Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Dortmund dün gece Galatasaray karşısında Şampiyonlar Ligi gol rekorunu kırabilirdi. Bir futbol takımı kötü gününde olabilir, buna itirazım yok. Ama bu kadar ruhsuz, isteksiz, dağınık olamaz. Futbolcuları suçlamadan önce kendi kendime soruyorum; Prandelli’nin Galatasaray’a katkısı mı var? Yoksa zararı mı? En sonunda kararımı verdim. Çok büyük zararı var. Galatasaray zaten yürüyerek top oynuyor. Oyununu hızlandıracak, çabuk iki tane futbolcusu var. Biri Bruma, diğeri Olcan. İkisi de tribünde oturuyor. 18 kişilik kadroda yok.

Orta sahaya bakıyoruz, Hamit ve Selçuk’un Dortmund’lu futbolcularla başa çıkacak güçleri var mı? Hamit dükkanı kapatmış. Selçuk idare ediyor. Tribünden tepki yememek için biraz koşmaya çalışıyor. Sneijder zaten ağır. Arkadaşların bir pas alıp da kaleye şut çekecek ortamı bile olmadı. Pandev için de tribünlerin tepkisi her şeyi gösteriyor.

Düşünüyorum, düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Bu kadroyu kim kurdu? Prandelli’yi kim getirdi? Bunları yapanlar hakikaten Galatasaray’a çok büyük zarar verdiler. Bu kadronun Şampiyonlar Ligi’nde devam etmesi veya Süper Lig’de şampiyon olması inanın mücadele.

2 gol atan Aumabeyang, Arsenal’li Welbeck gibi. Galatasaray defansını attıkları, kaçırdıkları, direkten dönen topla beraber paramparça etmeye yetti. Galatasaray’ın yediği gollere bakıyorsun, Chedjou 2 adım geride dursa belki 2. gol gelmeyecekti. Semih biraz dikkatli olsa 1. golü de önleyebilirdi.

Defans paramparça, orta saha yok, forvet zaten yok. Burak, geçen sene iyi futbol oynadı ama bu sene maalesef Galatasaray’ın gol yollarındaki silahı olamıyor. Rakip forvetlerin yıprattığı gibi Burak rakip defanslara baskı yapamıyor, adam geçemiyor, şut çekemiyor. Koşuyor mu koşuyor, sadece o kadar. Bu takım, geçen sezon Real Madrid ile Juventus’un olduğu gruptan bir üst gruba çıktı. Bu sene bakıyorsun, birçok futbolcuyu tanıyamıyoruz. Galatasaray’ın içinde sorun mu var? Nedir çözemiyoruz. Ancak futbolcuların çoğunun o formaya layık olduğunu düşünmüyorum. Bu gidişatı Prandelli kesinlikle önleyemez. Başkan Ünal Aysal Galatasaray’ı çok sevdiğini söylüyor, cumartesi de görevi bırakacak. Ona yalvarıyorum Prandelli’yi de yanında götürsün.