Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İnsan üzülüyor. Dün bütün Türkiye, milli duygular içinde Romanya’yı yenip grubumuzda avantaj sağlarız diye düşündü. Başbakanımız dahil, 50 bin taraftar stadı doldurdu. Tezahürat da iyiydi. Desibel rekoru kırılmasa bile, en azından millilerimizi biraz hırslandıracak kadar herkes sesini yükseltti. Ama her şey nafile.
Biz milli duygularımızı kaybetmiştik demeyeceğim, ama dün gece milli formayı giyen futbolcuların hepsi kötü günündeydi. İçlerinden sadece Hasan Ali Kaldırım ve Gökhan Gönül’ü ayırmak lazım. Romanya, kesinlikle futbolcu kalitesi olarak bizim çok altımızda. Ama bize ders verecek kadar bu oyunu iyi oynuyorlar. Toplu defans, toplu hücum. Hamleler çok çabuk, kontratak toplarında iki hızlı forvet, biri Marica, ikincisi Grozav.
Bilhassa Grozav, uluslararası düzeyde bir oyuncu değil. Yaşı 22. Maçta 50 dakika sahada kaldı. Oyunda kaldığı sürede bizim defansımızı darmadağın etti. Bu yetmiyormuş gibi, oyunun büyük bir bölümünde orta sahada mücadele etti ve çok başarılı oldu. Defansları ağır olmasına rağmen, yine de bizim futbolcularımızdan daha çabuk topa hamle yaptılar. Orta sahada bizim Emremizi, Ardamızı oynatmadılar. Doğru dürüst bir pasımız yoktu. Son dakikalarda attığımız şuttan başka kalelerini zorlayamadık bile.
Bizler saf temiz insanlarız. Söylenenlere inanırız. Kendi sahasında Romanya’ya yenilen bir takım nasıl 2014 Dünya Kupası’na katılacak. Kendimizi kandırıyoruz. Futbol anlayışı olarak oyuncumuz, taraftarımız 40 fırın ekmek yememiz lazım. Romanya korner atıyor. Bizim tribünlerimizden korneri kullanacak futbolcuya çakmak atabiliyor. Tribünlerin bir bölümü Hamit’e kötü tezahürat yapabiliyor. Ve son dakikalarda yine tribünlerin büyük bir kısmı Alex için şarkı söylüyor.
İşimiz zor. Bu kafayla uluslararası başarı imkansız. Sadece ve sadece kendimizi avutuyoruz. Eminim dün gece kampta bizim futbolcularımız Romen meslektaşlarınla aralarındaki farkı analiz etmişlerdir. Maddi olarak bizim takımımızın 40’ta biri olan bir ekip elini kolunu sallayarak kendi sahamızda bizi yeniyorsa demekki futboldaki sorun çok büyük.