Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray zor maçları üst üste oynamaya başladı. Bunlardan bir tanesi de dün gece Sergen Yalçın’ın Yeni Malatyaspor’una karşıydı.
Önce şunu söyleyeyim, artık Malatya deplasmanı her takım için çok zor geçecek. Teknik direktör Sergen Yalçın futbolcularına hem ofansif hem defansif, kaliteleri kadar iyi futbol oynatıyor. Galatasaray’ın böyle zor bir dış saha mücadelesinde bir puan bile alması başarıdır.
Oynanan futbola baktığın zaman İstanbul’un sarı-kırmızılı ekibi çok farklı kazanabileceği bir maçı berabere bitirdi. Sakın suçu kimsede aramasın. Yüzde yüz kaçan goller, son vuruşlardaki başarısızlık, bir de buna Yeni Malatya kalecisi Farnolle’nin kalesinde devleşmesini ortaya koyarsak bu skoru da normal karşılamak lazım.
Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takımın defansı, bu kadar hata yapmaz. Marcao ile Luyindama hakikaten insanları çıldırtacak kadar hatalar yapıyor. Luyindama’nın verdiği bir tane top yerini bulmuyor. Ya rakibe ya taca gidiyor ve hala uzun pas denemesi yapıyor. Marcao ise rakibi çalımlamaya uğraşıyor. Geçemiyor, topu kaptırıyor, ya faul yapıyor ya da rakip gol tehlikesi yaratıyor. Bu iki savunma oyuncusu geçen sene böyle değillerdi. Ne oldu bilemiyorum. Herhalde kendilerine çok güveniyorlar.
Nagatomo da geçen seneki formunda değil. Guilherme ve Chebake bilhassa ilk yarı Japon futbolcuyu epey hırpaladılar.
İkinci yarı Ömer Bayram çok iyi oynadığı orta sahadan sol beke geçti. O da bir yere kadar dayanabildi. Guilherme’nin pozisyonundaki golü kesemedi. Nzonzi defansı ayakta tutan futbolcu. Malatya ataklarının çoğunu bu isim kesti.
Seri golünü attı, iyi toplar dağıttı ama orta sahada çok yalnız kaldı. Yeni transfer Andone’nin ise ilk maçı olmasına rağmen temposu, baskısı, gol koklaması, takipçiliği tek kelime mükemmeldi. Cim-Bom’a çok katkı sağlayacak.
Adem Büyük başarısız bir günündeydi, 90 dakika nasıl sahada kaldı anlamadım. Babel ise takımın beyni. Maçın sonunda girdiği gol pozisyonunda Lemina’ya pas vermeyip kendisi golü atabilirdi. Şener de uzun süreli bir sakatlık yaşamasına rağmen, iyi niyetle mücadele etti.
Sonuçta Fatih Terim ve futbolcuların kafaları cumartesi günü oynanacak derbi ve salı günkü PSG maçındaydı. Bu yüzden de hoca bu maçları düşünerek rotasyon yaptı. Buna rağmen Galatasaray galip gelebilirdi, bilhassa defans oyuncuları kendilerini sorgulamalılar.