Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Büyük maçlardan sonra oynanan karşılaşmalar rakip kim olursa olsun hep zor geçer. Çarşamba gecesi Manchester United karşısında futboldan da çok Galatasaraylı oyuncular resmen savaştılar. Fizik, mental herhalde hepsini o maçta tükettiler. Buna rağmen dün gece Akhisar karşısında zaman zaman da olsa ligin ağır abisi olacaklarını gösterdiler.


Önce Burak’tan başlamak lazım. Bu çocuk Galatasaray’a gelirken çok eleştirildi. Trabzonspor’da gösterdiği performansı Galatasaray’da gösteremeyeceği söylendi. Şahsi oynuyormuş, bütün takımın ona çalışması lazımmış gibi bir sürü hikayeler anlatıldı. Burak bu lafların hepsini çürütüyor. Hele hele dün gece atılan ikinci gol var ki Burak’a saygı göstermemek mümkün değil. Çabukluğuyla Kürşat’tan topu kaptı, Oğuz’la karşı karşıya kaldı. Vursa belki gol olacaktı. Ancak o vurmadı. Daha garanti olsun diye Sercan’ın önüne topu yuvarladı ve Sercan’a golü attırdı. Bu Burak için çok önemli bir değişim. Demekki takım oyuncusu olmuş. Dilerim böyle devam eder.
Sercan için ufak bir parantez açmak lazım. Burak ona gol attırmasa dün sahada var mıydı, yok muydu kimse farkına varamazdı. Gayret göstermezse Galatasaray’da forma şansı bulması mümkün değil. Selçuk Galatasaray’ın olmazsa olmazı. Yanında oynayan Melo biraz düzelse Selçuk’a ayak uydurabilse eminimki Selçuk daha iyi olacak. Ama geçen sezonki Melo bu sezon sahada yok. Hamit, Manchester önünde iyiydi, dün de güzel bir gol attı. Belki rakibi küçümsediğinden çok başarılı değildi.

Haberin Devamı


Galatasaray’ın bu sezonki yumuşak karnı sol bek. Dün gece Riera oynadı. Çok hata da yapmadı. Peki ne kadar oyuna katıldı diye sorulursa, bence hiç. Fatih Terim’in elinde Hakan Balta, Çağlar, Riera var. Bu üçünden de istediği verimi alabileceğini düşünmüyorum.
Akhisar Belediye’ye gelince Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun futbol anlayışı doğru, ama hangi futbolcularla sen çift santfor oynayabilirsin. Futbolcu kaliten buna müsait mi? Bunu sormak lazım. 35 yaşındaki Kürşat. Artık futbolu bırakması gerekir. Çağdaş Atan. O da öyle. Şu an Hamza hocanın elindeki kadro Süper Lig için yetersiz. Ahmet, Merter, Uğur iyi futbolcular. Ama kadronun içinde o kadar az iyi oyuncu var ki Hamza hocanın bu takımı ligde tutması çok zor.