Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dursun Özbek, iflas etmiş bir kulübe başkan adayı olduğunu ağzıyla kuş tutsa taraftara anlatamaz. Habertürk’teki açıklamalarını dinledim. Kulübün mali portresini çok güzel açıkladı. Bu şartlar altında da neden iyi transfer yapamadığını dilinin döndüğünce anlattı.

Peki taraftar Özbek’in o konuşmalarından ne anlamış? Atletico maçında tribünlerin çoğu “Özbek istifa, yönetim istifa” diye tepki verdi. Galatasaray’ın 400 milyon dolar borcu varmış, FIFA ve UEFA ile sorunları varmış, bunu kesinlikle taraftar kabul etmez. Bunun ilk mesajını Atletico maçında verdi. Bundan sonra Özbek daha da zor bir sürece girecek.

Haberin Devamı

Her kaybedilen puanın faturası ona kesilecek. Bu da futbolun gerçeği. Kongre üyelerinin bir kısmı, “Başkan dürüst adam. Bu kötü süreçte başkan olması doğru bir karardı” diye düşünebilir. Ama taraftar “Ben sahada koşan mücadele eden, maç kazanan bir takım istiyorum” diyor. 33 bin kombine kart almışlar mı? Evet almışlar. Forma da alıyorlar mı, alıyorlar. Peki bizim günahımız ne diye düşünmek onların hakkı değil mi?

Dursun Özbek’in Allah yardımcısı olsun. Kongrede kendisine bağlılık yemini edenler, dostluğunu söyleyenler, dışarıda kötülüyorlar. Dilerim bu zor sürecin altından kazasız belasız kalkar.

Özbek’i gönderin

Efendim, Mehmet Özbek, Galatasaray Başkanı’nın kardeşiymiş. Torpille Sportif A.Ş’nin başına gelmiş. Başkan nasıl böyle bir şey yaparmış... Doğru bunu söyleyenlere hak veriyorum. Başkan hata yaptı. Ben başkanın yerinde olsaydım, Mehmet Özbek yerine oraya ya Adnan Sezgin ya da Bülent Tulun’u getirirdim. O zaman Galatasaray ihya olurdu.

Hoca kendini feda etti

Futbolda şampiyon da olsan, üç kupa da alsan taraftar geçmişe bakmaz. Bugün Hamza hocanın karşı karşıya kaldığı durumun tek suçlusu da kendisi. Sabri için fedakârlık yaparsan, Melo için fedakârlık yaparsan, Telles için fedakârlık yaparsan bir anda yerle bir olursun.

Her zaman diyorum Fatih Terim büyük hoca diye. Hatırlayın Kasımpaşa maçını. Burak afra tafra yaptı. Üç hafta makas yedi. Şimdi Burak takımın kralı. Hamza hocaya alternatif bir santfor aldırtmadı. Hoca her fırsatta “Yerli futbolcular benim için çok önemli. Onların yerini dolduramam” dedi ve böyle söylediği için bakın ne duruma geldi. Terim’e hangi futbolcu afra tafra yapabildi. Emre Çolak bile hocasını takmıyor. Hamza hoca tarzını değiştirmeli. Çıkıp konuşmalı. “Ben Telles’i Carole ve Olcan’a yer açmak için göndermedim” demeli. Melo ne kadar gitmek istese de onun yerine transfer yapılmasını şart koşmalıydı.

Haberin Devamı

Şimdi herkes ağzını açmış Galatasaray’ın puan kaybetmesini bekliyor. Sebebi ne biliyor musunuz? Yarın Hamza hocanın kellesini isteyecekler. Futbol dünyası böyle. Futbolcuya kıyakçılık yaparsan faturayı ödersin.

Tek suçlu Galatasaray

Grosskreutz olayından Galatasaray, federasyonu suçlayarak kurtulmak istiyor. Bu yakışık almayan bir şey. Grosskreutz tarifeli uçakla gelmese kulüp 25 bin euro verip iki saat önce özel uçakla Alman futbolcuyu Türkiye’ye getirse bu sorun yaşanmazdı. İkincisi federasyon talimatlarında diyor ki ‘Futbolcunun sağlık raporu, ıslak imzası’ bana gelecek. Evet Galatasaray getirdi, ama saat kaçta, 00.00’da! FIFA’nın bilgisayarları otomatik olarak saat 00.00’da kitleniyor. Gerçek bu. Federasyonu kimse suçlamasın. Galatasaray, tasarruf yapacağım diye, tarifeli uçakla değil özel uçakla Grosskreutz’u Türkiye’ye getirseydi, bugün hem 900 bin euro cebinde kalacaktı hem de bu futbolcuyu oynatabilecekti.