Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun senelerdir ilk defa Süper Lig’de böyle garip bir maç seyrettim. Galip takımın futbolcuları nasıl böyle harakiri yapar? İnanın şaşırdım. Bunlara profesyonel futbolcu demek için bin şahit lazım. Özer... Sarı kartı var ikinci sarıyı görmek için çabalıyor. Aykut Demir zaten efe. Onun da bir sarısı var, ikincisini almak için Podolski’yle dalaşıyor. Sonunda kırmızıyı görüp muradına eriyor. Salih Dursun ise şaşırmış. Hakemin eline vuruyor, kırmızı kart yere düşüyor. Yerden aldığı kartı hakeme gösteriyor. Ve kırmızı kartla oyundan atılıyor. Cavanda ise hakeme göğüs atıyor. Bu yaşadıklarımız nedir, bunları nasıl anlatırız? Biz hangi ülkede yaşıyoruz?

Haberin Devamı

Trabzonspor 60 dakika Galatasaray ile başabaş futbol oynadı. Belki de galip geleceklerdi. Mutlaka hepsi hakemi suçlayacaklar. Yazık oldu Trabzon’a. Böyle sorumsuz futbolcular Trabzonspor’u dün gece resmen katletti. Sarı-kırmızılılar ise maç 11’e 11 oynanırken 60 dakika ‘rakibime baskı yapayım, hücumda çoğalayım’ görüntüsünde değildi. Bütün umutlar Podolski’ye bağlanmış. Ayağına topu alan orta saha ya da kanat oyuncuları, kafalarını kaldırıyorlar Alman futbolcuyu arıyorlar. O topla buluşursa kaleye vuracak ve gol olacak. Böyle bir şey olabilir mi?

Bu geçen senenin şampiyonu Galatasaray! Dikkatinizi çekerim Podolski de sağ çizgide oynuyor. Takımın santrforu yok mu? Var. Umut... Ama bu çocuk demoralize olmuş. Boş kaleye gol atamıyor. Koşuyor, mücadele ediyor ama gol vuruşlarında üzerinde bir terslik var yapamıyor. Orta sahada Chedjou, Donk, Selçuk oynuyor. Üçü de isim olarak kaliteli futbolcular. Onlar da rakip kaleye gidip çoğalamıyor, şut atamıyorlar. Bu da ne demek... Bundan sonraki maçlarda Cim Bom, gol yollarında sıkıntı yaşayacak. Heee diyeceksiniz ki ‘takımın hedefi ne?’ söyleyeyim size... Üçüncülük. Peki bu düzende 3. olmak kolay mı? Çok zor.

Mustafa Denizli’nin Allah yardımcısı olsun. Çok sıkıntı yaşıyor, bundan sonra da yaşamaya devam edecek.

Son sözüm de maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel’e... Özer’in dışındaki üç kırmızı kart kararı doğruydu. Bordo-mavililerin kazandığı penaltı pozisyonu yanlış karardı. Ama daha öncesinde Sabri’nin Marin’i itişi penaltıydı. G.Saray’da Umut’un yerde kaldığı pozisyon ise penaltı değildi.