Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın bu kadroyla, bu futbolcularla, bu ruhla maç kazanması mümkün değil. Eskişehir maçının analizini şöyle yapalım. Fenerbahçe ya da Beşiktaş dün gece seyrettiğimiz Galatasaray’dan Muslera hariç bir tek futbolcuyu yedek olarak alır mı? Kadronun kalitesi bu.

Devre arasında Mustafa Denizli, 6 tane genç futbolcuyu rekabeti artırmak için istedi. Hollandalı Teknik Direktör Riekerink bu kadar büyük bir kulüpte hocalık yapıyorsa bu utançtır, çaresizliğin belirtisidir. Tabii ben böyle diyorum, bakarsınız yönetim yarın Riekerink ile iki senelik sözleşme imzalar. Bundan sonra benim için hiçbir şey sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

Baksanıza Emre Çolak ile yeni mukavele yapılıyormuş. Bir de buna şunu eklemek lazım. Bu Carole’u, Rodriquez’i transfer edenler gerçekten futboldan çok iyi anlıyorlarmış. Hatta bunların içine Semih’i de koymalıyız. Böyle bir takım olmaz. Taraftarın ruhu kararmış, çıldırıyorlar. Bir de o siyah formanın içinde böyle isteksiz, arzusuz futbolcuları görünce insanların psikolojisi iyice bozuluyor.

Selçuk ile Sneijder de olsa değişen bir şey olmazdı. Dükkanı kapatan, yüksek transfer ücreti alan, hiç kimseden korkmayan futbolcular bundan fazlasını yapamaz. Galatasaray düşme hattındaki Mersin İdman Yurdu ile oynuyor ve yeniliyor. Eskişehir ile oynuyor onlara da kaybediyor. Hangi takıma üç puan lazımsa biraz kendilerini sıkmaları durumunda Galatasaray’ı rahatlıkla yenebiliyorlar.

Bunun sorumlusu kim? Gönderilen teknik direktörler mi... Kesinlikle hayır. Bir tek suçlu var. O da iyi plan program yapmayan yöneticiler.

Ya futbolculara ne diyelim. Hiçbiri tenkidi kabul etmiyor. Ben merak ediyorum. Acaba bu oynadıkları maçları daha sonra bir kez daha seyrediyorlar mı? Ben onların yerinde olsam inanın vicdanım sızlar.

Eskişehir’e gelince çok önemli üç puan aldılar. Galatasaray’dan daha çok koştular. Galibiyeti de hak ettiler.