çok spor dalı aynı anda olimpiyatlarda sergilenerek bir şölen sergilerler. Olimpiyat oyunlarının hangileri olduğu da merak edilen önemli detaylardan bir tanesidir. Son aylarda olimpiyat oyunlarının kaç yılda bir yapıldığı araştırma konusu olmuştur. Peki olimpiyat oyunları nelerdir Olimpiyatlar kaç yılda bir yapılır? İşte olimpiyatlar ile ilgili tüm detaylar.

Olimpiyat Oyunları Nelerdir Olimpiyatlar Kaç Yılda Bir Yapılır


Yaz ve kış aylarında iki farklı olimpiyat düzenlenmektedir. Dünya genelinde ilgi ile takip edilmektedirler. Çok sporlu bir etkinlik olan olimpiyatlar, dünya genelinde ki resmiyetten tanınmış olan 200 farklı ülkenin sporcusunun olduğu bir organizasyondur.

Olimpiyat Oyunları Nelerdir?

1) Atletizm
Olimpiyat oyunlarından bir tanesi olan atletizm de birçok sporcu yarışmaktadır. Atletizm aynı zamanda dünyanın bilinen en eski spor dallarından bir tanesidir. Bir pistte yapılan koşu yarışına denilmektedir. Koşu yarışı hem engelli hem de engelsiz olabilmektedir. Atletizm dünya genelinde en popüler spor oyunlarından bir tanesidir. Tarihi milattan önceki çağlara kadar uzanmaktadır.

2) Triatlon
Olimpiyat oyunlarında en ilgi duyulan spor dallarından bir tanesidir. Üç tane spor dalının aynı anda yapılmasına triatlon denilmektedir. Triatlon içerisinde yüzme koşu ve bisiklet yer almaktadır. Olimpiyatlarda sıklıkla yapılan yüzme yarışları ve bisiklet yarışları de yine triatlon içerisinde değerlendirilir.

3) Tenis
Tenis iki sporcu veya 4 tane sporcu arasında oynanan bir olimpiyat oyunudur. Raket ve topla oynanan izlemesi keyifli bir spor oyunudur. Kuralları olan bir oyun olan tenis oyununda bir tane de hakem yer almaktadır. 19. yüzyıldan beridir oynanan bir yun olan tenis oyunu 1896 yıllarından itibaren olimpiyatlarda sergilenmektedir.

4) Halter
Olimpiyat oyunlarının en nefes kesici oyunlarından bir tanesidir. Halter demir barın üzerine yerleştirilmiş olan ağırlıkları kaldırmayı amaçlayan bir spordur. Halter'de dünyada en çok madalya kazanmış ülkeleri arasında Türkiye gelmektedir. Silkme hareketleri ile dirsekleri kırmadan ağırlıkları kaldırmayı amaçlayan bir spor dalıdır. Halter'de dünya rekortmeni ise Naim Süleymanoğlu'dur.

5) Jimnastik
Bedenin fiziksel yapısını güçlendirmeyi amaçlayan bir spor oyunudur. Jimnastik düzenli olarak fiziki hareketleri yapabilme dalı olarak da bilinmektedir. Sporcular bu oyunda hünerlerini sergilerler. Fiziki olarak yapılabilecek en zor hareketleri yapmaktadırlar.

6) Judo
Dövüş sanatlarından bir tanesi olan Judo olimpiyat oyunlarında sıklıkla yapılan bir spordur. Judo'nun anavatanı Japonya olarak bilinmektedir. Yakın dövüş sanatlarından olan Judo Kano Jigoro tarafından geliştirilmiş olan bir spordur. Judo olimpiyatlarda ilgi ile takip edilmektedir.

 

Yazarlar